Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все повече нередовни пътници в атобусите във Варна заради проблеми с автоматите

Снимка: Радио Варна

Зачестяват случаите на нередовни пътници в атобусите на "Градски транспорт"- Варна заради проблеми с автоматите. Жители на Варна сигнализираха за проблеми с автоматизираната билетна система. Хората се оплакват, че някои от машините не работят. Има устройства, които приемат парите, но не връщат ресто или пък не дават билет. Автоматите не се поправят с дни, а хората са принудени да пътуват без билет с риск да бъдат глобени.

За по-малко от месец автоматизираната билетна система във Варна е ощетила десетки хора, съобащва БНТ. Устройствата приемат парите, но не дават превозен документ. Хората, ядосани, пътуват гратис или пускат ново левче, възмутени, че трябва да плащат двойно.

Много от пътуващите пък са принудени многократно да пускат една и съща монета, докато машината я приеме. При банкнотите обаче работещ трик няма, а опарилите се пътници са категорични, че с тях не трябва да се рискува, защото ресто може и да няма.

Проблем има и с валидаторите, които невинаги работят, а пътниците няма как да регистрират купените билети и карти. Хората се оплакват още, че купуването на билети става само от една машина в средата на автобуса и често пред нея има голяма опашка.

Ръководителят на проекта "Интегриран градски траспорт във Варна" инж. Биляна Якова каза пред БНТ, че техническите проблеми се дължат най-вече на вандалски прояви. В монетниците се пъхат хартийки или бъркалки от недобросъвестни граждани, обясни тя. В машините, монтирани в превозните средства, инж. Якова заяви, че също има вандалски прояви.

При подобен проблем пътниците могат да се обърнат към шофьора.

По информация на общиснкия съветник от  „Демократична България“ Стела Николова, водачите на превозните средства от Градския транспорт са преминали през инструктаж за продажба на билети с устройствата за тази цел.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Акция в Добрич заради зачестилите случаи на агресия срещу полицаи

Специализирана полицейска операция е проведена тази нощ на територията на Второ районно управление на МВР в Добрич. Акцията е по повод зачестилите в региона случаи на неизпълнение от граждани на полицейски разпореждания и оказване на съпротива на полицейските органи. В операцията участие са взели служители и на дирекция „Жандармерия“. Във връзка..

публикувано на 27.08.24 в 11:22

Вторият кабинет "Главчев" положи клетва (видео)

Кабинетът "Главчев 2" полага клетва днес. Заседанието на Народното събрание беше открито от председателя Рая Назарян.  В пленарна зала  присъстват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.  На влизане в сградата на парламента, президентът заяви, че конституционната криза е преодоляна, но не и политическата. Въпреки риска от..

публикувано на 27.08.24 в 11:06

Зеленчукопроизводител: Въпреки сушите тази година, реколтата е добра

Диян Димитров е земеделски производител от село Ново Оряхово. Започнал е да се занимава с това преди 18 години. Обработва открити земеделски площи. Има и оранжерии. Казва, че тази година е много доволен от реколтата. Отглежда почти всички зеленчуци и плодове. Предлага продукцията си в центъра на селото на пътя за Шкорпиловци. Пред сергията му..

публикувано на 27.08.24 в 10:46

За знак за намаляване на скоростта на натоварен участък от бул. "Княз Борис I" настояват варненци

За знак за намаляване на скоростта или монтиране на легнали полицаи настояват варненци. Те ще изпратят писмо до Община Варна с искане за въвеждане на промени на локалното кръстовище на бул. „Княз Борис I” до кръговото кръстовище на Почивка. Причина за това са предпоставките за инциденти, каза за Радио Варна Светлозар Петров, който живее на..

публикувано на 27.08.24 в 10:05
Свилен Шитов

Предстоят мащабни ВиК-ремонти в Девня

Подмяна на водопроводите в Девня е приоритет в работата на общинската администрация в града. Това съобщи за Радио Варна кметът на Девня Свилен Шитов. Ремонтите ще започнат веднага след празника на Девня, който е днес – 27 август. Близо 18 милиона лева ще бъдат вложени в подмяната на вик-тръби, обясни Шитов и допълни, че се надява след тези..

публикувано на 27.08.24 в 09:25

20-годишен подпали къща в с. Бозвелийско

20-годишен - добре познат на служителите на реда, е задържан в резултат на предприети незабавни полицейски действия. Според събраните до момента данни мъжът – жител на с. Бозвелийско, е установен като извършител на палеж на къща в родното му село, вследствие на което престъпно действие имотът е напълно изгорял.  Извършителят е заловен от служителите на..

публикувано на 27.08.24 в 09:22

Румен Радев подписа указите за служебния кабинет и вота на 27 октомври

Държавният глава Румен Радев подписа днес указ за назначаване на служебно правителство на Република България в състава, предложен от определения за министър-председател Димитър Главчев. С друг свой указ президентът насрочи за 27 октомври 2024 г. предсрочните парламентарни избори. Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще..

публикувано на 27.08.24 в 08:22