Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Покана за консултации за състава на РИК-Варна

Областният управител на Варненска област кани партии и коалиции за консултации за избиране на състава   РИК на Трети многомандатен изборен район – Варна за насрочените на 4 април 2021г. парламентарни избори. Консултациите ще се проведат на 2 февриари т.г. от 11 часа. Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Без промяна в датите за пролетната ваканция на учениците

Министерството на образованието и науката няма да променя утвърдения график на ваканциите за учениците. Пролетната ваканция за учениците от 1 до 11 клас ще бъде от 3 до 11 април (включително), съобщиха от МОН. За дванадесетокласниците ваканцията ще е от 8 до 11 април (включително).

обновено на 04.03.21 в 16:33
Нови електронни услуги в Агенцията по заетостта

От днес запазваме час за ваксиниране онлайн

От 17 часа днес вече може да си запазим час за ваксиниране. Това обяви на пресконференция здравният министър проф. Костадин Ангелов, който заедно с представители на „Информационно обслужване“ показа електронния регистър за ваксинация. Платформата ще работи с една седмица напред, затова може да се запази час най-рано на 11-и март. Системата обхваща..

публикувано на 04.03.21 в 16:31

Увеличават се болните от COVID-19 във Варна

Броят на заболелите и хоспитализираните хора във Варна се увеличава плавно. Няма регистрирани случаи на новия щам на вируса. Ваксинацията се провежда по график, съобразно възможностите.Това каза д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ-Варна, по време на редовния брифинг, на който бяха съобщени актуалнии данни за разпространението на заразата от..

публикувано на 04.03.21 в 15:29

Главният прокурор награди магистрати от Варна за разследването на контрабандата на 400 кг хероин

Наградиха магистрати от Окръжна прокуратура – Варна за участието им в разследването на контрабанда на 400 кг хероин. Заместник – окръжният прокурор на Варна Дияна Иванова и прокурор Димитър Кайряков от Окръжната прокуратура в града бяха наградени днес за проявен висок професионализъм и отлично изпълнение на служебните задължения лично от главния..

публикувано на 04.03.21 в 14:56

Нова наредба ще регламентира дистанционното обучение във вузовете

Министерският съвет утвърди Наредба, която урежда държавните изисквания за организиране на дистанционната форма на обучение във висшите училища в България. Целта е да се актуализира и осъвремени нормативната рамка, приета през 2004 година, с оглед на дигиталната трансформация на образованието и на пандемията от COVID-19, съобщиха от правителствената..

публикувано на 04.03.21 в 14:14

Близо 100 социалисти от област Варна напуснаха БСП от 1 март

Близо 100 социалисти от област Варна напуснаха БСП от 1 март. Това съобщават в отворено писмо до медиите редови членове на партията, като посочват основните мотиви за решението си. Публикуваме целия текст без редакторска намеса: Сред тях са: Цонко Цонев – доскорошен председател на Областния съвет на БСП- Варна и на Общински съвет на БСП- общ...

обновено на 04.03.21 в 13:41

Приеха бюджета на Община Варна за 2021 година

След множество спорове и дебати между съветниците, бюджетът на Община Варна за 2021 година беше приет на днешното заседание на общинския съвет с 34 гласа „за” и 15 „против”. Макрорамката на бюджета възлиза на 556.7 млн. лева, от които 68 млн. лева ще се осигурят чрез европейско финансиране. Според кмета на Варна Иван Портних, който се..

публикувано на 04.03.21 в 13:20