Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стоян Пасев: Обстановката във Варненска област се нормализира, все още има затворени пътища и населени места без ток

Снимка: БГНЕС

Обстановката във Варненска област се нормализира,вятърът вече е слаб,но все още има затворени пътища и населени мчеста без ток -това съобщи областният управител на Варненска област Стоян Пасев, който за Радио Варна съобщи кои са все още критичните точки :

Все още има три населени места без ток- Шкорпиловци, Голица и част от Доброглед, вилната зона. Екипите на Енерго Про са закъсали и в момента помагаме на тях. Населените места са подсигурени с хранителни продукти. В община Долни чифлик Булаир, Солник, Бърдарево продължават да са без ток, от кметството са осигурили снабдяване с продукти за хората. В община Суворово единствено пътя Чернево- Варна е отворен. В Аксаково все още е затворен пътя за Кичево. По този път има много изоставени коли, които създават пречки за почистването. Надявам се, до обяд и този пътен участък да бъде отворен. Призивът ми е, да се избягва пътуването между населените места, все още има поледици и температурите са отрицателни.

Пътят Варна-Добрич е отворен, но до 12 часа остават ограниченията за превозни средства над 12 тона.ВИЖТЕ ОЩЕ

Пандемията може да се отразява добре на съня

Макар и отрицателният ефект от пандемията да е очевиден, много германци намират и нещо положително в нея - сънят им се е подобрил, съобщи ДПА. Проучване, извършено от германската социално-икономическа комисия сред 6500 души през април и юни миналата година и януари тази година, разкри, че мнозина спят по-добре. Възможно е това да се дължи..

публикувано на 18.04.21 в 18:05

БХРА: Несериозно е чиновници да обясняват на хотелиерите, че са дали помощи на други бизнеси

Несериозно е държавни чиновници да обясняват в отговор на исканията на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за целево подпомагане на хотелиерския бранш, че държавата вече е дала помощи, но на други сектори. Това е абсолютно неглижиране на сектора, който допринася сам пряко за между 11 и 14 на сто от БВП, пишат от Изпълнителното бюро..

публикувано на 18.04.21 в 17:45
Солун,Гърция

Разбиха банда за трафик на мигранти в Гърция

Гръцката полиция разби мрежа за трафик на мигранти, обвинена в отвличане и изтезание на двама души, съобщи АФП. Полицейските операции е проведена в събота в Солун, вследствие на което са арестувани 13 чужденци на възраст между 19 и 26 години. Сред задържаните..

публикувано на 18.04.21 в 17:05

Жълт код за обилни валежи почти в цялата страна в понеделник

За утре Националният институт по хидрология и метеорология  издаде предупредителен жълт код за обилни валежи в почти цялата страна , изключение са североизточните  райони. На места количествата валежи ще достигнат 25-35 л/кв. м, предупреждават от института.  Язовирите в страната са под постоянно наблюдение заради започналото снеготопене и..

публикувано на 18.04.21 в 16:36

Времето в понеделник

Ще преобладава облачно време. През нощта на отделни места ще превали слаб дъжд. Валежи, повсеместни и с по-значителни количества, очакваме главно утре около и следобед, както и през   нощта срещу вторник. Вятърът ще е слаб от север, през деня умерен от североизток. Температурите ще са с малък денонощен ход, минималните 6-8,..

публикувано на 18.04.21 в 16:15

Седмичната прогноза в Източна България

В началото на периода ще бъде облачно. Валежи, повсеместни и с по-значителни количества, очакваме главно в понеделник около и следобед, както и през   нощта срещу вторник. Във вторник през деня валежите ще се по-слаби и на по-малко места. Вятърът ще е слаб от север, по-късно ще се обърне от запад-северозапад и временно ще се усили...

публикувано на 18.04.21 в 14:56

С бюджет от 4 млрд. евро новият Eвропейски план за борба с рака ще работи за превенция

Обръщане на тенденцията по отношение на раковите заболявания - с това се ангажира Европейският план за борба с рака. Той е и още един елемент за изграждането на силен Европейски здравен съюз и по-сигурен, по-добре подготвен и по-устойчив ЕС. През 2020 г. в Европейския съюз 2,7 млн. души са били диагностицирани с раково заболяване, а други..

публикувано на 18.04.21 в 14:46