Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Delta Planet Mall - безопасна среда за пазаруване

Платена публикация

| обновено на 10.02.21 в 16:30

Delta Planet Mall спазва всички най-високи световни изисквания за безопасност. Потребителите прекарват по-малко време в пазаруване, но са по-отговорни и целеустремени. Това заяви Антоанета Тенева, представител на Delta Planet Mall в управителния съвет на Българската асоциация на ритейл центровете.

Как се адаптират търговските центрове към новата реалност?

Седмица след отпадането на ограниченията за посещение на търговските центрове, сме отново на работното си място. Разбира се, ситуацията е по-различна, в сравнение с периода преди пандемията, но се радваме, че се завръщаме към „нормалното“, макар и в условията на редица мерки за безопасност, за спазването на които следим във всеки един момент. Затова и със сигурност можем да заявим, че клиентите ни пазаруват в безопасна среда.

Съгласно наскоро публикувана скала, степенуваща опасностите от заразяване, подготвена от американски учени, пазаруването в мол-овете попада в безопасната половина и дори го сравняват с активности на открито. Ограниченията за непълнолетни посетители без придружител са допълнителна мярка за безопасност, която засилва търговския характер за сметка на социалния.

За съжаление, все още част от нашите наематели не са се завърнали към обичайния си режим на работа. Това е предпоставка за по-малкия брой на посетителите в търговския център.

Как се грижите за безопасността на своите посетители?

В търговския център оперират магазини, представители на световни марки, в които са утвърдени международни стандарти за безопасност. Погрижихме се да ангажираме достатъчен брой служители, които да съблюдават спазването на всички мерки на Националния оперативен щаб – стриктно носене на маски през цялото време, прекарано в мол-а, еднопосочното движение по коридорите, необходимата дистанция.

Климатичната инсталация е сведена до пълна безопасност с ежеседмична смяна на всички филтри. Непрекъснато се внася свеж въздух в общите части на търговския център – по 5 пъти на всеки час. Преустановена е рециркулацията на въздух.

Наблюденията ни показват, че и самите посетители подхождат по-разумно и отговорно. Те пазаруват по-целеустремено и избягват безцелните обиколки, типични за периода преди пандемията.

Какви мерки предприехте, за да предпазите своите служители?

Безопасността на служителите е пряко свързана с тази на нашите посетители. В допълнение на всички останали мерки за безопасност, които отговарят на най-високите световни стандарти, конфигурацията на магазините в търговския център също помага за управлението на човекопотока. Отделните магазини са самостоятелно обособени, което гарантира спазване на необходимата дистанция както между клиентите, така и между служителите, работещи вътре, с грижа и за тяхната безопасност.



Как осигурявате необходимата дистанция между посетителите?

Максималният брой посетители, пребиваващи в обекта по едно и също време, не надвишава 4 000. Спрямо пространството, с което разполагаме - разгърната площ от общо 60 000 кв. м., възможната дистанция между посетителите е от над 15 метра. Във всеки един момент нашите служители следят за спазването на необходимата дистанция между посетителите.

По-безопасни ли са моловете, в сравнение с останалите търговски вериги?

Пазаруването в търговските центрове не застрашава здравето на посетителите. Напротив, моловете са по-организирани и контролирани от всички самостоятелни търговски обекти, и големите вериги. Управляващите дружества регулират и координират спазването на всички актуални мерки и изисквания на Националния оперативен щаб. Съгласно изявленията на Щаба от последната седмица, в тези условия рискът от заразяване в търговски център е малък.


Какви са приоритетите ви понастоящем?

Най-важно за нас е здравето на всички наши клиенти, служители и колеги. То винаги е било такова и остава приоритетна цел в настоящата обстановка. Вземайки предвид обаче всички мерки за безопасност и промените, настъпили в потребителското поведение в новата реалност, апелираме към вземането на балансирани решения, на база на актуалната действителност в търговските центрове.

Излагаме своята гледна точка, без да пренебрегваме важността на опазването на здравето на всички нас. Отговорно заставаме зад позицията си, че моловете са по-безопасни от много други търговски обекти, поради което вратите им трябва да останат отворени за посетители.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

И утре ограничават движението на камиони в областта

От 13 до 21 часа и утре, 17 юли, заради високите температури над 35 градуса,  ще бъде ограничено движението на камиони над 20 т по пътни участъци на територията на редица области у нас , сред които и Варна. Ограничение заради жегите е въведено и днес, 16 юли.  Спират движението на камиони във Варна и областта заради високите..

публикувано на 16.07.24 в 15:32

Започна приемът на документи за безплатен обяд в обществената трапезария

В районните "Одесос" и "Приморски" започна приемът на документи за получаване на храна от обществената трапезария. От безплатната услуга, предоставена от Община Варна, имат право да се възползват хората, които се затрудняват самостоятелно да задоволяват основни жизнени потребности. Капацитетът на услугата е 300 души с постоянен адрес на територията на..

публикувано на 16.07.24 в 15:25

Заради жегите: ВиК призова варненци да ползват разумно питейната вода

„Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД призовава населението на Варненска област да използва разумно и само по предназначение питейната вода.  Поради трайното засушаване, високите температури и липсата на валежи през летните месеци има значителен спад в нивото на подпочвените води, които захранват водоизточниците в голяма част от населените места..

публикувано на 16.07.24 в 15:04
Роберта Мецола

Роберта Мецола е преизбрана за председател на ЕП

Роберта Мецола бе преизбрана за още половин мандат от 2,5 години начело на Европейския парламент с 562 гласа при необходими 312, предаде БНР. Гласуваха общо 699 от 720 евродепутати. 76 бюлетини бяха обявени за невалидни, което означава, че действителните гласове са били 623. Съответно необходимото абсолютно мнозинство бе от 312 гласа. Конкурентката ѝ..

публикувано на 16.07.24 в 14:51
архив

Сформират оперативен щаб за пожарите у нас

Служебният премиер Димитър Главчев ще издаде заповед за сформиране на оперативен щаб за борба с пожарите в България. Предстои ситуацията в Стара Загора да бъде овладяна, заяви Главчев, който пристигна в засегнатия район, предаде БНР. По думите му огнените стихии са овладени. От шестте огнища, които горяха в Старозагорско, активно вече е само едно...

публикувано на 16.07.24 в 13:59

Почти всеки втори лекар във Варна е в предпенсионна или пенсионна възраст

Почти всеки втори лекар във Варна е в предпенсионна или пенсионна възраст.  Тенденцията на застаряване остава. Към края на 2023 най-много от практикуващите специалисти са на възраст от 55 до 65 години - 639 души или 27% от всички упражняващи професията, сочи изследване на Териториално статистическо бюро - Североизток. След пенсионирането си (над..

публикувано на 16.07.24 в 13:42

Банка ДСК обясни на притеснени клиенти, че работи по техническа грешка с дублиране при плащания с карти

Екипът на банка "ДСК" публикува официално съобщение, в което обяснява на своите клиенти, че при проблем с дублиране на плащания ще възстанови всички надвзети пари  в най-кратък срок.  Оттам публикуваха официално съобщение до своите потребители : "Уважаеми клиенти, В случай че забелязвате дублирано отчитане на Ваши операции с карти и в следствие..

публикувано на 16.07.24 в 13:10