Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Осигуряват допълнително автобуси по линия 409 от центъра до Златните

| обновено на 23.02.21 в 10:37
Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна

Осигуряват допълнително автобуси по линия 409 от центъра до Златни пясъци заради преференциите на електронната билетна система. Община Варна въвежда мерки след многобройни сигнали на граждани, които пътуват с линията до Златни пясъци и се оплакват, че не могат да използват предимствата на електронните карти и билети и за един час на цена от 1 лев да стигнат до курорта с автобусите на частната фирма „Ченсфилд".

Проблемът е сериозен  и той иска много сериозно нормативно уреждане, каза заместник-кметът Пейчо Пейчев. Той посочи, че е взето най-гъвкавото решение за момента. Още 6 автобуса ще пътуват по направлението, но само от центъра до сп. "Ален мак", в границите на община Варна.

Подробностите чуйте от разговора на Даниела Стойнова с Пейчо Пейчев.

Повече подробности по темата ще чуете в предаването на Радио Варна - „В ефир сте”, което започва след новините в 11.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Масови проверки на МВР за пияни и дрогирани шофьори

Продължават масовите проверки на МВР за пияни и дрогирани шофьори. От Пътна полиция посочват, че всички екипи на МВР, които извършват проверки, са оборудвани с тестове за наркотици. Как полицаите вземат решение дали да проверят даден шофьор, обясни инспектор Николай Крушарски от МВР: „Първото и най-важно, което следят колегите, това са реакциите на..

публикувано на 28.02.21 в 13:37

Моржуването - хоби или устойчив имунитет

Да живееш здравословно, за едни е мода. За други – напълно необходимо условие в днешния забързан живот. Едни ходят на фитнес или бягат сред природата, други обиколят планините, трети, особено ако живеят до морето, правят студени бани. Според мнозина – моржуването или потапянето в ледена вода, е един от най-добрите методи за създаване на устойчив имунитет...

публикувано на 28.02.21 в 12:38

Астероиди с български имена

В най-скоро време два астероида ще получат български имена. Те са открити при изследване на Слънчевата система от студентското космическо и астрономическо общество, създадено към Планетаруима във Военноморското училище. Там работят по програма на НАСА за обработване на астрономически снимки, направени от големи телескопи, за да бъдат откривани и..

публикувано на 28.02.21 в 12:29

Починалите от коронавирус е добре да бъдат кремирани

Интересът към кремациите през последните години се увеличава. Ограничения брой гробни места също подтикват хората да потърсят алтернативен метод за прощаване с починалите си близки. В страната има три крематориума – в София, Пловдив и Варна. Варненският е най-нов. Той работи втора година, каза за Радио Варна неговият управител Кирил Стоянов. Процесът на..

обновено на 28.02.21 в 12:17

Бюлетин за опасността от лавини изготвят от новоучредената Българска лавинна асоциация

Дебелата снежна покривка и положителните температури са основните предпоставки за образуването на лавини. През последните дни опасността от тях е повишена. Лавини паднаха в Рила и Пирин. Дори движението по зимната маркировка не гарантира безопасност. За съжаление в България няма единна система за предупреждение. В останалите страни от Европейския съюз тя..

публикувано на 28.02.21 в 12:16

Висока активност на референдум за отделянето на Обзор към 10 ч.

Висока активност на референдум за отделянето на Обзор от община Несебър към 10 ч. - над 25 на сто, сочат предварителни данни. Най-висока е тя в с. Паницово – почти половината от гласоподавателите. В самия Обзор активността също е висока, около 24%. Гласуването преминава спокойно. Няма констатирани нарушения. Припомняме, че местен референдум за..

обновено на 28.02.21 в 10:51

Избори за кмет в с. Слънчево днес

Предсрочни избори за кмет на варненското село Слънчево, общ. Аксаково се провеждат днес. Изборите започнаха нормално, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Ирина Добрева. 765 са жителите на селото с право на глас, които ще избират между трима кандидати – Красимир Михалев от ГЕРБ, Мария Данкова от БСП и Добринка Йорданова от..

обновено на 28.02.21 в 10:39