Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организират онлайн туристическа обиколка на Варна

| обновено на 24.03.21 в 17:44

Виртуална туристическа пешеходна обиколка ще се проведе на 27-ми март (събота) от 10:30ч.

Инициативата е по повод „Варна - 100 години курортен град“.

Организатор на събитието е дирекция „Туризъм“ към Община Варна в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България.

По време на онлайн разходката ще бъдат показани забележителности в града, сред които Катедралният храм "Успение Богородично", площад „Независимост“, Домът на архитекта, ул. „Преслав“. Участниците ще могат да се чуят любопитни и интересни истории от близкото и по-далечно минало, градски легенди и неразказвани сюжети от историята на града.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/268348704757294/




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Венета Тодорова, ръководител

Сахарска жега настъпва от неделя

Още по-горещо време ни очаква през следващата седмица. Причина е сухата и гореща въздушна маса, която идва от Тунис и Мароко. Жегите ще започнат още в неделя. Това съобщи за Радио Варна Венета Тодорова, ръководител "Прогнози" в НИМХ-Варна. Тя уточни, че няма нищо необичайно в морското вълнение, което задържа за дълго червения флаг по спасителните..

публикувано на 11.07.24 в 13:45
Жълтокрака чайка, познатa още като Гларус

Жител на "Чайка": Улиците – мръсни, а служителките по чистотата - постоянно в почивка

Жители на ж.к. Чайка недоволстват от лошата поддръжка на чистотата по улиците. Служителите по чистотата не си вършат работата, а от озеленяването дори не са минавали от тук, оплака се Димитър Димитров. Жените, които трябва да чистят улиците, замитат листата под храстите и сядат да пушат цигари. Изпращани са сигнали до управителя им, но..

публикувано на 11.07.24 в 12:31
Бенджи Грегъри

Отиде си Бенджи Грегъри, изиграл ролята на Брайън Танер в "Алф"

Американският актьор Бенджи Грегъри е починал на 46-годишна възраст. Актьорът, който изигра ролята на Брайън Танер в популярния ситком "Алф", е починал на 13 юни, но информацията за смъртта му излиза почти месец по-късно, предават БГНЕС, "Ню Йорк таймс" и USA Today. Към момента не е ясна причината за трагичния край на актьора. Намерен е мъртъв в..

публикувано на 11.07.24 в 10:03

Бутан - страната с министерство на щастието

Бутан, малкото кралство в Хималаите, е страна, в която щастието е основно право, което е гарантирано от конституцията. Грижа за това всички да бъдат щастливи задача има Министерството на щастието. Това припомни пътешественикът Пламен Узунов. Щастието се крепи на четири основни стълба. Водещо е житейското правило да живееш природосъобразно, да опазваш..

публикувано на 10.07.24 в 15:57

През април 2024 г. вносът на стоки на България от ЕС се увеличава с 11.9%

През периода януари - април 2024 г. износът на стоки от България за ЕС намалява с 6.4% спрямо същия период на 2023 г. и е на стойност 17 680.1 млн. лева, съобщиха от НСИ. Основни търговски партньори на България са Германия, Румъния, Италия, Гърция и Франция, които формират 62.0% от износа за държавите - членки на ЕС .При износа, разпределен според..

публикувано на 10.07.24 в 13:38

Колаген и биотин, строителните материали на красотата

В днешния свят, където външният вид играе важна роля, много жени търсят начини да подобрят здравето и красотата на косата, ноктите и кожата си. Колагенът и биотинът са две ключови съставки, които могат да ви помогнат да постигнете тази цел. Тези хранителни добавки предлагат множество ползи, които ще разгледаме в тази статия. Какво е Колаген?..

публикувано на 09.07.24 в 13:56

ВСУ "Черноризец Храбър" е домакин на обучение, организирано от Българския олимпийски комитет и Червения кръст

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ ще бъде домакин на обучение по проект „Спортен треньор+“, организирано от Българския олимпийски комитет и Българския червен кръст. Очаква се в него да се включат треньори по над 10 вида спорт от Варна и региона, които работят с бежанци и/или с деца и младежи в риск. Събитието ще бъде открито на 10..

публикувано на 09.07.24 в 11:37