Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

До 30% увеличават леглата за болните с Covid-19 в област Варна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

35 са свободните легла за болни с коронавирус на територията на Варна и региона, още 16 са свободните интензивни, съобщи областният управител на Варненска област Стоян Пасев след заседание на кризисния щаб.

.Д-р Дочка Михайлова-директор на РЗИ уточни, че вече е издала заповед за увеличаване на капацитета на леглата в здравните заведения до 30 процента:

Стана ясно, че близо половината от членовете на секционни избирателни комисии във Варненска област вече са ваксинирани. Осигурени са 176 000 маски за хората, които на 4 април ще отидат да гласуват, но са забравили маските си.

През последната седмица във Варна на летището са пристигнали 1240 души, 583 от които са представили отрицателни PCR тестове. Сред пътниците са 250 души, завърнали от Занзибар, които са поставени под карантина.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Мария Бакалова стана кръстница на научноизследователския кораб "Св. св. Кирил и Методий"

С тържествена церемония в Пункта за базиране във Варна, беше издигнат военноморския флаг на военния научноизследователски кораб, който беше именуван "Св.св. Кирил и Методий". Корабът е собственост на консорциума "Българска антарктическа база "Св. Климент Охридски" и научноизследователски кораб ,с участието на Висшето военноморско училище "Никола..

публикувано на 27.07.21 в 13:33

Пътят към „летните сараи“ в Росенец остава общинска собственост

Пътят, който води към „летните сараи“ в парк „Росенец“ и беше обект на две скандални сесии, остава общинска собственост за момента. Това се случва въпреки решение на Бургаския административен съд, който частично се съобразява с жалбите на фирмите, свързвани с Доган , съобщава Радио Бургас. На сесията през април миналата година, след две гласувания, се..

публикувано на 27.07.21 в 12:54

Обмислят изпит за шофьорите, превозващи малки туристически групи

Обмислят въвеждане на изпит за шофьорите, превозващи малки туристически групи и задължителни застраховки за пътниците. Екипът на служебния министър на туризма постави началото на законодателна инициатива , с цел регламентиране на превоза на малки туристически групи в превозни средства тип 8+1 и изсветляване на този сив сектор, превърнал се в..

публикувано на 27.07.21 в 12:43

Варна отбеляза 143 години от Освобождението

Варна отбеляза 143 години от Освобождението от турско робство. По случай празника венци и цветя бяха положени пред паметника на руските войни в двора на Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил“ от Пейчо Пейчев, зам.-кмет на Община Варна, началник на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, генералния консул на Руската федерация във Варна Владимир..

публикувано на 27.07.21 в 12:29

Ще мият по-често Крайбрежната във Варна след писмо на ресторантьорите

От тази сутрин до края на месеца ще мият крайбрежната алея  „Капитан Георги Георгиев” всяка сутрин, а от първи август- три пъти седмично. Това съобщи Тодор Колев - директор на дирекция „Екология и опазване на околната среда „ в общината. Поводът за коментара е писмо на собственици и наематели на заведения на крайбрежната алея , с което те..

обновено на 27.07.21 в 12:15

Мария Бакалова кръщава новия български научноизследователски кораб

Тържествен акт по издигане на военноморския флаг и присвояване на име на военен научноизследователски кораб с бордови номер 421 – „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе във Варна. Церемонията започва в 11 часа, в Пункт за базиране – Варна. Кръстница на плавателния съд ще стане номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, която вчера..

обновено на 27.07.21 в 09:33

143 години от Освобождението на Варна

В просветно-духовен център „Св. Архангел Михаил” от 10 часа започва полагането на венци и цветя пред паметника на руските воини. Във връзка с извънредната епидемиологична обстановка и въведените от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки, поднасянето на цветя ще се осъществява самостоятелно от институции, организации и граждани,..

публикувано на 27.07.21 в 08:12