Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Болницата в Девня затваря ковид отделението си

Снимка: goodhospital.bg

От днес болницата в Девня затваря ковид отделението си. Всички медицински сестри са напуснали, с изключение на старшата. Напуснали са и лекари.

Дотук се стигна след като лекарите и медицинските сестри не са получили допълнителното възнаграждение от 1000 лева за работа на първа линия за януари и февруари, няма да го получат и за март.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Александър Николов: Във Варна е един от най-добрите изборни резултати на "Български възход"

За нас числата носят повече отговорност, отколкото повод за радост. "Български възход" ще намери място в новия парламент. Ще продължаваме да сме сред хората и да слушаме това, което ни казват.  Така коментира изборният резултат на "Български възход" водачът на листата на партията във Варна Александър Николов. Партията на бившия служебен премиер Стефан..

обновено на 02.10.22 в 22:59
Павел Раличков, БСП - Варна

Павел Раличков: Резултатът на БСП е нисък

За Павел Раличков – втори в листата на БСП за Варна, основен извод от днешния вот е ниската избирателна активност. За всички партии заедно са гласували по-малко от 40% от имащите право на глас, припомни кандидатът за депутат. Успоредно с това обаче не отрича, че резултатът на БСП е неочаквано нисък на изборите за 48 НС. От друга страна обаче,..

публикувано на 02.10.22 в 22:30

В РИК-Варна пристигат изборните протоколи (СНИМКИ)

Членове на секционни избирателни комисии в 3 МИР - Варна предават протоколите и изборните книжа в РИК.  Снимки: Румен Сарандев

публикувано на 02.10.22 в 22:05

100% извадка на "Галъп" на вота: 7 партии в Народното събрание, ИТН под чертата

Данните на "Галъп интернешънъл" при паралелното преброяване при 100% изпълнение на извадката, сочат някои размествания на партийните места. 7 са партиите, които твърдо ще имат депутати в 48-тото Народно събрание, предаде БНР. Ето кои са те: ГЕРБ-СДС – 23,5%, прогнозируемите мандати са 63; ПП – 19,5 на сто, мандатите тук са 53; ДПС – 15% и 41..

публикувано на 02.10.22 в 22:05
Ерджан Ебатин, ДПС

Ерджан Ебатин: Правителство е възможно. Коалицията може да бъде ГЕРБ, ДПС и ДБ

Ерджан Ебатин - водач на варненската листа на ДПС, прогнозира, че е възможна коалиция между три от партиите, прескочили 4%-тната бариера. Партиите са ГЕРБ, ДПС и ДБ. Те са обединени от евроатлантическата си ориентация и общата им позиция по отношение на войната на Русия срещу Украйна. Кабинетът той нарече "ценностноориентиран". ДПС – Варна е..

публикувано на 02.10.22 в 21:47
Благомир Коцев

Благомир Коцев: Нямам особена надежда да се създаде коалиция при тези резултати

Кандидатът за депутат от ПП „Продължаваме промяната“ и бивш областен управител на Варна Благомир Коцев все още се въздържа от оценка на резултатите от днешните избори. По думите му е възможно вотът от чужбина да ги промени съществено. Кампанията във Варна беше много странна за мен, така коментира предизборния период Коцев. Той припомни, че..

публикувано на 02.10.22 в 21:18
Лидерът на

Костадин Костадинов: България трябва да бъде управляване от мъже, а не от мижитурки

Резултатите от изборите не са добри за нашата страна, защото поставят под съмнение основите на българската държавност в следващите месеци. България се намира пред кръстопът. Европа и светът са пред кръстопът. За съжаление в парламента мнозинство печелят партии, които няма да се поколебаят да вкарат страната ни във военен конфликт. Това коментира..

публикувано на 02.10.22 в 20:56