Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Апетитът идва с яденето, а край морето е още по-голям

Пролетните ухания с отблясъците на слънце в морето на 1 април и лекото разхлабване на ограниченията провокират хората да излязат на разходка в прекрасен ден като този.

Посещенията в заведенията за хранене и развлечение се допускат само в откритите им площи при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа.

Изключения са дискотеките, бар клубовете, пиано баровете и нощните барове,  които остават затворени до края на месец април.

На открито имате възможност да похапнете с разнообразно меню на крайбрежната алея във Варна.

Има варианти.


За един ще разберем от разговора на Ваня Славова с  Васил Якимов:

Храната е съчетание на полезни продукти, поднесена красиво е вълшебство за всичките ни сетива.
Когато има хляб, са необходими често и зрелища.
Чуйте кога се случва шоуто:


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Алекс Колева - между “Свободен час” и Нидерландия

Александра Колева е от Варна. Тази година се дипломира в IV Езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри" , а през август предстои да замине за Нидерландия, за да завърши висшето си образование със специалност "Комуникации". Спортува активно плуване и тенис, а също така обича да чете, да кара колело, да пътува, да прекарва време с приятелите си. Но..

публикувано на 21.06.21 в 22:19

Скейтбордингът - от хоби до професионален спорт

На 21 юни отбелязваме Международният ден на скейтбординга. За някои хора карането на скейтборд е просто хоби или средство за придвижване. От дълги години скейтбордингът е професионален спорт, който вече е част от голямото олимпийско семейство и ще дебютира на Игрите в Токио след около месец. Град Варна е един от пионерите в развитието на..

публикувано на 21.06.21 в 16:45

Кампания „С обич за децата в памет на бащите герои” организират във Варна

Концерт в подкрепа на децата на загинали полицаи ще разтвори сърцата на варненци тази събота - 26 юни. Под мотото „С обич за децата в памет на бащите герои” край Слънчевия часовник в Морската градина от 16.00 ч. служителите на закона ще се срещнат с варненци. Демонстрации на техника и екипировка ще допълнят преживяването на децата и публиката...

публикувано на 21.06.21 в 14:30

Нова дата за кампанията "Жълти стотинки - деца помага на деца" във Варна

Поредната благотворителна акция „Жълти стотинки - деца помагат на деца“ ще се проведе тази събота (26 юни) във Варна. Припомняме, инициативата трябваше да се състои на 12 юни, но поради неблагоприятни метеорологични условия събитието беше отменено. Пункт за предаване на монетите ще бъде разкрит пред входа на Фестивалния комплекс...

публикувано на 21.06.21 в 13:56

Цените на недвижимите имоти продължават да растат

Между 7 и 9 процента са се повишили цените на недвижимите имоти във Варна за първото шестмесечие на тази година. И до края на годината цените ще продължават да растат, а предлагане липсва. Това каза за Радио Варна Мартин Кателиев - собственик на голяма фирма за недвижими имоти. Форум „Домът утре” се състоя по-рано днес във Варна...

публикувано на 21.06.21 в 13:30

„Лесна работа“: Лятно слънцестоене. Животът край морето е празник

Здравейте! Прекрасен е днешният понеделник, нали? От първия лъч на слънцето до романтичните мигове, които предстоят в края на този дълъг, дълъг ден на слънцестоене, когато неволно отваряме сърцата си за повече светлина и топлина и търсим знаците на доброто и успеха. Радвам се, че сме заедно в този ден! Така се случи, че сутринта вървях по сънливите..

публикувано на 21.06.21 в 16:05

Усмихнати доброволци заразяват с добрини

Млади доброволци с усмивка се впускат в помощ на възрастни, на хора в неравностойно положение и други акции, в които въвличат и родителите си. Двадесет деца от 5, 7, 8 и 11-ти клас на СУ „Васил Левски“ в град Вълчи дол са ангажирани с доброволчество тази година. Те не питат какво трябва да направят, а го правят безусловно, и то с усмивка...

публикувано на 21.06.21 в 09:55