Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Трима съветници в Балчик станаха независими

Община Балчик

На заседанието на балчишкия парламент днес официално трима съветници – представители на ГЕРБ, обявиха, че излизат от състава на местната коалиция ВМРО (ГЕРБ, СДС) и стават независими. Това са Симеон Господинов, Галин Началников и Димитър Николов, който е и лидер на ГЕРБ – Балчик. Той прочете декларация, с която обясни решението: „По този начин показваме на хората, които са ни гласували доверие, че сме готови на всичко, за да го оправдаем. Готови сме да поемем индивидуална отговорност за нашите действия в качеството си на общински съветници. Решенията ни винаги са били и ще бъдат продиктувани от това, което е най-доброто за жителите на града“.

Така най-голямата група от 7 души в 21-членния Общински съвет вече не е такава. Припомням, че в Общинския съвет представителство имат още пет формации – БСП за България, ДПС, МК АБВ (ЗСАС), Демократична България – Обединение, Воля.

Председателят на местния парламент Николай Колев припомни днес на колегите си, че в срок до 15 май са длъжни да подадат декларация пред Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Десетки варненци почетоха Никулден (СНИМКИ)

Десетки варненци почетоха Никулден пред храма св. „Николай Чудотворец“ във Варна.  С тържествена света литургия започна днешният празник. По традиция след това пред Светата обител бе отслужен и молебен за здраве. Близо 500 порции рибен курбан за здраве, приготвен от Военноморските сили, раздадоха на хората, отишли да се помолят пред светията,..

обновено на 06.12.22 в 19:46
Рибният пазар с прясна риба и морски дарове в центъра на София започна в събота и продължи до 20 часа днес на Никулден.

Хистамин в рибата - обясняват специалистите

Изследване на „Активни потребители”, публикувано в сайта на националната асоциация, определи съдържанието на веществото хистамин в тъканите за риба, закупена в търговската мрежа в София. Подобно проучване се прави за първи път у нас и има за цел да определи риска за отравяне с хистамин при консумацията на риба и рибни продукти. Общо 13 проби са..

обновено на 06.12.22 в 19:41
Арх. Иван Шишков

Парламентът тази седмица изслушва регионалния министър за АМ "Черно море"

Очаква се тази седмица в парламента да бъде изслушан служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков за строителството и напредъка на трансевропейски транспортен коридор IV, в частта му преминаваща през територията на Република България в участъка Видин – Кулата, магистрала „Хемус“ и магистрала „Черно море“.  В петък ще бъде..

публикувано на 06.12.22 в 19:25

Магистрала "Хемус" ще стигне до Ловеч до 2025 година

Очаква се строителството на трите участъка от АМ „Хемус“ до път II-35 Плевен – Ловеч да завърши в периода 2024 – 2025 г. Този срок е вследствие на натрупано забавяне от януари до август 2022 г., поради финансова неяснота в плащането на извършените строителни работи. Това каза от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и..

обновено на 06.12.22 в 17:54

Подписан е нов колективен договор в системата на средното образование

Надявам се да имате успех и разчитам на вашата позиция при залагането на параметрите в бюджета за 2023 година да отстоявате искания в полза на учителите, на директорите, така че в системата да има достойни условия на труд. С тези думи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов се обърна към членовете на Отрасловия съвет за тристранно..

публикувано на 06.12.22 в 17:34

Отново призовават варненци да подновят картите си за градски транспорт навреме

Oколо 25 000 потребители на персонализирани абонаментни карти – предимно възрастни хора и ученици, трябва да подновят абонамента си за пътуване в градския транспорт до 15 януари. От ТАСРУД им припомнят да се изчаква последният момент, а подновяването да се случи по-рано, през месец декември т.г. От общинското предприятие обясняват, че новият период на..

публикувано на 06.12.22 в 16:32

Румен Радев: Има всички шансове да влезем в Шенген догодина

Работата за присъединяването ни към Шенген продължава на всички нива на дипломацията, но има работа, която трябва да се свърши и в България. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти след срещата на върха ЕС - Западни Балкани. Той призова партиите у нас да не политизират темата. Държавният глава призова Народното събрание да приеме законите..

публикувано на 06.12.22 в 15:36