Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелов: Няма да изпълним изцяло исканията на големите търговци

Проф. Костадин Ангелов
Снимка: БГНЕС

До края на деня ще излезе заповед по отношение на мерките, но тя ще бъде до края на април, тъй като дотогава е обявената извънредната епидемична обстановка.

Това стана ясно от думите на здравния министър Костадин Ангелов по време на редовния брифинг за разпространението на коронавируса в страната.

По отношение на разхлабването на мерките, касаещи големите нехранителни магазини, Ангелов посочи, че най-вероятно няма да изпълнят исканията на бранша, а ще въведат определени квадратни мерки на човек, като те най-вероятно ще са бъдат между 8 и 10. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

95% от неработещото осветление във Варна се дължи на кражби на кабели

Конкретни мерки срещу посегателствата върху уличното осветление нареди кметът Благомир Коцев по време на работна среща с представителите на фирмите за ремонт и поддръжка и на ресорните дирекции. Фирмите да локализират и да докладват за най-критичните места, където инфраструктурата става най-често обект на кражби. Захранването да бъде възстановено след..

публикувано на 28.03.24 в 17:04
Милена Стойчева

Милен Стойчева: ЕК подкрепя проект за иновационна долина във Варна

Европейската комисия ще подкрепи проекта за създаване на екосистема от дълбокотехнологични долини, включително тази във Варна. Това съобщи във Варна министърът на иновациите и растежа в оставка Милена Стойчева, договорът ще бъде подписан до месец. Ректорът на Икономическия университет проф. Евгени Станимиров, чиято е идеята  за създаването на..

публикувано на 28.03.24 в 16:57
Снимката е илюстративна

172 млн. лева са предвидени за подпомагане на компании за иновации

172 милиона лева са предвидените средства за  подпомагане партньорството между наука, образование и бизнес, каза Милена Стойчева, министърът на иновациите и растежа в оставка Милена Стойчева.   Тази програма е свързана с капацитета, който се изгражда от взаимодействието между наука и бизнес. Ще си партнират центрове за върхови постижения и бизнес..

публикувано на 28.03.24 в 16:37

Превалутират влоговете без такса

В продължение на един месец от влизането на България в еврозоната ще има период, в който хората ще могат да се разплащат и в двете валути. През това време търговците ще са задължени да връщат ресто в евро. Това е записано в публикувания проект на Закон за въвеждане на еврото. Цените на стоките и услугите ще се обозначават едновременно в..

публикувано на 28.03.24 в 16:31
Иванка Шалапатова

Шалапатова: Варна е добър пример за развитие на социалната икономика

Варна е добър пример за развитие на социалната и солидарна икономика. Това каза Министерството на труда и социалната политика Иванка Шалапатова във Варна. Това е една политика, която ще бъде разгърната с пълна силна, каза тя и допълни, че в морската столица има много добри практика. Според Шалапатова партньорството между бизнеса, университетите,..

публикувано на 28.03.24 в 16:25

Хората от Пчелина не вярват от ВиК да завършат канализацията до края на май

До края на май трябва да завършат дейностите по прокарване на канализация в местността Пчелина. Обнадеждаващата новина съобщи Сава Коев, ръководител на ВиК проекта. Остават още 5 канализационни клона. Работата по последния етап започва другата седмица, посочи още той. 

публикувано на 28.03.24 в 15:45

След сигнал за осквернен гроб в Тополи, възстановяват щетите за сметка на дружеството

Сигнал за счупени дървени кръстове на няколко гроба в гробищен парк "Тополи" подаде към редакцията на Радио Варна Пламен Дочев, който наскоро е загубил близък и е потърпевш от това поругаване на паметта на починалия. Оказва се, че на Задушница съседният гроб е със счупен кръст, а след няколко дни същото се случва и с гробното място, на което отива Дочев...

публикувано на 28.03.24 в 14:50