Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Арсен: Три минути смях са равни на три часа щастие

„Имам намерение да зарадвам онези деца, които са загубили родител или тези за които родителите не могат да отделят средства за да дарят усмивки. Надявам се да ми помогнете да открия такива деца и да успеем заедно да подарим щастие. Можем да направим това в цялата страна на живо и онлайн.” Това послание отправи от личния си профил във фейсбук магьосникът Арсен преди броени дни. Идеята е да научи малките на вълшебната формула, според която 3 мин. смях = 3 ч. щастие. С него ни среща Светлана Вълкова.

Вярно ли е това?

Аз исках да се изуча до такава степен в професията си, че да разбера какво всъщност давам на хората. И разбрах, че подарявам спомени, изкарвам хората от сивото ежедневие на проблеми и тревоги и ги потапям в магичен свят на невъзможни фокуси. Така ги вдъхновявам да вярват в мечтите си, в хубавите неща, в доброто, в любовта....

В невъзможното...
Да. По-добре ми звучи, че всичко е възможно. Щастието е пряко свързано със смеха. Отделят се хормони на щастието, които ни държат в приповдигнато настроение, в добър творчески заряд. Дори една прегръдка е достатъчна, за да се заредим с окситоцин, който се трансформира в мелатонин и спим по-спокойно.

За съжаление сега прегръдките не са много препоръчителни. Ти как живееш и работиш в тази ситуация?
Вярвам, че всичко ще се оправи един ден. Гледам да мисля позитивно, защото няма как с негативно мислене да постигнем позитивен живот.

Към кого е ориентирана тази кампания?
Към децата. Ангелчета ги наричам аз. Особоено децата изгубили родител се травмират и се нуждаят от много голяма подкрепа и много любов. Потърсиха ме и семейства, които са разведени и така реших следващата ми инициатива да бъде свързана с това.

Ти как можеш да помагаш?
Аз смятам, че любовта е отговорът на всичко и ще помагам с любовта към това, което правя.

т.е обажда ти се някой и ти отиваш и правиш магии....
Да, аз мога да бъда и лектор. Само една минута смях е достатъчна като терапия, но аз мога да дам много повече от това.

Тази твоя инициатива е изцяло благотворителна и това е важно да го уточним.
Да. Първи ми се обадиха от Центъра за настаняване от семеен тип в Пловдив. След това заминавам за Стара Загора при една самотна майка и нейната дъщеря, която става на 10. И така може капка по капка вир да стане. Може пък към тази инициатива да се присъединят и други, които биха искали да направим екип.

Как поддържаш форма? Подготвяш ли нови магьоснически номера сега, когато нямаш ангажименти?
Непрекъснато са ми в главата, но всичко е свързано с пари. Нашето изкуство е скъпо, да не кажа най-скъпото. Има илюзии, които струват милиони. Аз например си бях харесал една илюзия, която като я калкулирах, че струва 89 000 долара и така си остана. Но това не ми пречи да измислям дребни фокуси. Когато се докоснат до всичко това, хората си променят мнението за магичното изкуство, с радост гледат и очакват да им покажа фокус. Преди години са били доста скептични мислеки, че фокусникът е някой, който ще им вземе портфейла например.
Всеки, който иска да се свърже с магьосника Арсен и да подари усмивка на деца в нужда, може да го направи чрез фейсбук страницата, където е публикуван и телефонът му 0898/412712 .  
ВИЖТЕ ОЩЕ

Грижата за тазобедрените стави започва още от раждането

Бебеносенето е вековна традиция по цял свят. Хилядолетия наред хората са използвали различни по вид и материал „носилки” тип слинг. Специалистите твърдят, че г рижата за тазобедрените стави започва още от раждането на човека. Профилактиката започва през първите месеци на бебето с преглед при ортопед, който провежда ултразвуково..

публикувано на 04.08.21 в 13:56

Полейте фиданките, за да не изсъхнат

Различни инициативи, свързани с озеленяването на Варна, правят участниците във фондация „Гея”. Те залесяват и облагородяват междублоковите пространства. Още за действията със зелена насоченост от разговора на Ваня Славова с Николай Танчев- председател на фондация „Гея”: За да няма изсъхнали фиданки, в случай, че имате възможност,..

публикувано на 04.08.21 в 11:29

Предимства и недостатъци на онлайн обучението у нас

Здравните власти у нас заявиха категорично, че България се намира в началото на четвъртата вълна на заразата с COVID-19. Прогнозите и на лекарите, и на математиците не са особено оптимистични, на фона на ниския процент на хора със завършен ваксинационен процес, както и на наблюдаващото се навсякъде масово неспазване и на малкото все още важащи..

публикувано на 04.08.21 в 11:15

Варна и Бургас рекламират родното Черноморие с общо видео

Варна и Бургас рекламират родното Черноморие с общо видео. Понякога между тях има благородна и полезна конкуренция, но Варна и Бургас винаги са готови да работят заедно за общия интерес. Сега моментът е такъв, казват инициаторите. Туризмът е важен и за двата града. Водени от желанието да рекламират не само себе си, а страната и родното Черноморие,..

публикувано на 03.08.21 в 17:49

Варна се включва в Световната седмица на кърменето

Световната седмица на кърменето се провежда в момента в редица държави по цял свят. Глобалната инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето се провежда за 29-и път и ще продължи до 7 август. Мотото на кампанията за 2021 г. е: „Защитата на кърменето: споделена отговорност“ . Целта е отново да се фокусира вниманието на обществото..

обновено на 03.08.21 в 14:02

3 август - Световен ден на динята

3 август е Световният ден на динята. Около 92% от масата на динята е вода – това е най-високият процент сред плодовете, заради което тя може да утоли не само глад, но и жажда. Празникът се отбелязва най-вече в Съединените щати. Сред най-популярните състезания по време на този празник са замерване с дини и надплюване със семки. В различните райони в..

публикувано на 03.08.21 в 10:21

Доброволци ще облагородяват паметници в Морската градина

Първото по рода си у нас кадетско училище „Генерал Владимир Вазов” започва инициатива за почистване и облагородяване на няколко паметника в Морската градина във Варна. „Предвиждаме почистването и облагородяването на пространствата около Паметника на граничарите, Голямата могила до Пантеона и оръдието до Военноморския музей. Целта е да..

публикувано на 03.08.21 в 09:51