Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Традиционното пролетно почистване на Карадере

Карадере е най-южният незастроен плаж по Варненското черноморие.

Пролетно почистване на Карадере, предлагат  от фейсбук групата "Да спасим Карадере". Време е за грижа към местността и среща с приятели, пишат в групата. Екоакцията е предвидена за 7-9 май т.к
В зависимост от прогнозата за времето, може обаче датите да бъдат изместени в началото на седмицата.
Пролетно почистване на Карадере се организира за осма поредна година.  редовните участници вече знаят, че трябва да носят ръкавици  и здрави чували.

Припомняме, че след общественото обсъждане за съдбата на плаж  Карадере, община Бяла е обработила 1 319 изпратени становища. По време на обществената дискусия за общия устройствен план на Община Бяла, който засяга и част от плажната ивица на Карадере, имаше диалог, получи се дискусия, в която бяха изложени аргументите на проектантите и на хората, защитаващи дивата природа в района


ВИЖТЕ ОЩЕ

Китай одобри още една ваксина срещу COVID-19 за спешна употреба

Китай одобри още една инактивирана ваксина срещу COVID-19 за спешна употреба, разработена от компания Shenzhen Kangtai Biological Products, която е навлязла в трета фаза на клинични изпитвания, предава Радио Китай . Няма отчетени нежелани реакции от трета степен по време на клиничните изпитвания през първите две фази. Трета степен се отнася..

публикувано на 16.05.21 в 12:48

ЕС със спешни преговори във вторник по конфликта в Израел

Външните министри на Европейския съюз ще проведат във вторник спешна видео конференция за ескалиращите боеве между Израел и палестинците, каза Жозеп Борел. "С оглед на продължаващата ескалация между Израел и Палестина и неприемливия брой цивилни жертви, свиквам извънредна видеоконференция на външните..

публикувано на 16.05.21 в 12:44

Планира се удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на юни

Планира се с още месец да бъде удължена извънредната епидемична обстановка у нас – до края на юни. Това заяви пред bTV главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. „С обявяването на тази обстановка са свързани доста от мерките, които се прилагат, така че без нея те не могат да действат...

публикувано на 16.05.21 в 12:43

Стотици варненци се включиха в кампанията "Книги за смет"

Кампания „Книги за смет“ се проведе днес във   Варна на ул. "Девня" 24 и отчете рекорден интерес.  Срещу килограм годна за рециклиране пластмаса  всеки гражданин в замяна получи книга по избор и отстъпка за продукти в голям хипермаркет. Чуйте още от разговора на Ваня Славова със Симеон Василев-организатор на проявата:   От..

публикувано на 16.05.21 в 12:29

Може да си проверите кръвното налягане на входа на Морската

От 10.00 до 14.00 часа днес и утре на входа на Морската градина студенти по медицина от МУ-Варна ще участват в реализирането на скринингова програма за измерване на кръвно налягане под мотото: „ИЗМЕРВАНЕ, КОЕТО СПАСЯВА ЖИВОТ. ТВОЯТ.“  Кампанията е посветена на 17 май, Международен ден за борба с Хипертонията. Тя е част от най-голямата..

публикувано на 16.05.21 в 11:20

Машинно гласуване във всички избирателни секции с над 300 избиратели на 11 юли

При изборите за народни представители на 11-ти юли машинно гласуване ще има във всички избирателни секции, с изключение на тези с по-малко от 300 избиратели, при гласуване с подвижна избирателна кутия, в секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции, в секции на плавателни съдове под българско знаме,..

публикувано на 16.05.21 в 11:00

Експерти бият тревога заради версия на Instagram за деца под 13 години

За да си регистрирате профил в Instagram, трябва да имате навършени поне 13 години. Наскоро стана ясно, че екипът на Марк Зукърбърг е започнал да разработва версия, предназначена за деца между 6 и 12-годишна възраст. Въпреки че проектът на Instagram за деца все още е на „много ранен етап“, се поставя..

публикувано на 16.05.21 в 10:43