Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студент на годината 2020 - воля, желание и хъс от трима курсанти във ВВМУ

| обновено на 12.04.21 в 12:28

С този приз бяха отличени тримата курсанти на ВВМУ "Н.Й.Вапцаров": Ева Георгиева, Десислава Вълчева и Филотея Димитрова

Курсант курсант старшина II степен Филотея Димитрова, която е многократен медалист от военни шампионати по плуване е класирана на първо място в класацията „10-те най-добри спортисти на 2020 г.“, в която участват спортисти и отбори от всички военни формирования


Курсант мичман Десислава Вълчева, пети курс, специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“, бе удостоена с отличието в направление „Сигурност и отбрана“. Тя има принос и призови места в над 20 спортни и научни мероприятия.


Курсант главен старшина Ева Георгиева, четвърти курс в специалност „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“, бе отличена с подгласна награда в направление „Студент доброволец“, а от Министерството на отбраната тя получи и грамота и плакет за издигане престижа на военните специалности в Република България. Курсант главен старшина Георгиева доброволно се е включила в медицинския екип на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ при борбата с ковид пандемията.

Даниела Стойнова разговаря с трите момичета за предизвикателството да си отличник и в учението,и в спорта и да запазиш женската си същност

Какво ви научи военноморското училище, какви качества, които не питежавахте, смятате, че дължите на обучението си?

Да преследвам мечтите си до краен предел.

Как си представяте бъдещето?

Да служа кораб, да браня нашия суверинитет. Може би ще бъда командир на бойна част. А аз военене лекар.

Как се респектират мъже, които са завършили същия тип абучение?

Със знания и умения.

И трите сте нежни момичета, което означава, че една жена може да съхрани себе си и същевременно да има твърд характер

Надявам се да бъда по-добра версия на себе си в следващия ден

Остава ли ви свободно време и с какво го запълвате?

Със социални контакти, общуване с моите близки и спорт, много спорт

Колко мъже победихте с тези умения?

Всичките.

Сънят стига ли на едно момиче в морската училище?

Понякога сънят не достига, но това е за сметка на труда, който полагаме, за да имаме тези постижени, за сметка на много проченети книги и всяка непроспана минута е спечелена минута за нас.

Има ли романтика или като не ви достига я запълвате с четене?

Понякога е хубаво да излезеш от света, в който живееш, да се въплатиш в една история, която не е написана от теб и да я преживееш със всичките си сетива .






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Магърдич Халваджиян: Успешните хора не обвиняват другите и признават грешките си

Магърдич Халваджиян е един от най-успешните продуценти у нас. Описва себе си като мечтател. Обича да казва, че „хвърчи в облаците, но в същото време е здраво стъпил на земята“.  В годините разбрах, че мечтите са много хубаво нещо, но трябва да ги подплатиш с много можене и знаене. Чак тогава разбираш, че те се сбъдват, категоричен е той. Този урок..

публикувано на 23.07.24 в 08:00
Мария Славкова

Мария Славкова: РИМ-Варна се нуждае от лаборатория за реставрация

Годината е 1972, когато светът е разтърсен от откритието на най-старото злато в света в древен некропол от халколитната епоха. Мястото е бреговете на Варненското езеро, където са открити 294 гроба, за които е характерно голямо разнообразие на погребални ритуали. Открити са и голям брой керамични съдове, каменни и кремъчни сечива, предмети..

публикувано на 22.07.24 в 07:05

Морски еколог: Високите температури са пагубни за част от живите организми в Черно море

Наблюдаващата се тенденция от последните 8-9 години за изместване на сезоните и удължаване на лятото остава. Високите температури започват още от края на май и вече в началото на юли достигат своя пик, както на атмосферния въздух, така и на морската вода . Тези фактори носят последици за живите организми в Черно море.  Това каза доц. д-р Виолин Райков..

публикувано на 20.07.24 в 16:05

Пламена Иванова: Възрастните губят радостта от живота, когато забравят игрите от детството си

Варненският психолог и психоаналитик във формиране Пламена Иванова-Бучинска събра в една увлекателна книга "70+ игри от нашето детство". Пламена Иванова е създател на Център за терапия, приложни изкуства и обучения във Варна и на Зона за свобдни игри за деца от 7 месеца до 3 години. Опитът и там, заедно с вдъхновението от игрите с малката и..

публикувано на 19.07.24 в 08:30

Geoff Bub (JUNGLE ROT): Страхотно е, че можем да се срещнем и да говорим лице в лице с всички фенове

Интервю с Geoff Bub (JUNGLE ROT) Американската дет метъл банда JUNGLE ROT ще направи първи концерт в нашата мила родна страна на 21.07.2024 година. Поканата е от „Sofia Waste Water System”. Мястото – традиционно за подобни танцови забави - „Grindhouse Skateboard Club” в София. Съпорт бандите са CONCRETE, ПРОКАЗА и UNBAPTISED. Интервюто с..

публикувано на 19.07.24 в 08:05

От актриса до военен кореспондент: пътят на Горица Радева от Велико Търново до Донбас

Тя е актриса. Играла е на няколко български театрални сцени. Работила е като PR на Шуменския театър. Повече от 10 години събира стари театрални афиши и пиеси. Сред тях са оригинални ръкописи на Йордан Йовков, част от кореспонденцията му до Елин Пелин, първото издание на пиесата "В полите на Витоша" на Пейо Яворов.  Последната сцена, на която застава -..

публикувано на 18.07.24 в 08:05

Белослава: Имам един вдъхновяващ живот, който ценя от сърце

На 18 юли в клуб Ментол   посрещаме Белослава с проекта “Welcome to 74th street” . Заедно с нея на сцената ще бъдат музикантите от J P3: Живко Петров - пиано, Димитър Семов - ударни, Димитър Карамфилов - контрабас и Младен Димитров (Mr. Moon) програминг и перкусии. Събитието е с начален час 21 часа . Чуйте цялото интервю с Белослава в..

публикувано на 18.07.24 в 07:05