Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Движението по Аспаруховия мост е спокойно

Движението по Аспаруховия мост е спокойно. Ням задръстване към този час, видя репортер на Радио Варна. В 2-километров участък движението се пренасочва двупосочно в платното в посока Бургас. Затруднено е било движеноието сутришния час пик, когато хората отивата на работа. Задръстването е най-вече сутрин, когато хората от Аспарухово и други населени места отиват на работа

Временната оргазнизация на движението ще е до 16 часа днес.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Омбудсманът: След дистанционното обучение много деца са гневни и тревожни

Омбудсманът Диана Ковачева организира национална кампания за психологическа помощ за учениците. Тя се провежда в 12 града на страната, сред които и Варна. Идеята на кампанията "Синьо лято“ е да се подкрепи психичното здраве на ученици и тийнейджъри. В рамките на тази инициатива са разкрити тематични приемни, в които психолози консултират..

публикувано на 14.06.21 в 14:47

Започват проверки в обектите за производство и продажба на сладолед

Oт днес Бългapcĸa aгeнция пo бeзoпacнocт нa xpaнитe зaпoчвa извънpeдни пpoвepĸи нa oбeĸтитe зa пpoизвoдcтвo и пpoдaжбa нa cлaдoлeд в цялaтa cтpaнa. Πpeдпpиятиятa зa пpoизвoдcтвo щe бъдaт пpoвepявaни дo ĸpaя нa юни, a дo ĸpaя нa ceптeмвpи щe ce пpoвepявaт тъpгoвcĸитe oбeĸти зa пpoдaжбa нa cлaдoлeд бeз пpeдвapитeлнo oпaĸoвaнe. Това съобщи в..

публикувано на 14.06.21 в 14:00

Недостиг на кръводарители във Варна

Недостигът на кръводарители във Варна, който започна от миналата година, продължава и тази. Това каза д-р Жанина Йорданова - директор на Кръвния  център.  Предвид настъпващите летни месеци, когато имаме спад на даряването, проблемът с осигуряването на кръв наистина е сериозен. От началото на годината за първите 5 месеца кръводарителите са около 4500,..

публикувано на 14.06.21 в 13:45

Заваляха сигнали след вчерашния дъжд в Балчик

От Общинския съвет за сигурност обобщиха, че са получени сигнали за паднало дърво на кръстовището на Ехото , което още вчера е било отместено, за да се възстанови движението. Днес е премахнато от работници на общинското предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство“. Наводнен за втори път в последната седмица е домът на семейство с малко дете на..

публикувано на 14.06.21 в 13:32

МТ: Ваксинирането на персонала в туризма не е задължително, а доброволно

Ваксинирането е напълно доброволен процес и никога пред работодателите в бизнеса не е било поставяно изискване или условието задължително да ваксинират своя персонал, както и да оказват натиск от всякакъв характер в тази посока. В същото време, Министерството на туризма насърчава усилията на всички представители на туристическия бизнес, които подхождат..

публикувано на 14.06.21 в 12:53

Издирването на черната кутия от падналия МиГ-29 е спряно заради лошото време

Заради влошените метеоролигични условия издирването на падналия край Шабла МиГ-29 е спряно, съобщиха от Министерството на отбраната. В щаба на Военноморските сили ще анализират обстановката и ще решат с какви сили и средства ще продължат да търсят елементи от самолета и черната му кутия. Машината падна при тренировъчен полет за поразяване на въздушна..

публикувано на 14.06.21 в 12:30

Служебният кабинет ще направи отчет за свършеното до момента

В Министерския съвет във вторник, 15 юни, в 11 ч. ще се проведе брифинг , на който ще бъде представен отчет за дейността на правителството от встъпването му в длъжност, съобщиха от правителствената пресслужба. В брифинга ще участват министър-председателят Стефан Янев, заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър..

публикувано на 14.06.21 в 12:06