Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Председателят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов остава на поста си

| обновено на 15.04.21 в 15:56
Община Каварна
Снимка: Община Каварна

Председателят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов остава на поста си. Това решиха днес на тайно гласуване общинските съветници в морската община. С 8 гласа за отстраняването му, 7 против и два въздържали се предложението за предсрочното прекратяване на правомощията на председателя на Общинския съвет не беше прието. Част от съветниците поискаха свалянето му от поста заради системно неизпълнение на задълженията му и заради уронване на престижа на институцията, която той представлява.

След разгорещени дебати, продължили повече от два часа, общинските съветници на Каварна гласуваха срещу свалянето от поста на председателя си Йордан Стоянов. Неговото име беше свързано с побоя над кмета на село Белгун Благомир Станев в нощта на парламентарните избори. След приключването на извънредното заседание Йордан Стоянов заяви, че докато правораздавателните органи не се произнесат по случая, неговото име остава неопетнено.

Общинският съветник Мима Василева, подписала се под искането за освобождаването на Йордан Стоянов, заяви, че по-голямата част от колегите одобриха случвашото се в нашия обшински съвет и решиха да продължим по същия път.

Друг от общинските съветници Красимир Кръстев призова главният прокурор да назначи проверка в община Каварна.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отпадат изискванията, свързани с COVID-19, за българи при влизане в Испания

Испания отменя изискването за представяне на каквито и да е диагностични тестове за COVID-19 , сертификати за извършена ваксинация или документи за преболедуване на вируса за пристигащите от България, считано от 21 юни 2021 г., съобщиха от Министерството на външните работи. По информация на българското посолство в Мадрид от днес България вече не..

публикувано на 21.06.21 в 16:06

Адвокати тръгват из Варненско, безплатно ще решават семейни проблеми

Хора с ниски доходи ще имат възможност да получат безплатна правна помощ  в населените места, в които живеят. Консултациите се предоставят от мобилни екипи, включващи адвокат и ромски медиатор, съобщават от Областния информационен център-Варна. Целта е да се разгърне системата за юридическа помощ към повече граждани от уязвими групи, като основният..

публикувано на 21.06.21 в 14:57

Какво е състоянието на подлезите след дъждовете?

Поройните дъждове в последните няколко дни наводниха немалка част от подлезите в града. Сред най-засегнатите бяха подлезът на бул. „Сливница” срещу „Тих труд” и този до Икономическия университет. С фоторепортера Румен Сарандев проверихме състоянието на двата подлеза. Ден след поредния обилен валеж, подлезът срещу "Тих труд" е проходим...

публикувано на 21.06.21 в 12:59

Д-р Кацаров: До 2024 г. трябва да имаме хеликоптерно спасяване

До края на 2024 г. трябва да имаме вече действаща система за въздушна медицинска помощ , заяви служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. „В медицински хеликоптери мога да кажа, че въпросът е решен. Изготвени са проектните фишове, изготвена е цялостната оценка. Разработена е програмата, внася се за финансиране в Плана за..

публикувано на 21.06.21 в 12:18

Проверете безплатно защитата на слънчевите си очила

Можете да направите това на 26 юни във времето между 11 и 14 ч по време на фестивала "Зелена революция" пред Фестивалния и конгресен център във Варна. Тестването ще се извърши от Гражданска еколаборатория към Обществен център за околна среда и устойчиво развитие. Последното подобно публично изследване Гражданската еколаборатория извърши преди 6..

публикувано на 21.06.21 в 11:30
Златни пясъци

Най-големите германски туроператори на посещение у нас

Над 180 ръководители на туроператорски фирми на най-високо ниво от Германия , журналисти, представители на най-престижното немско списание за туризъм ще участват на форум у нас.  Министърът на туризма Стела Балтова заяви във Варна, че за първи път в историята на България има събитие от такъв ранг.  Гостите в продължение  ще дискутират..

публикувано на 21.06.21 в 11:22

Броят ваксинираните и преболедувалите COVID-19 у нас

До месец ще стане ясно какво е нивото на колективния имунитет у нас. За целта ще бъде стартирана процедура за събиране на цялата информация, налична в здравната мрежа. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред медии. Вече е проведена среща с компаниите, които разработват и поддържат медицински софтуер в страната, като те ще..

публикувано на 21.06.21 в 11:16