Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец с рекордна победа на „Герена“

Автор:

Лудогорец победи рекордно на „Герена“ - 3:0, и дръпна уверено на върха в Първа лига – 9 точки пред Локо (Пд) и цели 14 пред ЦСКА. Герой за „орлите“ бе Каули Оливейра, отчел се с два гола, а първият в мача бе дело на Клаудиу Кешерю. Това бе пета поредна победа на „зелените“ над „сините“, които направиха подарък на своя собственик Кирил Домусчиев, който навърши 52 години.

Валдас Дамбраускас, наставник на „орлите“, имаше огромни проблеми със своя състав, като наказани бяха Алекс Сантана и Драгош Григоре. Капитанът Светослав Дяков, който доста време лекуваше контузия, пък влезе в групата. Там бе и юношата Иван Йорданов.

Лудогорец започна надъхано, като още в 3-ата минута Вандерсон намери Десподов, който се бе озовал на върха на атаката, но стреля слабо с левия крак. Разградчани поведоха в 8-ата минута. Тогава Бърнард Текпетей намери с чудесен дълъг пас Кирил Десподов, който финтира майсторски Рерас, топката стигна до Клаудиу Кешерю. Румънецът излъга Живко Атанасов и технично с десния крак отбеляза за 1:0 за „орлите“. Това бе негов 16-и гол от началото на сезона. След само 180 секунди Лудогорец стигна до второ попадение. Каули изведе Текпетей отляво, той потърси Вандерсон, който леко отклони за Каули и халфът с мощна тупалка не остави шансове на Микулич – 2:0 за шампионите.

След шокиращия старт на мача Левски опита да притисне в следващите минути гостите. Стигна се обаче единствено до неточен удар на Мартин Райнов, както и до няколко центрирания от статични положения. След половин час игра „сините“ стигнаха и до първия си точен изстрел Отправи го Драган Михайлович с глава, като не затрудни Кристиан Кахлина. В 36-ата минута домакините поискаха дузпа за нарушение на Жосуе Са. Факт е, че топката удари португалеца в дясната ръка след удар на Мартин Петков, но преди това кълбото се удари в корема му и явно заради това реферът Валентин Железов прецени, че няма основание да посочи бялата точка. 

Три минути по-късно Лудогорец бе близо до трето попадение. Недялков отлично намери Текпетей отляво, който веднага пробва пас за Десподов, но съвършена намеса на Микулич предотврати сигурен гол в неговата мрежа. За да направи по-остър своя тим Миланов, който водеше „сините“ в отсъствието на Славиша Стоянович, извади малко преди почивката Ивайло Найденов и пусна на неговото място далеч по-острия Здравко Димитров. Така домакините смениха схемата и заиграха с петима в защита.

Втората част започна с удар на Здравко Димитров след пробив отдясно, който обаче бе спасен от Кахлина. След това пък Билал Бари се озова напълно непокрит, но опитът му за удар се провали. В 65-ата минута след отлична контраатака пред резервата Андриан Краев се откри възможност да стреля, но след рикошет топката не намери целта. Интригата в срещата приключи в 78-ата минута. Тогава след много силна контраатака Вандерсон изведе Ману срещу Микулич. Хърватинът изби удара му, но право на главата на Каули, който на празна врата отбеляза втория си гол в мача и трети за Лудогорец. В самия край на срещата Микулич предотврати четвърто попадение след удар на Кирил Десподов, който бе на чиста позиция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Бояджиев: Основната ни цел е Европейското първенство в София

Георги Бояджиев е дългогодишен треньор по бокс в клуб „Черно море“. Той е треньор и в спортното училище във Варна. Поводът за срещата с него е не само шампионската титла извоювана от неговия състезател Андреас Димитров при мъжете, но изключително натоварената програма през годината, както и сериозните очаквания за медали на неговите..

публикувано на 16.04.24 в 11:50

Много трофеи за състезателите ни по аеробика

Общо 8 медала, от които 4 златни, 3 сребърни и 1 бронзов завоюваха българските състезатели на приключилият вчера 25 Международен турнир по спортна аеробика " SLOVAK AEROBIC OPEN". Ето и класирането: -Възрастова група 9-11г.: Категория индивидуално момичета: 1 място - Джемре Стефанова 2 място - Николета Сарафимова Категория тройки: 1 място..

публикувано на 16.04.24 в 10:53

Тея Николова избрана от престижен университет

Един от най-ярките таланти на осемкратния шампион на България по плуване ПСК „Черно море” – Тея Николова, е приета да учи в Northwestern University в Чикаго. Личен треньор на талантливата варненка е Никола Петров. Тея узнала щастливата вест преди броени дни, когато официално й съобщили, че е част от Северозападния университет в Илинойс. На..

публикувано на 16.04.24 в 10:51

Студентите участваха в крос във Варна

62 състезатели от пет висши училища в града взеха участие в Лекоатлетически крос от Варненската студентска Универсиада, който се проведе в Морската градина. Както всяка година дисциплината за мъжете беше 2000 метра, а за жени 1000 метра или една обиколка от летния театър до Пантеона и обратно. Състезанието при жените стартира в 11.00..

публикувано на 16.04.24 в 10:48

Ветеранско дерби във Варна

Градско дерби между ФК Спартак Варна и Черно море предстои тази седмица. Двубоят от републиканското първенство за ветерани ще се проведе в четвъртък, 18-и април от 18 ч. на ст Спартак. Победителят се определя в един двубой и ще се класира за полуфиналите на надпреварата. За соколите на терена ще покажат умения познати имена като Георги Арнаудов,..

публикувано на 16.04.24 в 10:47

Преди началото на мача "Черно море" -"Левски"

Тук можете да видите видео преди началото на мача във Варна между Черно море и Левски.

публикувано на 15.04.24 в 11:54

Отзвук от победата на "Черно море" срещу "Левски"

Футболистите на Черно море зарадваха цяла Варна с победата си срещу Левски с 3-1. Този мач и този успех бяха много важни, за да могат варненци в плейофите да имат три домакински срещи. Сега ви предлагаме отзвук от мача. Първо наставникът на „моряците“ Илиан Илиев, а след това и част от футболистите.

публикувано на 15.04.24 в 11:50