Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Димитрова, депутат от БСП: Хоризонтът на новото НС е непридвидим

Хоризонтът на съществуване на новото Народно събрание на България е непредвидим. Мнозинството, което се постигна по някои от вече гласуваните решения, не е постоянно и това се доказа с отхвърлянето на Мораториума за продажба на общински болници, внесен от коалицията „БСП за България“. Това заяви депутатът от 45-то Народно събрание от ПП БСП Мая Димитрова.

Отхвърлянето на предложението на БСП за България за налагане на мораториум върху отдаването на концесии и продажбата на държавни и общински болници по думите на Мая Димитрова е било несъстоятелно. Тя припомни, че продължават процедурите по продажбата на болниците в Раднево и Велинград.

Мая Димитрова допълни, че от БСП са подкрепили удължения срок на проверка на управлението през последните десет години, но изрази опасението си, че постоянната комисия разполага с кратък срок.

Подробности чуйте от разговора на Мая Щърбанова с Мая Димитрова:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Автобус заседна в подлеза "Шипка" във Варна

Автобус заседна в подлез в центъра на града, видя репортер на Радио Варна. Превозното средство се е оказало високо за тунела "Шипка" в морската столица. 

публикувано на 26.07.24 в 14:26
Доц. д-р Петър Шишков

Именит български учен е загиналият при взривовете в Елин Пелин

Именитият български учен доц. д-р Петър Шишков е загиналият при експлозиите в складовете за пиротехника в град Елин Пелин, предаде БГНЕС. Тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов съобщи трагичната новина за загинал мъж на 49 години. Той е бил приет вчера в „Пирогов“ с 35% изгаряния, но с много тежко обгазяване. В момента лекарите се борят за..

публикувано на 26.07.24 в 14:17

Задържаха психичноболна румънка, предизвикала катастрофа в Добричко

Полицията в Добрич след преследване е задържала румънска гражданка заради опасно поведение на пътя и опит да се самонарани. След консултации с румънски полицаи, командировани в област Добрич, се е установило, че жената страда от психическо заболяване. Задържаната е настанена в Центъра за психично здраве в Добрич. На 25 юли, около 15:00 часа,..

публикувано на 26.07.24 в 11:27

Проф. Галин Цоков: Близо 11 милиона лева са осигурени за полярни изследвания в Антарктида

Министърът на образованието и науката професор Галин Цоков заяви във Варна, че няма сгради на училища в страната, които са пострадали от пожарите, с изключение на едно училище в село Гранит, но там децата също ще започнат нормално занятия. Той съобщи, че до 2025 година за полярни изследвания в Антарктида са осигурени 10 800 000  лева, още средства са..

публикувано на 26.07.24 в 11:10

Във Варна ще излъчват на голям екран началото на Олимпийските игри

Церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж 2024 ще се излъчва от 20:30 часа днес пред Аквариума в центъра на Варна. Инициативата се организира от „Алианс Франсес“ със съдействието на Община Варна. Съорганизатори са още Френското посолство и Френския институт в България, с медийната подкрепа на Българската национална телевизия и Българското..

публикувано на 26.07.24 в 10:23

БАБХ: Фермерите да избягват търговия с животни от Румъния и Гърция

Поради усложнената епизоотична обстановка в Румъния и Гърция, свързана с чума по дребните преживни животни, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) налага мерки с цел недопускане на появата на болестта у нас. Заболяването не е опасно за хората, но е изключително опасно за овцете и козите и може да доведе до големи икономически загуби. С..

публикувано на 26.07.24 в 10:11
Снимката е илюстративна

НАП напомня за важни крайни срокове до 31 юли

На 31 юли изтича крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица извън трудов договор и са задължени да им удържат данък, трябва да подадат по електронен път декларация по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО (образец 4001) за второто тримесечие на 2024 г. Това е и последният ден за..

публикувано на 26.07.24 в 10:01