Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Христо Иванов: Основният ни фокус е да има правителство

Снимка: БГНЕС

Втората сила получи мнозинството от гласовете на гражданите, желаещи промяната. Отговорността е възложена на ИТН, ако бъде потърсена нашата подкрепа ние ще подходим отговорно и конструктивно без да поставяме условия предварително, но с ясна ориентация към нашата програма за това какво трябва да свърши едно правителство. Това заяви Христо Иванов от Демократична България след консултациите при президента.

Големият въпрос е може ли това правителство да свърши работа. Коалицията на оставащите може да излъчи кабинет, въпросът е дали ще бъде кабинет на промяната или не. Ако ИТН няма мнозинство на промяната, започва разговор за третия мандат, този разговор е под въпрос. Ние с 27 депутати не смятаме, че можем да сме носители на претенция за трети мандат, заяви още Иванов. Не можем да отхвърлим перспективата и че ще стигнем до предсрочни избори. Основният ни фокус е да има правителство и за това ще бъдем отговорни, добави още той. Ние бихме дали подкрепа за правителство на промяната, каза още Иванов. Не сме спрели да работим за това целият терен Росенец да бъде вкаран на полето на закона. Ще инициираме подписи и за анкетна комисия, посветена специално на случая Росенец, коментира още Иванов, предаде БГНЕС.

Предложих реформи в рамката на ВСС, персоналният състав на ВСС, той е също място, където личи коалицията межди ГЕРБ и ДПС, каза Иванов.

За Изборния кодекс трябва да се фокусираме върху изменения и да работим върху тях, но да не позволяваме да стигаме до предсрочни избори, без да сме си осигурили свободни и честни избори. Не подкрепяме мажоритарен вот, добави още Иванов. Имаме вариант за кабинет от 2018 г. ДБ състави екип, каза още той.ВИЖТЕ ОЩЕ
Машина за гласуване на изборите

57,1 млн. лева одобри служебният кабинет за изборите на 11 юли

Министерският съвет одобри средства в размер 57,1 млн. лева, като това включва обезпечение на 500 секции в чужбина. Това съобщи служебният министър на финансите Асен Василев. На днешното си извънредно заседание служебният кабинет прие план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 11 юли 2021 г...

публикувано на 17.05.21 в 15:24

Оградата на българо- турската граница до Свиленград е отнесена от дъждовете

За разрушен участък от оградата по българо-турската близо до Свиленград сигнализираха медиите от ПП „Възраждане”. Според тях, съоръжението там е в това състояние от март месец и до сега не са предприети никакви мерки за нейното възстановяване. Костадин Костадинов вече е подал сигнал до вътрешния министър и очаква реакция от новата администрация:..

публикувано на 17.05.21 в 15:06

Кардиохирургията в УМБАЛ „Св. Марина“ възстановява плановия прием

От днес Клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна отново работи с нормалният си (от периода преди пандемията) капацитет. Приоритети на висококвалифицирания лекарски екип, воден от проф. д-р Пламен Панайотов, остават лечение на исхемична болест на сърцето, на митрална клапна патология, аортна клапна стеноза, клапно-съхраняваща операция..

публикувано на 17.05.21 в 15:01

Започва кампания „Не шофирай, ако си пил“

Започва кампанията „Не шофирай, ако си пил“, организирана от дирекция „Превенции“ към Община Варна, в партньорство с ОД на МВР-Варна, сектор КАТ. В рамките на инициативата доброволци от превантивните клубове ще проведат обучителни сесии пред свои връстници на тема „Рискове при шофиране след употреба на наркотици и алкохол“. Информационни..

публикувано на 17.05.21 в 14:45

40 яхти се включват в Регата Varna Channel Cup във Варна

Около 300 ветроходци на 40 яхти от различни ORC и IRC класове ще се включат в седмото издание на регата Varna Channel Cup, която ще се проведе във Варна между 21-24 май. Най-зрелищното ветроходно състезание ще доближи максимално спинакери и публика в морска надпревара, включваща гонка в канала на Варненското езеро. Събитието се организира от..

публикувано на 17.05.21 в 14:37

Ивайло Иванов: Тръгвам си от МВР с високо вдигната глава

Тръгвам от МВР с високо вдигната глава. Работил съм за опазване на гражданския ред и живота на хората. Това заяви Ивайло Иванов, който беше освободен от държавния глава от поста главен секретар на МВР. Иванов заяви, че никой не го е търсил и никой не му е поискал оставката. „Никой не ми поиска оставката. Мен за това ме боли. Прекратени са ми..

публикувано на 17.05.21 в 14:02

ОИЦ-Добрич с изнесена приемна в Балчик и Генерал Тошево

Областен информационен център – Добрич днес е с изнесени приемни в Балчик и Генерал Тошево. Темата е Европейски средства в подкрепа на местната общност. Основната цел на поредицата срещи в областта е да се популяризират сред потенциалните бенефициенти възможностите за финансиране на проекти с европейски средства, каза ръководителят на центъра Геновева..

публикувано на 17.05.21 в 13:51