Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 са новите случаи на ковид-19 във Варна и областта

400 са новите случаи на коронавирус през изминалото денонощие. Традиционно за неделя случаите са значително по-малко, както и направените тестове. Положителни са малко над 7 процента от направените 5 445 теста.

8 080 са хоспитализираните. От тях 746 са в интензивни отделения. Починали са 48 души. Излекуваните са 557.

За изминалото денонощие новозаразените във Варненска област са 50. Общият им брой от началото на пандемията вече е близо 30 хиляди души. За Добрич и областта новите случаи са 9, а в Бургаско са 25.

Активните случаи в страната продължават да намаляват и вече са 56 650.

През изминалото денонощие са поставени 2 070 дози. Такса общо поставените дози ваксини вече са над 723 хиляди. С втора доза вече са 163 966 души.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарът в гората край Каменар е овладян

Пожарът в гористите местности под село Каменар е овладян, съобщава кметът на Варна Благомир Коцев във Facebook. Тлеещият огън е ограничен в определен периметър. Изкопана е бразда за спиране на разпространението и пламъците са почти погасени, допълва той. Няма опасност да бъдат засегнати къщи или имущество. През нощта ще останат да бдят пожарни екипи,..

публикувано на 26.08.24 в 23:17

Платиха над 4 млн. лв. на хотелиери, държавни и общински бази, осигурили подслон на бежанците от Украйна

Над 4 млн. лева са средствата преведени на хотелиери, държавни и общински бази, предоставяли подслон и изхранване по Програмата за хуманитарно подпомагане на хора от Украйна с предоставена временна закрила в България.  В одобрения на 14 август с Решение на Министерския съвет Списък № 23 са включени дължими суми към хотелиери, държавни, общински и..

публикувано на 26.08.24 в 19:53

Започва спешно почистване на шахтите и отстраняване на сухи дървета и клони

Започват спешни действия по почистване на шахтите и за отстраняване на сухи дървета и клони във връзка с краткосрочните прогнози за гръмотевични бури. Предстои ново възлагане за почистването на шахтите в града. Фирмата-изпълнител е заявила готовност да изпълни необходимите мерки заради листопадния период и преди обилните дъждове през есента, съобщават..

публикувано на 26.08.24 в 19:15

Гори гората край Каменар

Пожар е възникнал в покрайнините на село Каменар и е достигнал до гората. Първоначално два екипа на пожарната са изпратени на мястото на инцидента, но по-късно се включват още екипи, съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна.  Тепърва ще се изясняват причините, довели до огнената стихия. Няма данни огънят да е стигнал до къщи в населеното място...

обновено на 26.08.24 в 18:44

Агенцията по безопасност на храните във Варна откри Ешерихия коли в миди, предлагани на пазара

Агенцията по безопасност на храните във Варна откри Ешерихия коли в миди, предлагани на пазара. Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Варна затвори пречиствателен и експедиционен център за миди след констатираните нарушения, съобщават от БАБХ. Взетите проби от черноморски миди, предлагани на пазара, показват повишени нива на..

публикувано на 26.08.24 в 18:12

Наесен започва ремонт за 1,6 млн. лв. на ул. „Капитан Райчо“ във Варна

След началото на учебната година Община Варна започва ремонт за 1,6 млн. лв. на ул. „Капитан Райчо“ в участъка на територията на район „Младост“, от ул. „Под игото“ до бул. „Васил Левски“ (под Автогарата), съобщават от общинския пресцентър. Ремонтът ще включи подмяна на водопровод, тъй като гражданите в района страдат от непрекъсната липса на вода и..

публикувано на 26.08.24 в 17:45

Полицията във Варна издирва изчезнал възрастен мъж

Полицията във Варна издирва изчезнал възрастен мъж. БОРИС ГЕОРГИЕВ ЦВЕТКОВ е на 84 години, напуснал домa си във Варна, ул. Александър Дякович № 26, около 15,30 часа на 18.08.2024г., от тогава е в неизвестност. Страда от старческа деменция. Губил се е около 10 – 15 пъти до момента, като е намиран на различни места и връщан в дома му. Той е висок е 188..

публикувано на 26.08.24 в 16:30