Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лесна работа“: Пътят на щастливите места и незабравимите събития

Чудесна да е Светлата ви седмица!

Има дни, които ни смиряват и насочват погледа от външните събития към себе си и към близките хора. Дни, в които времето се отпуска и забавя. Такива са дните около Великден.

Днес извървях пътя на щастливите си мигове. От алеята, по която някога, много отдавна ме водеше мама, до мястото на последната годишнина, където близките ми подариха незабравим празник. Припомних си първите уроци по китара, упоритото баре, което дълго не се даваше, но щом го победих... Боже, как фантастично прозвуча кубинският танц! И до днес, щом го чуя, сърцето ми прескача няколко удара.

Маршрутът на щастливите места и незабравимите събития. Колко важно място заема той в картата на сърцето!

Празник е. Животът се успокоява. Дава време и възможност да отключим емоционалната си съкровищница.

С едно леко отклонение в маршрута – от списъка с житейски задачи към местата на спомените. Не носи приходи, не решава делови въпроси. Практично погледнато, може да изглежда безсмислено. Но нали любовта е смисълът? В случай, че сме я заменили напълно с пари и материална собственост, това вече не е смисъл, а диагноза. Така че отклонението в маршрута може да трае минути, а споменът и отново преживяната емоция запалват погледа, стягат стойката, вдигат раменете, понасят човека няколко сантиметра над земята, зареждат с енергия и мотивация поне за месеци напред.

Помните ли? Пейката на първата ви среща. Брезичката още се навежда, любопитна да чуе какво си говорят днешните младежи, седнали там.

Сладкарницата, в която ви заляха с кафе. Вече двадесет години пазите белите дънки. Петното напомня колко красива история може да произлезе от един, така да се каже, битов инцидент. Изгревът след дипломирането и погледът ви, взрян отвъд координатната система на случващото се – към невероятния, вълнуващ и щастлив утрешен живот и към човека, който искахте да бъдете и който днес смирено и мъдро пътува към следващата спирка на съдбата. Улицата, по която след работа минавахте с приятели, очаровани от красивия залез. В очакване на всички следващи залези, които ви е съдено да преживеете.

Лесна работа е отново да извървиш пътя на красивите емоции! Носи рестарт и усмивка. Изпълва сърцето с безкрайна благодарност към себе си, към хората, към живота. Благодарност, че сме тук и сега: именно ние - точно каквито сме; с чудесните преживявания; с отминалите срещи и пътувания; с куфарите, претъпкани с емоционален багаж, които сме понесли към следващата спирка на съдбата.

Огромната привилегия да остаряваме и да продължаваме. Мнозина не я дочакват.

Направете си този подарък: последвайте отново пътя на щастливите събития и незабравимите срещи! Може би днес е моментът.

С Възкресението Христово възкръсват и духовните сили. А нали основата за това подновяване са личните истории, хубавите спомени и любовта. Те са тези, които носят ново начало, за енергично и завладяващо пътуване през предстоящите дни и събития. За да възкръсват отново и отново радостта в сърцата и блясъкът в очите ни. А има ли блясък, има бъдеще!

Христос Воскресе!

Аз съм Даниела Иванова и ви желая щастливи дни с близки до сърцето ви хора!






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Царствените ботаници" в Ботаническата градина - Балчик

В Университетска ботаническа градина - Балчик е подредена изложба "Царствените ботаници". Тя е посветена на 130-годишнината от рождението на Цар Борис III Обединител и цели да покаже приноса на българските царе Фердинанд I и Борис III за развитието на ботаническата наука и естествознанието в България. Баща и син, те са едни..

публикувано на 25.04.24 в 08:40

Благотворителна кампания в Добрич осигурява храна за бедни семейства и самотни възрастни хора преди Великден

Благотворителна кампания в Добрич осигурява храна за бедни семейства и самотни възрастни хора в навечерието на великденските празници. Инициативата се организира вече осма година и е плод на общите усилия на Фондация „Милостиво сърце“, Клуба за народни танци „Жътври“, както и на десетки доброволци. Хранителните пакети винаги се подготвят и раздават до..

публикувано на 24.04.24 в 14:58

Благотворителен базар "Да помогнем на малката Софи" организират в ОУ "Ангел Кънчев"

Благотворителен великденски базар в помощ на дарителската кампания "Да помогнем на малката Софи" организират на 29 и 30 април в III Основно училище "Ангел Кънчев" във Варна.  В двора на учебното заведение в двата дни от 8 до 18 часа ще се предлагат изработени от учениците изделия.  Благотворителната инициатива е по идея на учителите, училищното..

публикувано на 24.04.24 в 11:10

24-ти април – Международен ден в памет на жертвите на геноцида над арменците

Първоначално обявен като Международен ден за солидарност с арменския народ от Европейския парламент през 1987 г. по повод годишнина от началото /1915/ на геноцида над арменците в Османската империя. За първи път се отбелязва през 1989 год. Отбелязва се от всички арменци по света. Арменският геноцид е извършен умишлено и систематично..

публикувано на 24.04.24 в 07:36

По темата "Планета срещу пластмаси" Балчик поставя кошчета за разделно събиране в детските градини

420 кг е резултатът от кампанията за разделно събиране на отпадъци от опаковки „За чиста околна среда“, организирана от Община Балчик във връзка с Деня на Земята – 22 април. Основно беше предадена хартия и по-малко пластмаса, обобщи днес управителят на сметосъбиращото предприятие БКС инж. Павел Павлов, отчитайки, че месечно машините събират между 400 и..

публикувано на 23.04.24 в 14:55

Филмират живота около влажните зони от Дуранкулак до Казашко

Започват снимки на пет късометражни филма за влажните зони в региона от Дуранкулак до Казашко. Филмите ще бъдат ползвани за обучителни срещи и ролеви игри, които ще насочат ученици да генерират идеи за устойчиво развитие на района. През август в с. Езерец ще се организира и четиридневен еко лагер, на който участниците ще се запознаят със значимостта..

публикувано на 23.04.24 в 11:23

Безплатна туристическа обиколка във Варна на 1 май

120 безплатни пешеходни туристически обиколки с професионални екскурзоводи ще се проведат във Варна през 2024 година. 98 от тях са на английски език, а останалите 22 - на български. Инициативата се провежда за единадесета поредна година, като организатори са дирекция „Туризъм“ към Община Варна и Туристическият информационен център, в партньорство  със..

публикувано на 23.04.24 в 10:22