Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Лесна работа“: Пътят на щастливите места и незабравимите събития

Чудесна да е Светлата ви седмица!

Има дни, които ни смиряват и насочват погледа от външните събития към себе си и към близките хора. Дни, в които времето се отпуска и забавя. Такива са дните около Великден.

Днес извървях пътя на щастливите си мигове. От алеята, по която някога, много отдавна ме водеше мама, до мястото на последната годишнина, където близките ми подариха незабравим празник. Припомних си първите уроци по китара, упоритото баре, което дълго не се даваше, но щом го победих... Боже, как фантастично прозвуча кубинският танц! И до днес, щом го чуя, сърцето ми прескача няколко удара.

Маршрутът на щастливите места и незабравимите събития. Колко важно място заема той в картата на сърцето!

Празник е. Животът се успокоява. Дава време и възможност да отключим емоционалната си съкровищница.

С едно леко отклонение в маршрута – от списъка с житейски задачи към местата на спомените. Не носи приходи, не решава делови въпроси. Практично погледнато, може да изглежда безсмислено. Но нали любовта е смисълът? В случай, че сме я заменили напълно с пари и материална собственост, това вече не е смисъл, а диагноза. Така че отклонението в маршрута може да трае минути, а споменът и отново преживяната емоция запалват погледа, стягат стойката, вдигат раменете, понасят човека няколко сантиметра над земята, зареждат с енергия и мотивация поне за месеци напред.

Помните ли? Пейката на първата ви среща. Брезичката още се навежда, любопитна да чуе какво си говорят днешните младежи, седнали там.

Сладкарницата, в която ви заляха с кафе. Вече двадесет години пазите белите дънки. Петното напомня колко красива история може да произлезе от един, така да се каже, битов инцидент. Изгревът след дипломирането и погледът ви, взрян отвъд координатната система на случващото се – към невероятния, вълнуващ и щастлив утрешен живот и към човека, който искахте да бъдете и който днес смирено и мъдро пътува към следващата спирка на съдбата. Улицата, по която след работа минавахте с приятели, очаровани от красивия залез. В очакване на всички следващи залези, които ви е съдено да преживеете.

Лесна работа е отново да извървиш пътя на красивите емоции! Носи рестарт и усмивка. Изпълва сърцето с безкрайна благодарност към себе си, към хората, към живота. Благодарност, че сме тук и сега: именно ние - точно каквито сме; с чудесните преживявания; с отминалите срещи и пътувания; с куфарите, претъпкани с емоционален багаж, които сме понесли към следващата спирка на съдбата.

Огромната привилегия да остаряваме и да продължаваме. Мнозина не я дочакват.

Направете си този подарък: последвайте отново пътя на щастливите събития и незабравимите срещи! Може би днес е моментът.

С Възкресението Христово възкръсват и духовните сили. А нали основата за това подновяване са личните истории, хубавите спомени и любовта. Те са тези, които носят ново начало, за енергично и завладяващо пътуване през предстоящите дни и събития. За да възкръсват отново и отново радостта в сърцата и блясъкът в очите ни. А има ли блясък, има бъдеще!

Христос Воскресе!

Аз съм Даниела Иванова и ви желая щастливи дни с близки до сърцето ви хора!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Банкнотите от 20 лева - най-фалшифицирани

Най-голям брой банкноти в обращение са с номинал 50 лева, а с най-малък – 5 лева , предаде БГНЕС, позовавайки се на информация на БНБ. В края на първото тримесечие на текущата година броят на банкнотите с номинал 50 лева достига 34,92% от общия брой на всички книжни пари в обращение, или 178,1 милиона бройки. В същото време делът на най-малко..

публикувано на 07.05.21 в 17:37
Спасител на плаж Кабакум край Варна

Интересът към професията "спасител на плажа" се засилва

64-ма са обучените до този момент спасители за басейн и море от БЧК във Варна. Това съобщи заместник-председателят на националната комисия за водно спасяване Велислав Цеков.  Интересът към професията не спада, независимо от затрудненията, които пандемията предизвика, посочи Цеков. Все повече спортисти от водните спортове - млади момчета и..

обновено на 07.05.21 в 14:33

Концерт в памет на Ваня Костова в Бургас

Бургас скърби за обичаната българска певица Ваня Костова, а нейната звезда полетя към небето. В нейна памет на 1 август в морския град ще има голям концерт, на който ще се пеят нейните песни. Маестро Стефан Диомов казва, че талантът на Ваня избуява с „Тоника СВ”, където изпява хитове като „Звезда”, „Старата любов” , „Конче мое”, „Рождество” и др...

публикувано на 07.05.21 в 14:32

90 декара нови гори ще се появят през тази година в Добричко

90 декара нови гори ще се появят през тази година на територията на ДГС-Добрич. За последните десет години в стопанството са залесени 790 декара, като 209 декара са по програма „Мерки за опазване на малкия креслив орел и неговите местообитания в България“. Над 70 декара са създадените култури от медоносни видове, в полза на сектор „Пчеларство“...

публикувано на 07.05.21 в 10:38

Ново проучване: COVID-19 е сърдечно-съдово, а не респираторно заболяване

Изследване на университета в Сан Диего твърди, че има доказателство, че COVID-19 не е респираторно заболяване, а сърдечно-съдово. Това може да обясни кръвните съсиреци при някои пациенти с ковид и други проблеми като "COVID крака", които не са класически симптоми на респираторно заболяване. Изследването, публикувано в списание Circulation Research,..

публикувано на 06.05.21 в 16:53

Отец Георги за Св. Георги и вярата

Свещеноиконом Георги Великов е председател на новия храм „Св.вмчк Прокопий Варненски„ - първият нов голям храм от 100 години насам във Варна. Кръстен е на дядо си и винаги следва добрия пример, който му е завещал за спазване на традиционните ценности и почитта към Бог. Даниела Стойнова разговаря с него за предизвикателството да си  председател на..

публикувано на 06.05.21 в 15:27

Варненката Йоанна Йорданова с нова благородна кауза

От дълги години, варненката Йоанна Йорданова се е отдала на благотворителността. Хората я познават като основният "двигател" на кампанията "Жълти стотинки" във Варна. Преди месец, тя се впусна в ново благородно предизвикателство - набирането на средства в помощ на центровете за деца с аутизъм и Синдром на Даун. Кампанията е част от проекта „Децата..

публикувано на 06.05.21 в 12:52