Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Драганов: Българите ще пътуват за Великден до вече посещавани места

| обновено на 29.04.21 в 13:49
Румен Драганов
Снимка: Ани Петрова, БНР

По Великден българите, които ще пътуват в страната с цел туризъм, ще избират добре познати, вече изучени места. Очаква се голямо натоварване по пътищата, това прогнозира за Радио Варна Румен Драганов, председател на Института по анализи и оценки в туризма. Само за първите дни на май се очаква да бъдат реализирани около 200 хиляди пътувания с цел туризъм в рамките на страната, до 10-и май ще са около 500 хиляди, а в края на май ще надхвърлят милион, каза още Драганов. В чужбина пътуванията на българи по Великден ще са около 30 хиляди.

На въпрос как гледа на стратегията на Черна гора за спасяване на местния туризъм като отвори границите си още за католическия Великден за туристи от съседните държави и вече се радва на много добри записвания, Драганов каза, че това е прекрасно и ако ние направим това, браншът ще се радва. Това е един добър пример, подчерта специалистът. Той отбеляза, че това е политически въпрос, който трябва да се уреди от политиците в тези страни. Драганов изрази надежда, че се надява вчерашните разговори на министъра на туризма в оставка Марияна Николова с румънския посланик да доведат до подобни стъпки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Коалиция "Левицата!" настоява за възстановяването на служба "Гражданска защита"

Лидерът на АБВ Румен Петков заяви във Варна във връзка с бедствената ситуация, свързана с пожарите, че Коалиция „Левицата!“ отдавна настоява да бъде възстановена служба „Гражданска защита“, както и Министерството за борба с бедствията и авариите, а  в момента страната ни няма необходимия технологичен и кадрови капацитет, за да се справи с бедствията...

публикувано на 22.07.24 в 18:00

Починали са мъжът и детето, ударени от мълния в Стара планина

Мъжът и детето, които бяха ударени от мълния под връх Жълтец в Стара планина, са починали. Второто дете, което е подало сигнала, е спасено.  Това съобщиха за БНР от Планинската спасителна служба: "Детето, което е подало сигнала, вече е стоварено с хеликоптер на стадиона в Карлово. Пострадалите, доколкото имаме информация за нашите колеги, не дават..

публикувано на 22.07.24 в 17:52

Светофарът на Червения площад не работи

Не работи светофарът на Червения площад във Варна. Движението не се регулира. Трафикът е натоварен, а движението е затруднено, видя репортер на Радио Варна.  Шофирайте внимателно!

публикувано на 22.07.24 в 17:40

На комисия приеха салоните по физкултура да се ползват от спортни клубове и граждани срещу заплащане

Физкултурните салони в училищата във Варна да се ползват срещу заплащане от спортни клубове и граждани. Това предложение на групата на ПП „Възраждане“ получи подкрепата на членовете на Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт“. За да стане факт обаче, е необходима промяна на общинската Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с..

публикувано на 22.07.24 в 17:16

Пожарът в Гърция е на километър от българската граница

Пожарът в Гърция вече е на километър от българската граница, потвърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов след обход на територията с хеликоптер на Гранична полиция, предаде БНР.  "Лошото е, че там е силно пресечена местност. Колегите от гръцка страна в момента работят единствено с хеликоптери. До колкото разбрах, мисля, че включват и..

публикувано на 22.07.24 в 16:24
Снимката е илюстративна

Интерактивна карта показва най-замърсените места във Варна

Община Варна започна изготвянето на интерактивна карта, която да систематизира цялата информация за състоянието на сметосъбирането и сметоизвозването в града. Целта е върху нея да бъдат нанесени броят и местата, където са разположени контейнерите за смесени битови отпадъци. Администрацията призова гражданите да подават сигнали на платформата..

публикувано на 22.07.24 в 16:07

ТЕЛК в Добрич спира работа от 5 до 31 август

Регионалната здравна инспекция в Добрич уведомява, че  съставът на ТЕЛК за общи заболявания към "МБАЛ-Добрич" АД гр. Добрич няма да работи в периода от 5 до 31 август 2024 г.   поради ползване на платен годишен отпуск от служителите на ТЕЛК; Заседанията на ТЕЛК към „МБАЛ-Добрич“ ще бъдат възобновени на 2 септември.  РЗИ – Добрич продължава приема..

публикувано на 22.07.24 в 16:00