Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Област Добрич изостава с ваксинирането срещу Ковид-19

Снимка: БГНЕС

Темпът на ваксинация срещу Ковид-19 в област Добрич е под средните за страната, отчитат от РЗИ.

От Областния координационен щаб в Добрич призоваха жителите на областта да се възползват от възможностите за ваксиниране срещу Covid-19.

Седем са имунизационните пунктове на територията на областта за осигуряване на имунизация в т.нар. зелени коридори. Те са в градовете Добрич, Тервел, Каварна и Генерал Тошево.

Общият брой на поставените дози ваксина в област Добрич до момента е 12737, като при едва 3110 лица ваксинационният процес е завършен. От РЗИ уверяват, че има достатъчно налични количества ваксини и по график се очакват още доставки. Има готовност и за предоставяне на флакони и за личните лекари, когато имат желаещи пациенти. Записалите се в електронния портал или тези, на които им предстои поставяне на ваксина според Националния ваксинационне план в периода 30 април – 9 май, ще бъдат уведомени по телефона за имуназиационния пункт, където да се явят.

От 10 май записаните чрез електронния портал ще могат да заявят и получат предпочитания от тях вид ваксина – иРНК или аденовирусна.

Подробностите чуйте от репортажа на Мая Щърбанова:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

16 случая на морбили са регистрирани в две варненски села

16 случая на морбили са регистрирани във варненските села Блъсково и Синдел преди седмица, като за цялата страна случаите са само два. Това съобщи за Радио Варна доктор Ана Баева, началник отдел „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ-Варна. Цифрата е сериозна, като се има предвид, че заболяването е силно заразно, допълни д-р Баева. Три от..

публикувано на 23.07.24 в 16:07

Софийски градски съд: Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите на Пловдивския панаир

Софийският градски съд (СГС) излезе с решение по делото, водено за акциите на Пловдивския панаир. Столичните магистрати определиха за нищожно решението, с което Варненският общински съвет апортира акциите на Общината от Международния панаир в Пловдив в дружеството "Пълдин Туринвест".  Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите..

публикувано на 23.07.24 в 15:30

В Балчик започна раздаването на 6 500 домови табели

Малко над 250 са раздадените домови табели от общо близо 6 500, изработени по проект за град Балчик и вилната зона. Табелите с номерацията за всеки дом са с размер 18 на 18 см, изработени са от метални плоскости и имат нужните отвори, за да бъдат лесно монтирани на ограда или входна врата. Всеки собственик на имот може да посети Информационния център в..

публикувано на 23.07.24 в 14:47

За пациентите, останали без личен лекар, сроковете за записване не важат, могат да го направят през цялата година

Смяната на личен лекар от здравноосигурени лица, чието джипи е прекратило договора с Националната здравносигурителна каса, може да се случи по всяко време на годината, без изчаквателен период. Това отговарят от Регионалната здравноосигурителна каса в Добрич по повод приключената практика на един от семейните лекари в Балчик от май 2024 год. Не се..

публикувано на 23.07.24 в 14:18

Между 10 и 15 села в областта са на воден режим

Няма нито една община във Варненска област, в която да няма села с режим на водата. Причина за това е, че заради сушата и високите температури подземните водохващащи съоръжения са сухи.  Между 10 и 15 села в момента са на воден режим, съобщи Веселин Русев - управител на ВиК дружеството във Варна.  Най-сериозните проблеми са в община Аврен -..

публикувано на 23.07.24 в 14:15

Премиерът за избора на Ненчев за посланик на България в Украйна: Няма нарушаване на правила

Служебният премиер Димитър Главчев потвърди, че Николай Ненчев, бивш министър на отбраната, е назначен за временно управляващ посолството ни в Украйна. Главчев е категоричен, че за това не се изисква указ от президента и процедурата е спазена, предаде БНР.  "Няма чак толкова много желаещи да отидат там за посланици. Това е формата, която съм..

публикувано на 23.07.24 в 13:30

Удължава се срокът за раздаване на храни и хигиенни продукти от БЧК

До 31 юли 2024 г. се удължава срокът за раздаване на хранителни продукти и хигиенни материали от Втори транш на Програмата за храни и основно материално подпомагане. Всички правоимащи от град Варна, които не са получили до 19 юли 8-те хигиенни продукта (тоалетен сапун, препарат за под, препарат за съдове, перилен препарат, шампоан за коса и тяло, паста..

публикувано на 23.07.24 в 12:13