Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предлагат двойно по-големи санкции за измамите с кантари

Двойно увеличаване на санкциите в закона за измерванията за нарушения на  некоректни търговци по отношение на измервателните уреди по пазарите, са предложили от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Това съобщи във Варна Петър Горновски –председател на агенцията.

60% от везните по пазарите са с нарушения, сочат резултатите от последната проведена акция на агенцията, каза Горновски и подчерта, че това бърка в джоба на всеки един потребител.

Глобите за търговците, които мамят с теглилките, са между 100 и 300 лева, а по думите това е твърде ниска санкция предвид добрите им обороти.

Подробностите чуйте от разговора на Даниела Стойнова с Петър Горновски:ВИЖТЕ ОЩЕ

ММА бойци нахлуха в Министерството на спорта

Състезатели по смесени бойни изкуства, известни като ММА, са нахлули изненадващо в Министерството на спорта, съобщиха за БНР от ведомството.

публикувано на 18.06.21 в 12:50
Пътна маркировка - синя зона във Варна

Продължава подновяването на годишните абонаменти за синята зона във Варна

Всички граждани с годишни абонаменти за ползване на "Синя зона-широк център", сключени след 01.07.2020 г., трябва да ги подновят, напомнят от общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“.  Това се отнася за живущите или юридическите лица, които попадат в следния обхват: Подзона 8 - бул. "Сливница", бул. "Осми Приморски полк", бул. "Цар..

публикувано на 18.06.21 в 12:05

Масирани проверки по превозите на пътници и товари

Инспекторите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ излязоха на засилени проверки по превозите на пътници и товари в цялата страна . „Причина за проверките няма, просто от началото на месец юни сме създали нова организация на работа. Наредил съм всички инспектори да бъдат на ротационен принцип на ежедневна база, за да не се получават..

публикувано на 18.06.21 в 11:16

МВР разпитва бивши прокурори

Бивши прокурори са били извикани на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“. Това е станало във връзка с проверки, по които МВР работи и които бяха обявени от министри от служебния кабинет. Към момента от вътрешното министерство не дават информация за кои случаи става дума. На разпит са били призовани двама бивши прокурори, съобщи БНР. Според..

публикувано на 18.06.21 в 10:32

Спират водата в Трошево заради авария

Поради възникнала ВиК авария ще бъде спряна водата в част от квартал "Трошево".  Засегнати са абонатите в блок 19 и блок 23 , съобщават от варненското водоразпределително дружество.   Очаква се водоподаването да бъде възстановено около 15.00 часа. 

публикувано на 18.06.21 в 10:00
Златни пясъци

Румънски, чешки и полски туристи пристигнаха на Златни пясъци

След слабото начало на сезона, се забелязва леко раздвижване на туристопотока в курортния комплекс "Златни пясъци". Това каза за "Радио Варна" Станислав Стоянов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и собственик на хотел в комплекса. "След отпадането на ограниченията за влизане в страната на румънците,..

обновено на 18.06.21 в 09:56

Над 59 800 деца ще се явят на националното външно оценяване по математика

Над 59 800 деца ще се явят на националното външно оценяване по математика. Те ще работят по Вариант 1, който беше изтеглен от МОН. Изпитът започва в 9 часа, той е с времетраене 150 минути. За 2 часа и половина учениците трябва да решат 23 задачи. 18 от тях са под формата на тест.  Седмокласниците трябва да изберат верния отговор от предложените 4. Две от..

публикувано на 18.06.21 в 08:30