Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Русия решава дали ще бъдат подновени полетите до България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия решава утре дали ще бъдат подновени полетите до България. Списък на държавите, до които руските граждани ще пътуват, ще бъде публикуван на 11 май.  Очаква се и до 20 май и други държави, основно от Европа да ни уведомят дали страната ни, която вече не е в опасната зона, ще бъде включена към тези, от които туристите ще се връщат, без да се налага да излязат в карантина. Това съобщи Илин Димитров - председател на Варненската туристическа камара. 

Той посочи, че най-големият проблем за туризма са високите нива на заболели и задължителната карантина за пристигащите от България, като страна с висок риск от разпространение на COVID-19.

Нивата на заболяемост се проследяват на 14-дневна база, а спадът от новозаразени през последните дни ще бъде отчетен по-късно, каза Димитров, като изрази оптимизъм, че до 20 май страната ни може да попадне в графа с още по-нисък риск.

Подробностите чуйте от разговора на Даниела Стойнова с Илин Димитров:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Три нови случая на COVID-19 в Балчишко

Три нови случая на коронавирусна инфекция показва регистърът за община Балчик от днес. Последните два са на мъж и жена - работници в хотел в Австрия, завърнали се в село Оброчище. Другият заразен е 56-годишен служител в Балчик. Общо на домашно лечение са 13 души, двама са в болница.

публикувано на 16.06.21 в 16:49

Излязоха отговорите на външното оценяване по БЕЛ за 7 и 10 клас

Отговорите от националното външно оценяване по български език и литература за седми и десети клас са публикувани в сайта на Министерството на образованието и науката, в раздела " Общо образование ". Това съобщи пресцентърът на МОН. Изпитът за десетокласниците продължи 90 минути. За това време те трябваше да се справят с тест от 23 задачи, сред които 14..

публикувано на 16.06.21 в 16:46

Първият във Варна Street Food Park отваря врати до трета буна

На 18-ти юни (петък), от 18:00ч. до Трета буна на крайбрежната алея във Варна ще отвори врати единственият по рода си Varna Street Food Park. Обособената зона ще посрещне посетители с комбинация от различни концепции – качествена и вкусна храна, приготвяна на място, сцена за концерти и представления, лятно кино и др. В зоната за храна ще гостуват..

публикувано на 16.06.21 в 15:45

Концерт в подкрепа на децата на загинали полицаи ще разтвори сърцата на варненци на 26 юни

Под мотото „С обич за децата в памет на бащите герои” край Слънчевия часовник в Морската градина от 16 ч. служителите на закона ще се срещнат с варненци. Демонстрации на техника и екипировка ще допълнят преживяването на децата и публиката. Най-мащабното благотворително събитие в помощ на семействата на пострадали при изпълнение на своя..

публикувано на 16.06.21 в 15:39

Преразказ по разказа "Череши" на Захари Карабашлиев писаха седмокласниците

Преразказ на разказа „Череши“ от Захари Карабашлиев трябваше да направят на националното външно оценяване по български език и литература седмокласниците. Учениците имаха за задача да предадат текста подробно от името на неутрален разказвач. Творбата е част от банка с произведения на съвременни български автори с безспорен авторитет. Още през..

обновено на 16.06.21 в 15:19

Отново събират опасни отпадъци от домакинствата

Четиридневна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата започва във Варна. Тя ще се проведе в периода от 23-ти юни до 26 -ти юни включително, съобщиха от дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна. Гражданите ще могат да предават безвъзмездно следните видове отпадъци: отпадъци, съдържащи живак (живачни..

публикувано на 16.06.21 в 15:03

Злоупотреби в спортното министерство, възложиха проверки и в тотото

Възложих експертни проверки не само в спортното министерство, но и в прилежащите му дружества, включително и в Българския спортен тотализатор. Това каза служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов, след провелото се правителствено заседание. "Има Национална стратегия за младежта 2021-2030 година, която не е приета. В много кратък срок..

публикувано на 16.06.21 в 14:49