Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

1000 кутии с най-необходимото за всяко новородено дариха на семейства

1000 кутии с най-необходимото за всяко новородено дариха от фондация "Карин дом" на Акушеро -гинекологичната болница и родилните отделения в многопрофилната болница "Света Анна" и Медицински комплекс "Майчин дом" във Варна. Проектът "Бебешка кутия" е вдъхновен от финландски модел, където всяко семейство получава за децата си от държавата бебешки дрешки, играчка, козметика, пелени и други вещи от първа необходимост. Светлана Ангелова-методист на услугата "Ранна интервенция" в Карин дом , връчи първата кутия на майка на недоносени близнаци от Варна . 

Тя обясни :Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

6,5% от европейците страдат от клинична депресия

Лекари проучиха състоянието на психичното здраве на жителите на 27 европейски държави и стигнаха до заключението, че 6,5% от тях страдат от различни форми на клинична депресия. Тази цифра е около 1,5 пъти по-висока от официалните оценки на СЗО, съобщи пресслужбата на испанския изследователски институт IMIM. "Данните, които събрахме, показват, че..

публикувано на 22.06.21 в 17:26

Ваканция на село - в Гурково

„Ваканция на село“ за деца от 8 до 15-сет годишна възраст организира Лятна академия към НЧ „Свобода – 1897“ в село Гурково. От 2 юли, два пъти седмично – вторник и петък, децата ще се занимават, играейки навън в селския двор. Това каза за Радио Варна Поликсения Петрова, която един от педагозите в Лятна академия. Таксата е символична - 1..

обновено на 22.06.21 в 15:40

Лятото най-накрая дойде - очакваме най-горещите дни за този юни

Четвъртък и петък ще са най-горещите дни у нас през юни . От този четвъртък..

обновено на 22.06.21 в 15:26

До 50 години чиповете стават част от нас

Чиповете вече се използват в медицината, през следващите 5-10 години ще стане обичайно да се подобрява зрението чрез чипове, големи пробиви се очакват на хоризонта до 50 години. Това заяви професор Михаил Лебедев пред РИА Новости. По-рано "Комерсант" съобщи, че Русия разработва програмата "Мозък, здраве, интелект, иновации на 2021-2029 г.", в рамките..

публикувано на 22.06.21 в 15:25

Природни способи за предпазване от комари

Въпреки че в аптеките е лесно да се намерят всякакви репеленти срещу комари, те не винаги са толкова безвредни за организма. Ето защо порталът „Република“ разкрива няколко природни начини за защита от тези толкова дразнещи през лятото насекоми. Чесън..

публикувано на 22.06.21 в 11:32
училище

Ден на отворените врати в гимназията по горско стопанство във Варна

Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ организира дни на отворените врати на 22 и 23 юни от 9 ч. до 17 ч.  Така бъдещи гимназисти, родители и граждани ще могат да се запознаят с условията за образование, както и с модерната практико-производствена база. Гимназията е първата в града, която въведе т. нар...

публикувано на 22.06.21 в 10:45

В "Книга на паметта" описват мемориали на загинали съветски войници

„Книга на паметта” се нарича проектът, създаден със съдействието на фонда на президентската администрация в Русия и на Съюза на ветераните от Втората световна война, посветен на 80-годишнината от великата Отечествена война. Книгите на паметта на 6 държави вече са готови (Литва, Латвия, Естония, Румъния, Молдова, Унгария), през септември, предстои да..

публикувано на 22.06.21 в 09:46