Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ивайло Иванов: Тръгвам си от МВР с високо вдигната глава

Снимка: БГНЕС

Тръгвам от МВР с високо вдигната глава. Работил съм за опазване на гражданския ред и живота на хората. Това заяви Ивайло Иванов, който беше освободен от държавния глава от поста главен секретар на МВР.

Иванов заяви, че никой не го е търсил и никой не му е поискал оставката.

„Никой не ми поиска оставката. Мен за това ме боли. Прекратени са ми пълномощията като главен секретар на МВР, не съм уволнен“, уточни той и добави, че не се е скрил.

Ивайло Иванов заяви, че за момента не е мислил дали да си търси правата по съдебен път. Според него това не е най-важното в момента. Няма да нападна нито един човек, няма да нападна нито една институция, обеща той, предаде БГНЕС.

„Горд съм от това, което съм постигнал. Горд съм от екипа в МВР, но на този етап не виждам начин да се върна там. Не съм обиден от това, че съм махнат“, каза Ивайло Иванов.

Той коментира и своята роля по време на протестите миналата година, когато МВР беше обвинена в превишаване на своите пълномощия и побой на демонстранти.

„Не си променям позицията, не е имало насилие. Получихме упреци за полицейското насилие, но вие знаете ли колко упреци съм получил от служители от МВР, че сме се забавили“, каза Иванов. Той добави, че има наказани полицаи за насилието, но няма наказани граждани за действията им срещу силите на реда.

На въпрос дали неговото отстраняване е прословутото изчегъртване, за което заговориха някои политици по отношение на ГЕРБ, Иванов заяви: „Не знае дали това е изчегъртването“.

Той изрази съжаление, че пандемията е променила много в работата на полицията и не им е позволила да реализира плановете си за борба с битовата престъпност, пътната безопасност, телефонните измами и др.

„Не обезличавайте труда на полицаите“, призова Иванов накрая. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж от Балчик опита да ограби кредитна компания в центъра на Варна

Районната прокуратура във Варна води досъдебно производство за опита за грабежа от късния следобед в четвъртък в банков офис на булевард „Владислав Варненчик“. Жител на Балчик е задържан по случая. 47-годишният мъж нахлул в офиса на банката във видимо нетрезво състояние. Той се приближил до една от служителките и поискал от нея да му..

обновено на 18.06.21 в 18:29

Порталът за електронни услуги на МВР ще е с временно ограничен достъп

Временно ще бъде ограничен достъпът до Портала за електронни административни услуги на МВР. На 19 и 20 юни, събота и неделя, ще бъде извършено надграждане на портала Във връзка с изпълняван от МВР проект „Реализиране..

публикувано на 18.06.21 в 17:48

РИОСВ-Варна състави акт на община Аксаково за нарушения на регионалното депо

При проверката е установено неизпълнение на условия в разрешителното, а именно – депониране на отпадъци на депото над определения 24-часов капацитет и без тяхното предварително третиране. Това е нарушение на Условие 4.1. и Условие 11.2.2.7. от комплексното разрешително. Експерти от РИОСВ-Варна на 17 юни съставиха акт за установяване на..

публикувано на 18.06.21 в 17:24

Областният управител се срещна с ръководители на прокуратурата, РИК и ОДнаМВР във Варна във връзка с предстоящите избори

Организацията и провеждането на парламентарните избори на 11 юли 2021 година обсъдиха на среща  областният  управител на Варненска област Марио Смърков и ръководители на прокуратурата, ОД на МВР във Варна и РИК . Противодействието срещу нарушения на изборното законодателство бе основна тема на срещата, в която участваха зам.-районният..

публикувано на 18.06.21 в 17:19

В Балчик започват проверки по хотели и публични места за авторски права на музика

Започват проверки по хотели и публични места за спазването на  авторски права за музикални и аудиовизуални произведения. Те са част летните планови проверки на Министерството на културата за спазване на разпоредбите на Закона за авторското право и сродните му права, съобщава Община Балчик. Проверките на Дирекция „Авторско право и сродните му..

публикувано на 18.06.21 в 16:04

Пазим очите по правилото 20-20-20

В Балчик днес тече инициативата "Зре­ние­то е всич­ко! Прег­ле­дай се!", в рамките на която се извършват без­плат­ни оч­ни прег­ле­ди за де­ца и въз­рас­тни хо­ра. На­цио­нал­на­та скри­нин­го­ва кам­па­ния е ор­га­ни­зи­ра­на от Бъл­гар­ски ле­кар­ски съюз, Бъл­гар­ско­то дру­жес­тво по оф­тал­мо­ло­гия и фармацевтичната компания Ба­йер..

публикувано на 18.06.21 в 16:01

415 свободни места за първокласници са обявени на второ класиране във Варна

415 са свободните места за първокласници, обявени на второ класиране в общинските училища , съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Електронната система за прием е активна за подаване на ново заявление или за редактиране на заявление на некласирано дете от 10:00 часа на 19 юни до 23:59 часа на 22 юни. Свободните места,..

публикувано на 18.06.21 в 15:46