Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мобилен имунизационен екип тръгва по селата в община Балчик

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Екипът ще работи по график, който се изготвя според желаещите. Наличната ваксина е Пфайзер, уточни управителят на общинския медицински център в Белия град д-р Яна Дочева. Кампанията започва от село Рогачево. Целта е да бъдат ваксинирани хора по малките населени места, които нямат възможност да се регистрират онлайн и да си осигурят транспорт.

Чрез кметовете по селата се проучва броят на желаещите и в други села от община Балчик. Очаква се информация от Кремена, Змеево, Дропла, Стражица, Храброво, Ляхово, Безводица, Дъбрава и др. 
Във вторник и сряда мобилният екип ще е ангажиран с туристическия бранш, работещ на голф игрище до Балчик, съобщи още управителят на медицинския център д-р Яна Дочева. В кампанията за ваксиниране участват и общопрактикуващите лекари, припомни медикът, като даде за пример най-многолюдното село Оброчище.
Репортаж на Албена Иванова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК обяви приема заявленията за поредните избори от 2 септември

Централната избирателна комисия ще приема заявленията на партиите и коалициите за участие в изборите за 51-во Народно събрание от 2-ри до 11-ти септември.  Преди това - до 1-ви септември, областните управители трябва да са се консултирали с парламентарните сили за състава на районните избирателни комисии. Крайният срок за регистрация на листите по..

публикувано на 28.08.24 в 06:13

Къде няма да има ток на 28 август

Поради неотложни ремонтни дейности и обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия без ток във Варненска област днес ще са  - от 09:00 ч. до 14:00 ч. - улиците Секвоя, Атанас Томов, Донка Златева, Топола и Калина;. - от 08:30 ч. до 17:00 ч. - без ток ще са в местностите Свети Никола, Бриз, Бриз Юг и улиците в района - Василаки Пападиполу, Д-р..

публикувано на 28.08.24 в 06:09

Променлива облачност и дъжд в сряда

Днес облачността ще е променлива, над Североизточна България до значителна, още от сутринта ще има валежи от дъжд, на места краткотрайни по характер, придружени от гръмотевици. С прекъсвания валежите ще продължат през целия ден.  Вятърът ще е умерен от  северозапад. Преобладаващи минимални температури между 18° и 23°, максималните ще се понижат и ще..

публикувано на 28.08.24 в 06:01

ДПС изключи Делян Пеевски от партията

ДПС освободи Делян Пеевски от председателското място и го изключи от партията по време на заседание в Централното оперативно бюро на ДПС,  съобщават от пресцентъра на партията,  предаде БНР. Заместник-председатели също напускат постовете и партията - Халил Летифов, Искра Михайлова - Копарова, Йордан Цонев, Станислав Анастасов. Изключени са още Хамид..

публикувано на 27.08.24 в 19:25

Все още се работи по уличното осветление в Балчик и селата в Батовската долина

Проектът за „Енергийноефективна модернизация на селищните системи за външно изкуствено осветление на гр. Балчик, с. Кранево, с.Оброчище и с. Рогачево“ по Национален план за възстановяване и устойчивост е изпълнен на около три четвърти, коментира заместник – кметът по устройство на територията на Община Балчик Димитрин Димитров, като най-много работа..

публикувано на 27.08.24 в 17:31

От октомври започва ремонт на пътя „Аспарухово“ – „Галата“, обходът ще е през местност Боровец

От месец октомври Община Варна започва основен ремонт на общинския път от „Аспарухово“ за кв. „Галата“. Ремонтът ще обхване 3,4 км от отбивката за Карантината до кръстовището с пътя за местност Боровец. Стойността на проекта е близо 9,8 млн. лв. с ДДС и се реализира по Инвестиционната програма за общински проекти на Министерството на финансите, по която..

публикувано на 27.08.24 в 17:01