Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Писателката Катя Антонова: Имайте доверие в съвършенството на децата

Специален гост в Деня на детето в предаването "Новият ден" беше Катя Антонова, автор и издател на книги за деца. Известна е с поредицата „Какво значи да си…“, посветена на истински ценните неща, които невинаги са онези, които си мислим, с книгата „Двете кралства: приказки за гласовете на щастието“ поставяща темата за емоционалната интелигентност, както и с „Феята от захарницата“ - книга за забавните приключения на една малка фея Ванилия и едно дете. А най-новата й книга "Принцеси наистина" имаше официална премиера преди дни. Илюстрирана от Кремена Яголина това е книга с приказки, само че героите в нея не са приказни, а реални. В нея единайсет принцеси са представени със забавни и познавателни истории за любов и женитби, интриги и войни, разкош и заточения.

Катя Антонова е майка на четири деца, които често са извор на нейното вдъхновение да пише. Днес тя ще ги почерпи сладолед за празника и ще играят с огромни топки пълни с вода. Да пожелаваш нещо, означава че то липсва, затова на децата Катя Антонова пожела да им купят сладолед, а на възрастните - да имат повече доверие в съвършенството на децата.


Днес тя разказа за предстоящото й участие в Международния литературен фестивал „Варна Лит” и как ще празнува с децата си, чуйте в звуковия файл:

На 3-ти юни Катя Антонова идва във Варна за участие в Международния литературен фестивал „Варна Лит”, който започва днес и ще продължи до 5-ти юни.
Кой от кого се учи? Децата от възрастните или обратното? Има хора, които умеят да надникнат в детските души и с думи да опишат техния шарен свят.
На  Лятната сцена на Държавен куклен театър-Варна от 18:00 часа ще се качат три любимки на най-малките и най-искрени читатели: Катя Антонова, Нуша Роянова и Вера Асенова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Цената на бензина продължава да расте

До две седмици цената на бензина у нас се очаква да се увеличи с още 1-2 стотинки. Това прогнозира пред Радио Варна Валентин Кънев, председател на Балканската и черноморска петролна и газова асоциация. Средната цена по бензиностанциите сега е между 2.50 и 2.70 лева за литър.  Кънев посочи, че според европейската статистика цените на горивата..

публикувано на 04.07.24 в 07:05

Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE): Нищо не става за една нощ

Интервю с Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE) Немският китарен герой Axel Rudi Pell и бандата му тази година са част от афиша на фестивала „Midalidare – Rock In The Wine Valley”. Малко по-рано през годината групата издаде и албума „Risen Symbol”. Също така певецът Johnny Gioeli представи и нова песен в дует със Светлана Близнакова – Sevi...

публикувано на 04.07.24 в 06:00

Кристиан Ивковски: Един ден ще направя свои открития във физиката

15-годишният варненец Кристиан Ивковски спечели първо място в конкурса "Физиката през вековете" в конкуренцията на 1600 участници от средните училища във Франция и френските училища по света. Конкурсът е организиран от Съюза на учителите по физика и химия в рамките на Годината на физиката. Осмокласникът от Френския лицей „Шарл Перо“-Варна, спечели..

публикувано на 03.07.24 в 09:31

Richie Faulkner (JUDAS PRIEST): Дъщеря ми е най-големият фен на JUDAS PRIEST

Интервю с Richie Faulkner (JUDAS PRIEST, ELEGANT WEAPONS) Повече от 50 години британските хеви метъл легенди JUDAS PRIEST пазят и разпространяват хеви метъла по целия свят. Само преди няколко месеца Боговете на метъл издадоха поредния урок по хеви метъл – техният „Непробиваем щит”. И той е точно такъв, категоричен е китаристът Richie Faulkner...

публикувано на 03.07.24 в 08:15

Румен Генов: Силата на спортния журналист е личният контакт със спортисти и треньори

2 юли е Международен ден на спортния журналист. Отбелязва се от 1995 г. по инициатива на Международната асоциация на спортната преса.  Първият конгрес на асоциацията е проведен в Париж от 1 до 3 юли 1924 г. с участието на представители на 29 държави.   Спортната журналистика отразява социалните и професионалните аспекти на спорта...

обновено на 02.07.24 в 17:10

Oscar Dronjak (HAMMERFALL): Ние бяхме там!

Интервю с Oscar Dronjak (HAMMERFALL) През август шведските хеви метъл маниаци HAMMERFALL ще издадат 13-тия си студен албум „Avenge the Fallen”. Преди това обаче групата ще участва и на фестивала в село Могилово – „Midalidare – Rock In The Wine Valley” (12-14 юли). Oscar Dronjak, китарист, основател и основен композитор на HAMMERFALL даде..

публикувано на 02.07.24 в 15:45

Богословът Иван Йовчев: Патриарх Даниил ще бъде консенсусна фигура

Патриарх Даниил е избран за глава на Българската православна църква. Той е досегашен Видински митрополит. Изборът е факт след изключително оспорвано гласуване в два тура. Новоизбраният патриарх Даниил е диалогична личност, със сигурност той ще бъде една консенсусна фигура. Погрешно се артикулира в общественото пространство, че е краен в решенията си...

публикувано на 02.07.24 в 08:30