Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Центърът на Варна от днес е още по-цветен

Усилена подготовка за посрещане на туристите във Варна кипи.

Рано тази сутрин бяха разтоварени каскадните цветарници.

Те ще заемат обичайните си места по протежението на централната част на града и в Морската градина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Предстои авто-мото изложбата "Ние сме България" този уикенд

Предстоящото авто-мото събитие „Ние сме България“ представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България . Уникално по своя формат, събитието e своеобразен празник не само на българското наследство и култура, но и на националната гордост. Единствена по рода си, автомобилната изложба- конкурс ще..

публикувано на 18.04.24 в 14:28

Ученици от Добрич организират книжен благотворителен базар в подкрепа на онкоболни

Училищната общност на Профилираната гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ в Добрич организират поредната си благотворителна кампания. За своя кауза тази година те са избрали „Дом за онкоболни“ във Варна. През пролетната ваканция ученици, учители и родители посещават дома за първи път и помагат в пролетното му почистване и облагородяване..

публикувано на 18.04.24 в 11:24
Проливен дъж се изля над Варна

Варна е с най-много дъжд по Черноморието

17 литра на кв.метър е количеството на валежа във Варна Това е най-обилният валеж по Черноморието в рамките  за последните 12 часа. Към 9 часа температурата е 9 градуса и продължава да вали слабо. В Бургас е 10 градуса със слаб дъжд, в Шабла 9 градуса, вали слаб дъжд, 3 л. На кв.м., Нос Калиакра 9 градуса, вали умерен дъжд, 5 л.на кв. м., Нос Емине..

публикувано на 18.04.24 в 09:46

Бъди креативен! Разбий сивото!

Под наслов „Бъди креативен! Разбий сивото!“ днес в 10 часа откриват за втора поредна година Фестивал на науката в Основно училище „Антон Страшимиров“ във Варна.  Денят е неучебен и ще премине при отворени врати за родители, ученици и приятели на иновативното училище, които се интересуват от проекти в областта на роботиката, виртуалната..

публикувано на 18.04.24 в 07:45

20 нови японски вишни радват варненци в Морската градина

Най-новите попълнения на дървесния фонд на Морската градина  – 20 броя млади японски вишни, вече радват с цветовете си варненци. Дръвчетата, които са дарени на Община Варна, са засадени миналата година от Общинско предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, което се грижи за най-големия варненския парк. Вишните са в близост до Природонаучния..

публикувано на 17.04.24 в 18:13

Решението по жалбата на Община Варна срещу новия борд на болница "Св. Анна" пак се отлага

За началото на месец юни се отлага решението на казуса с жалбата на Община Варна срещу избрания през октомври 2021 г. борд на директорите на МБАЛ „Св. Анна“ във Варна – някогашната окръжна, която обслужва спешните пациенти на цяла Варненска област. Неявяване на юрисконсулта на лечебницата на второ поредно заседание в Апелативния съд - първото..

публикувано на 17.04.24 в 15:45

Собствените несгоди в България карат хората да се съмняват в Европейския съюз

Иван Люцканов е създател на проекта "Землевеж" , който представя статистически данни, представени по достъпен начин. Той у частва в подкаста "Европеец", посветен на евроизборите и перспективите пред Европейския съюз,  а домакин на събитието беше Концертното студио на Радио Варна.  "Х аресва ми да мисля, че мотото на подкаста е: "Светът и..

публикувано на 17.04.24 в 15:05