Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приемът на магистри в ИУ започва от утре

На 18 юни започва първият етап от приема на магистри в Икономическия университет във Варна за академичната 2021/2022 година. Висшето училище предлага обучение след завършена бакалавърска или магистърска степен в 25 специалности от четири професионални направления: "Икономика", "Администрация и управление", "Туризъм" и "Информатика и компютърни науки". Това каза за "Радио Варна" доц. Андриана Андреева, която е директор на Центъра за магистърско обучение в университета. 

От тази година има и една нова специалност "Еко икономика". 

"Тази специалност се предлагаше и в бакалавърска степен. Тя ще даде възможност за добра реализация на студентите в бъдеще, предвид съвременните тенденции в посока Кръгова икономика, Био икономика и опазването на околната среда", подчерта д-р Дамян Киречев, заместник-директор на Центъра за магистърско обучение. 

Формите на обучение са редовна, задочна и дистанционна. 

"Съобразяваме се с това, че кандидат-магистрите са хора, които вече са започнали своя професионален път. Забелязва се повишен интерес към дистанционната и задочната форма на обучение", коментира доц. Андреева. 

ИУ-Варна провежда обучение по съвместни магистърски програми с бизнеса. Те се предлагат в четири от специалностите: "Банков мениджмънт", "Управление на продажбите и мърчандайзинг", "Корпоративен бизнес и управление", в която активно участие вземат специалисти от Асоциацията на индустриалния капитал в България, както и "Аграрен бизнес", където се включват експерти от Асоциацията на земеделските производители. 

"Студентите в магистърското обучение имат право да се включат в програмата за мобилност "Еразъм+". Тя включва обучение в чужд университет през летния семестър. Поддържаме връзка с над 180 университета от 36 държави", каза д-р Дамян Киречев, който отговаря за програмата. 

Актуална информация за кандидат-студентската кампания, в която активно се включват и обучаващите катедри, може да бъде намерена на сайта на ИУ-Варна. 

Освен на място, бъдещите магистри могат да кандидатстват и онлайн. 

Подробностите чуйте в звуковия файл: 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дискусия с интериорни дизайнери и архитекти ще се проведе във Варна

Дизайнери, архитекти, фирми и инвеститори ще се срещнат за първи път във Варна, за да дискутират тенденциите в обзавеждането на ваканционните имоти. Проявата ще се проведе на 12 юли на бул. „Сливница“ 160 от 18.30 часа, в Клуб на дизайнера, който предстои да бъде разкрит и във Варна, освен в София. Това каза за Радио Варна Гена Събева,..

публикувано на 09.07.24 в 07:05

ДКЦ 3 във Владиславово отново работи от днес

ДКЦ 3 във Владиславово отново работи от днес, след пожара през почивните дни. Възстановяването на изгорелите помещения в ДКЦ 3 трябва да се случи в най-кратки срокове.Това заяви заместник-кметът Снежана Апостолова.  Вследствие на избухналия пожар, са нанесени сериозни материални щети на третия етаж в едното крило на сградата. Там са..

обновено на 09.07.24 в 06:41
архив

Затварят локалното платно пред УМБАЛ "Св. Марина" във Варна заради ВиК ремонт

Във връзка с неотложен ремонт на главен водопровод на бул. „Хр. Смирненски“ днес ще бъде затворено за преминаване и паркиране на автомобили локалното платно пред УМБАЛ „Св. Марина“. Това е платното, разположено между входа и изхода на болницата, на спирка „Медицински комплекс“, посока център. Община Варна приканва гражданите да не паркират в..

обновено на 09.07.24 в 06:08
Изгрев, Синеморец

До 39 градуса в Източна България

Към 6 часа тази сутрин измерените температури на въздуха на места са доста по-високи от вчера по същото време - във Варна с 8 градуса, в Добрич и Шабла по 6. В останалите райони – с 2 до 5 градуса. От 17 градуса в Добрич до 28 градуса на нос Емине са стойностите на въздуха към 6 часа. 18 градуса е в Шумен, 20 градуса в Разград и..

публикувано на 09.07.24 в 06:01

Адресите без ток

На 09.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна – ул. Георги Бенковски, ул. Кракра, ул. Беласица, ул. Д-р Писклюлиев, електрозахранени от ТП 353. Временни смущения в електрозахранването са..

публикувано на 09.07.24 в 05:00
архив

Заради ВиК ремонт затварят локалното платно пред Терапията

Във връзка с неотложен ремонт на главен водопровод на бул. „Хр. Смирненски“ , от утре – 9 юли, ще бъде затворено за преминаване и паркиране на автомобили локалното платно пред УМБАЛ „Св. Марина“. Това е платното, разположено между входа и изхода на болницата, на спирка „Медицински комплекс“, посока център. Община Варна приканва гражданите да не..

публикувано на 08.07.24 в 16:37

Драстично увеличение на пожарите със започването на жътвата регистрират в област Добрич

Драстично увеличение в броя на пожарите със започването на жътвената кампания се регистрира в област Добрич. Унищожени в периода 22-30 юни са над 430 декара, като за страната те са 2 000, информират от Областната дирекция на МВР. Оттам призовават за стриктно спазване на правилата от страна на зърнопроизводителите при прибирането на реколтата и за..

публикувано на 08.07.24 в 16:17