Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Интерактивен хип-хоп танцов спектакъл представят във Варна

Интерактивен хип-хоп танцов спектакъл под наслов "Всички видове любов!" ще подарят на варненци и гостите на града младите таланти от Artistix Crew - съвременна танцова група от Варна. Идеята за спектакъла е на Румяна Михова, която е и хореограф на "Всички видове любов!".

"Според древните гърци човек може да изпита любов по седем различни начина и едва, когато ги изпиташ, можеш да кажеш, че си изживял един пълноценен живот. Това е любовта към приятел, любовта от родител към дете, чисто физическата любов, любов към партньора, но също така и любовта към себе си, която често забравяме в нашето ежедневие, и всеобхватната любов към човечеството и всичко живо. Темата много ме докосна, тъй като смятам, че всеки човек се докосва по един или друг начин до любовта в живота, под всичките й форми. Реших, че мога да го представя чрез моето изкуство - танца.", разказа в интервю за Радио Варна Румяна Михова. Целият разговор на Сияна Спиридонова с нея чуйте в прикачения звуков файл:


Спектакълът ще бъде специален и различен, защото публиката ще бъде привлечена да участва в него, а не просто да наблюдава пасивно пред сцената, подчерта Румяна. Зрителите ще имат в себе си черно-бели карти, чрез които ще отговарят на въпроси, отправени от танцьорите, свързани с любовта и начина, по които тя е докоснала всеки един от тях. В танцовото шоу ще участват деца, юноши, както и по-опитни танцьори на възраст от 12 до 30 години.

Спектакълът "Всички видове любов" ще бъде представен в три дни на три различни сцени във Варна:

26 Юни (събота) от 18:00 ч. – Сцена „Амфитеатър“ (Шадраваните под Пантеона в Морската градина)

3 Юли (събота) от 18:00  ч. – Аспарухов парк, в близост до прабългарското селище „Фанагория“

10 Юли (събота) от 18:00 ч. – Игрищата в парка в квартал „Владислав Варненчик“

Входът за спектаклите е свободен.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Развенчаха мита за пиенето на вода

Един от най-популярните митове относно консумацията на вода е, че когато се изчислява количеството, се има предвид само изпитата чиста вода. Това, обаче, не отговаря на истината, смята ендокринологът Уляна Румянцева. Според нея трябва да се гледа цялото количество течност, което се поема през деня, включително чай, кафе, сок и бульонът в..

публикувано на 01.08.21 в 15:59

Световна седмица на кърменето - 1 - 7 август

Световната седмица на кърменето се отбелязва всяка година от 1 до 7 август – глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето. Началото е поставено през 1992 година, а инициативата се организира от WABA – Световен алианс за активна подкрепа на кърменето, и се подкрепя от Световната здравна организация и УНИЦЕФ (Детски фонд на..

публикувано на 01.08.21 в 09:43

1 август - Ден на градинаря

На 1 август се отбелязва Денят на градинаря. Честването му в България е възобновено през 1993 година. Това е денят на всички, които обичат растенията и умеят да се грижат за тях. Който се занимава с градинарство, знае, че за добрия резултат е нужен не само труд, но и много обич и желание. Градинарите си имат и свой светец – Свети мъченик Фока..

публикувано на 01.08.21 в 09:10

Космически спектакли през август

След началото на надпреварата за космически туризъм, август си почива от състезанията и започва с метеоритния поток „Персеиди“, блестящ спектакъл, който космосът предлага от 2000 години, според НАСА. Август също ще донесе рядка синя луна и „SpaceX“ ще изстреля своя космически кораб „Dragon“, за да снабди Международната космическа станция,..

публикувано на 01.08.21 в 08:12

Отбелязваме деня на железничаря

По традиция от средата на миналия век професионалният празник на българския железничар се отбелязва в първата неделя на месец август. Изборът на деня е повлиян от факта, че в началото на август 1888 година железопътната линия Цариброд – София – Белово е открита за експлоатация и жп линията Русе - Варна е откупена от държавата. През същата..

публикувано на 01.08.21 в 06:21

И пчелите обичат кафе

Оказва се, че хората не са единствените, които биха предпочели да се възползват от чаша силно кафе сутрин. Ново проучване показва, че пчелите също получават енергия от кофеина - и това им помага да станат по-продуктивни в работата, съобщава "Стъди Файндс". Учените казват, че жизненоважният..

публикувано на 31.07.21 в 19:25

От утре започва Световната седмица на кърменето

Световната седмица на кърменето се отбелязва всяка година от 1 до 7 август - глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето. Началото е поставено през 1992 година, а инициативата се организира от WABA – Световен алианс за активна подкрепа на кърменето, и се подкрепя от Световната здравна организация и УНИЦЕФ (Детски фонд на..

публикувано на 31.07.21 в 16:04