Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Браво на българските ездачи

Автор:

Чудесно представяне на българските ездачи в последния ден на Световната купа по конен спорт. България на второ място в отборното класиране на Купата на нациите. На конна база „ Ген. Крум Лекарски“ в Божурище се проведоха последните изпитания от Световната купа по прескачане на препятствия. Пред пълните трибуни в неделния ден зрителите станаха свидетели на отличното българско представяне, което започна още от сутринта с пет призови места в „ Бронзовия тур“ с височина на препятствията от 110 см и за приз Фолксваген. Победа за Мария Дерменджиева с кон Линдор, второ място за Любомир Янков с Хектор, на третата позиция се класира Анита Георгиева с кон Чака Лака. В Топ 5 влязоха и Аврора Чернева с Жаго и Моника Ангелчева с Пинкер. Ангел Няголов с Конкордия вдигна трибуните на крака с представянето си в „ Сребърен тур“ с височина на препятствията – 125/ 130 за приз Luxury Sports и заслужено се чу отново българския химн заради победата на Няголов. Трети в същото изпитание завърши Милко Кочев с Карино. Второто място бе за турчина Хасан Сентюрк с Карлчен.Безспорно кулминацията на последния ден беше Отборната купа на нациите – Longines с награден фонд 75 000 евро и височина на препятствията от 145-160см. Шест тима си оспорваха призовите места в два манша. Българският отбор беше в състав : Ивайло Бонев с Денденс ДВЛ, Антон Дацински с Бамби, Руслан Петков с Чаколино и Ангел Няголов с Моцарт ван Хейке. Много силно представяне на нашите в първата част, като поведоха в класирането само с 4 наказателни точки. Зад българите останаха Италия, Унгария, Румъния, Гърция и Турция. Във втория манш обаче италианците бяха перфектни и без грешка, като за съжаление само едно бутане на препятствие костваше на нашия тим първото място . Италия завършиха с 4 наказателни точки, България с общо 8,а трети Румъния.„ Не мога да не бъда доволен от представянето на четиримата ездачи. Малшанс , само едно препятствие ни лиши от големия успех. Но и второто място на това силно състезание е много престижно . Искам да поздравя , както нашия тим, така и победителите от Италия“, сподели мениджърът на българския отбор Теодор Шейтанов. Шампионите получиха уникални часовници на основния спонсор Longines, а на пресконференцията след награждаването тийм мениджъра на „адзурите“ Марко Поро похвали домакините за перфектната организация на Световната купа и благодари за доброто гостоприемство. Призьорите бяха наградени от спортния министър Андрей Кузманов, който изгледа състезанията. В церемонията участваха и Тодор Гергов – председател на БФКС, както и представители на спонсорите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българите на Олимпиадата в Париж днес

Днес е осмият ден на Олимпийските игри в Париж. Петима българи ще имат участие. Стартираме в 10:42 часа с Кристиан Василев, който ще гребе във финал C и ще се бори за местата от 13-то до 18-то на скиф. В 11:18 часа Десислава Ангелова ще стартира във финал A на скиф и ще се бори за медал при дебютното си участие на Олимпийски игри. В 17:02 Рами..

публикувано на 03.08.24 в 09:37

Трети кръг на Първа футболна лига

Предстоящи срещи от 3-я кръг в Първа лиг: 2 август 2024 г., петък, 19:00 ч / III кръг: в София, ст."Александър Шаламанов": * Хебър 1918 (Пазарджик) - Славия 1913 (София) 1:1 (0:1) * - в София заради работа по подобряване на състоянието на терена на ст."Георги Бенковски" в Пазарджик. 2 август 2024 г., петък, 21:15 ч / III..

публикувано на 03.08.24 в 09:29

Жуниор отпада за мача с Локомотив /София/

Треньорът на Черно море Илиан Илиев определи групата за гостуването на Локомотив София в мач от 3-ия кръг на efbet Лига. Наставникът на „моряците“ няма да може да разчита на нападателя Уеслен Жуниор, който е с травма след двубоя с Апоел Беер Шева (1:2). Аут за срещата в София е и Едгар Пашеко. Главен рефер на срещата е Станимир Тренчев с помощници..

публикувано на 03.08.24 в 09:27

Губим в приятелски мач с Франция

Националният отбор за мъже под 20 години изигра изключително драматичен приятелски мач с Франция. За съжаление накрая България отстъпи с 2:3 (25:19, 16:25, 15:25, 27:29, 15:11). Треньорските щабове се разбраха при всички положения да се изиграят пет гейма, за да могат състезателите да бъдат максимално натоварени. Симеон Николов беше най-добрият..

публикувано на 03.08.24 в 09:26

Българите на Игрите в Париж днес

Днес петима българи ще участват в седмия ден на Олимпийските игри в Париж 2024. Антоанета Костадинова в 10:00 часа българско време започва участие а в квалификациите на 25 метра пистолет. В 11:15 сребърната медалистка в скока на височина от Рио 2016 Мирела Демирева открива българското участие в леката атлетика с квалификацията в..

публикувано на 02.08.24 в 10:30

Илиан Илиев: Израелците имат повече опит в такива турнири от нас (ВИДЕО)

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев призна, че са допуснали груби грешки в защита, които са причината за отпадането им от Лигата на конференциите. Вижте неговия коментар за мача.

публикувано на 02.08.24 в 10:15

Виктор Попов: Много сме разочаровани (ВИДЕО)

Крайният защитник на Черно море Виктор попов остана много разочарован от отпадането на варненския тим от Лигата на конференциите след загубата от израелския Апоел Беер Шева. Чуйте какво сподели Попов след мача.

публикувано на 02.08.24 в 10:11