Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Най-големите германски туроператори на посещение у нас

Златни пясъци
Снимка: архив

Над 180 ръководители на туроператорски фирми на най-високо ниво от Германия, журналисти, представители на най-престижното немско списание за туризъм ще участват на форум у нас. Министърът на туризма Стела Балтова заяви във Варна, че за първи път в историята на България има събитие от такъв ранг. 

Гостите в продължение  ще дискутират възстановяването на туристическия сезон и чартърните програми от Германия. Министър Балтова посочи, че министерството е подпомогнало събитието, организирано със съдействието на водеща компания за чартърни полети от Германия.

Информацията за България и какво е състоянието на сектора, ще достигне до 11 000 туристически бюра в Германия, посочи служебният министър на туризма, като бе категорична, че събитието е от изключителна важност не само за настоящия момент, но и в стратегически план. Според нея от съществено значение е фактът, че страната ни вече в в зелената зона.  

Министър Блатова каза още, че ваксинирането на кадрите в туризма не е задължително, но трябва да се съобразяваме с реалностите и да осигурим безопасност за туристи и персонал.

Голям е шансът немските туристи отново да активизират посещенията си в България по Черноморието, след като страната ви вече е в зелената зона по отношение на пандемията, настоящият форум е част от съвместните ни усили яза рестартиране на сезона-това заяви в курорта "Златни пясъци" край Варна Лука Пиконе-мениджър за дестинация България и още четири държави от туроператорска фирма в Мюнхен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Адреси без ток на 28 юли

В периода  19.07.2021 - 30.07.2021 от 08:30 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Червенци - абонатите, електрозахранени от ТП 6. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период. В периода  19.07.2021 -..

публикувано на 28.07.21 в 05:48

Слънчева и гореща сряда

И днес ще e слънчево и горещо! По крайбрежието след обяд ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури между 34° и 39°, по Черноморието и в Източна Добруджа от 28° до 33°, за Варна около 31°. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 25°-27°. Изгрев на Слънцето за Варна в 5 часа и 57 минути, залез..

публикувано на 28.07.21 в 05:47

От "Възраждане" обновяват българския флаг на Варненския вълнолом

Повече от 20 членове на “Възраждане”– Варна и доброволци участват в акция по подновяването на флага, който беше нарисуван върху стената на Варненския вълнолом през 2016 година. Ициативата е по повод днешната годишнина от Освобождението на морската столица от османско иго. Рисунката на българския флаг е дълга 21 метра и е..

публикувано на 27.07.21 в 19:20

Красимир Вълчев във Варна: Правителството на ГЕРБ осигури научноизследователския кораб на България

Придобиването на военния научноизследователски кораб "Св.св. Кирил и Методий" е сбъдната мечта на поколения изследователи. Това заяви във Варна бившият министър на образованието и науката в правителството на Бойко Борисов Красимир Вълчев. Това е кауза на българската академична общност, която се случи благодарение на ангажираността на предходното..

публикувано на 27.07.21 в 17:37

ОбС на Добрич прие Интегрирания план за развитие

Планът за интегрирано развитие на община Добрич за 2021-2027 година беше приет от общинските съветници днес. Планът е изготвян в продължение на 8 месеца и е основополагащ документ, който е с огромно значение по отношение на развитието на областния център в следващите седем години. Неговата цел е Добрич да се превърне в бързоразвиващ се град, който да..

публикувано на 27.07.21 в 17:28

Туристите в община Балчик се завръщат с бавни темпове

43 600 туристи са посетили община Балчик през първите шест месеца на годината, които миналата година са били близо два пъти по-малко. С реализираните 142 хиляди нощувки средно те са отмаряли тук малко повече от три дни, или с ден повече спрямо 2020 год. Данните са от подадената информация от обектите за туристически настанявания и показват, че секторът..

публикувано на 27.07.21 в 16:58

46 % от децата и младежите в България са функционално неграмотни

Функционалната неграмотност или неумението да прилагаме придобитите знания, е проблем, пред който обществото ни е изправено от години.  Едно от последните изследвания на Програмата за международно оценяване на учениците (PISA) показва, че 46% от децата и подрастващите в България са функционално неграмотни. Тази тревожна тенденция трябва да..

публикувано на 27.07.21 в 16:22