Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията "Жълти стотинки" е днес във Варна

Четиринадесетото издание на акцията "Жълти стотинки - деца помагат на деца" се провежда днес до Фестивалния и конгресен център във Варна.

Припомням, че инициативата трябваше да се проведе на 12 юни, но поради проливния дъжд беше отменена за днес.  

Още с откриването на кампанията в 10:00 часа започнаха да се събират граждани, желаещи да дарят жълтите стотинки, които са събрали. Имаше и много деца с техните родители. За малчуганите има обособена мини работилничка с с креативни игри и награди.

Всеки, който дари монети, получава грамота.

Събраната сума до момента е около 4 хиляди лева. Организаторите Пламена Петрова и Йоанна Йорданова очакват тя да нарастне до края на инициативата. 

"Радио Варна" също се включи в кампанията.


Съорганизаторът Пламена Петрова каза, че целта е във Варна да бъдат достигнат поне 10 хиляди лева.

Събраните средства се инвестират в закупуване на медицинска апаратура за детски отделения в цялата страна. Тази година обект на доброто дело са болниците в Шумен.

Тя отново припомни, че  събраните стотинки трябва да бъдат разделени по номинал.

Кампанията до Фестивалния комплекс във Варна продължава до 16:00 часа, но по всяка вероятност времето може да бъде удължено поради огромния интерес.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Премиерът за избора на Ненчев за посланик на България в Украйна: Няма нарушаване на правила

Служебният премиер Димитър Главчев потвърди, че Николай Ненчев, бивш министър на отбраната, е назначен за временно управляващ посолството ни в Украйна. Главчев е категоричен, че за това не се изисква указ от президента и процедурата е спазена, предаде БНР.  "Няма чак толкова много желаещи да отидат там за посланици. Това е формата, която съм..

публикувано на 23.07.24 в 13:30

Удължава се срокът за раздаване на храни и хигиенни продукти от БЧК

До 31 юли 2024 г. се удължава срокът за раздаване на хранителни продукти и хигиенни материали от Втори транш на Програмата за храни и основно материално подпомагане. Всички правоимащи от град Варна, които не са получили до 19 юли 8-те хигиенни продукта (тоалетен сапун, препарат за под, препарат за съдове, перилен препарат, шампоан за коса и тяло, паста..

публикувано на 23.07.24 в 12:13

230 кастрации за последните шест месеца извършиха в приюта в Каменар

230 кастрации са извършени за последните шест месеца в  Общинския приют за безстопанствени кучета (ОПБК) в село Каменар , съобщиха от пресцентъра на Община Варна. Процедурата продължава активно и през лятото.  Болните животни се обгрижват, а с агресивните кучета се работи по процес на интеграция.  Екипът в Каменар, заедно с доброволци,  ежедневно..

публикувано на 23.07.24 в 12:00

Минералната вода от чешмата в кв. "Младост" остава негодна за пиене

Минералната вода от чешмата във варненския квартал "Младост" остава негодна за пиене, сочи седмичната информация от мониторинга на Регионалната здравна инспекция във Варна.  На съоръжението са поставени табели, които предупреждават варненци да не пият от водата. Регионалната здравна инспекция е институцията, която има ангажимент да изследва дали..

публикувано на 23.07.24 в 11:30
Димитър Главчев

Служебният министър-председател отговаря на въпроси във Фейсбук (НА ЖИВО)

Служебният министър-председател Димитър Главчев отговаря на въпроси във Фейсбук страницата на Министерския съвет. Той увери, че пострадалите от пожара в село Воден ще бъдат подпомогнати и компенсирани.  Могат да се задават въпроси както по време на излъчването, така и предварително под анонса в социалната мрежа. Сред публикуваните въпроси са..

публикувано на 23.07.24 в 10:18
димът над село Воден

МВР: Няма действащи пожари на територията на страната

Пожарът в ямболските селата Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Днес ще бъде направен обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат предислоцирани, съобщиха от МВР, предаде БНР.  Продължава борбата на гръцките пожарникари с огъня на българо-гръцката граница. Пожарът все още не е навлязъл на наша..

публикувано на 23.07.24 в 10:11
Снимката е илюстративна

Подменят авариращ водопровод в района на Терапията, през август предстои асфалтиране

През август се очаква от Община Варна да асфалтират бул. "Христо Смирненски" в района на Университетската болница "Св. Марина". Там ВиК-дружеството в морската столица е намерило допълнителни средства за подмяна на друг авариращ водопровод, съобщи за Радио Варна Сава Коев, ръководител на проекта за воден цикъл в морската столица. До края на месеца се..

публикувано на 23.07.24 в 09:55