Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва кампания за даряване на стари книги

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Сдружение „Зелена България ръка за ръка“ организира кампания за даряване на стари книги. В рамките на инициативата ще бъде изградена мрежа от книжарници в цялата страна, в които хората да могат да даряват своите стари книги. 

Книгите ще бъдат сортирани и дарявани на читалищни и училищни библиотеки, социални домове и други институции, а негодните за употреба ще бъдат предавани за рециклиране.

Основната цел на кампанията "Зелено знание" е предотвратяване на образуването на битови отпадъци от домакинствата,  подготовката за повторна употреба и рециклиране на старите книги.

Пресконференцията, посветена на старта на инициативата ще се проведе на 21 юли (сряда) от 10.00 часа в малкия Арт-салон на Радио Варна. 

Организаторите канят книгоиздатели, собственици на книжарници, местни и национални власти и представители на медиите. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Астрономическа обсерватория Николай Коперник във Варна

Националният ни младежки отбор по астрономия се готви за олимпиадата в Непал

Националният младши отбор на България се подготвя във Варна за участие в предстояща международна олимпиада. Отборът включва петима ученици на възраст 14-15 години, които са се класирали от цялата страна   – двама от Математическата гимназия във Варна и трима от училища от София.  Техни преподаватели са старши учителят Ева Божурова от..

публикувано на 09.09.24 в 10:57

9 септември.1944: Очевидец разказва как съветските войски влизат в Радио Варна

Днес се навършват 80 години от преврата на 9 септември 1944 г., когато офицери, минали на страната на Отечествения фронт превземат Министерството на войната, Централна поща, Телефонната палата, Централна гара и други ключови обекти в София. Министрите от правителството на Константин Муравиев са арестувани, а Кимон Георгиев обявява по..

публикувано на 09.09.24 в 09:42
Зеленият морски двор на Варна

Д-р Явор Ченков: Доброто развитие на детето е програмирано още преди раждането от начина на живот и взаимоотношенията на родителите

„Зеленият морски двор на Варна“ e финалист в международния конкурс за наградите Triple E за 2024 г. Екипът от специалисти в ранното детското развити е един от петте финалисти в категорията „Инициатива за ангажиране на общността на годината“ и са единствените номинирани в целия конкурс от Източна Европа и Балканите!  Triple E са глобално..

публикувано на 09.09.24 в 09:30

Рождество Богородично

На 8 септември Православната църква отбелязва празника Рождество на пресвета Богородица , известен в народната традиция като Малка Богородица. На Малка Богородица се чества рождението на Христовата майка. Според българските традиции Рождество на Пресвета Богородица се отбелязва предимно от жени, за да им помага Богородица в беда или тежка работа ...

публикувано на 08.09.24 в 09:49

Журито на 81-вото издание на кинофестивала във Венеция ще обяви победителите тази вечер

Международният филмов фестивал във Венеция ще раздаде отличията си на церемония тази вечер, предадоха осведомителните агенции. Френската актриса Изабел Юпер и оглавяването от нея жури се събират в събота, за да връчат отличието "Златен лъв" за най-добър филм, както и останалите призове на форума. След десетдневна надпревара ще стане ясен..

публикувано на 07.09.24 в 14:22

84 години от връщането на Южна Добруджа

На днешния ден се навършват 84 години от подписването на Крайовската спогодба, която нормализира отношенията между Царство България и Кралство Румъния, връщайки Южна Добруджа на България, припомня БГНЕС. Българи и румънци в продължение на векове са живели в мир и добри отношения помежду си. Между..

обновено на 07.09.24 в 13:58

ВМС почетоха паметта на загиналите за Освобождението на Добруджа

На 7 септември4по случай 108-та годишнина от Добричката епопея, представителна част от Военноморските сили участва във военен ритуал на Мемориала в памет на загиналите от пехотна Бдинска дивизия за освобождението на Добруджа, издигнат край с. Козлодуйци, Добричка община. Строят на почетния караул беше приет от капитан ранг Борислав..

публикувано на 07.09.24 в 12:25