Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бъбрене по женски - тази вечер на Южния плаж във Варна

Да си побъбрим по женски на плажа, коя жена не иска така да завърши поне един от работните й дни през седмицата. Без ангажименти, без условности, без големи очаквания – просто време за отмора и сладки приказки на фона на безкрайното море и залязващото слънце.

Е, мили дами, поканата е към всички вас за тази вечер от 19.30 часа на Южния плаж във Варна. Светът няма да свърши, ако една вечер не сте сложили масата за вечеря, но пък вие със сигурност ще се почувствате по-добре - освежени, отморени и заредени. След ранното ставане и домашните приготовления, напрегнатата работа вкъщи или в офиса, можете да сте сама или с приятелка/и  в едно време само за жени, в което вие сте център на своя собствен свят.

Дамското бъбрене на плажа е идея на Албена Славова,  лайф коуч в морската столица. Според нея всяка жена е голяма работа, ако успее да каже "Голяма работа" на всичките си ангажименти, на жегата и умората от деня и  ако си вземе плажната кърпа и дойде да изпрати  залеза на южния плаж с други дами. Албена Славова ще бъде тази вечер на плажа. Ще я познаете по уникалната плажна кърпа в цветовете на дъгата.Как ви хрумна идеята да организирате женско бъбрене на плажа и да поканите всички жени да се присъединят?

Тази покана е да споделим момента на залязването на слънцето, защото този момент в природата се изпълва с притихване, с баланс и спокойствие, от които толкова много се нуждаем. Особено съвременната жена, която е толкова стресирана, преуморена и изтощена, не само от жегата. Ние по подразбиране, съвременните и модерни жени, сме си приели това като кредо. Като начин на живот. И не излизаме от него.

А предложението е да си побъбрим по женски вечер на плажа, когато разхлажда, небето се обагря в невероятните цветове на залеза – просто да споделим едно лично време, да си го отделим и да си го позволим, за да се заредим с повече позитивизъм, спокойствие и баланс.

Какво да очакват дамите, които дойдат на плажа да си побъбрят?

Не съм определила тема на бъбренето, но няма и да е надприказване.

Това не е първото събиране на плажа по женски, нали?

Да. Това е второто такова. Първата среща я осуети един проливен дъжд и се наложи да сменя датата. И се събрахме една малка група от жени, на които много ни хареса.

Непознати?

Имаше и познати.

Какво има нужда да сподели най-много с други жени съвременната жена?

Според мен на съвременната жена най-много й липсват баланса и хармонията между всички роли, които е приела да изпълнява. Приела е това с изключителна самоотверженост и себеотрицание и точно за това, по подразбиране  живее  винаги на границата на силите си. На границата на собствената си физическа, а понякога и психическа издържливост.

Опита ми с работа с жени показва, че съвременната жена е болна от липсата на любов към себе си. От липсата на това да бъде центъра на своя собствен свят. И се опитва да огрява световете на всички само не своя. И затова тези мигове, които искам да предложа на плажа, може би ще са тези мигове, от които ще се нуждаят съвременните момичета.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Димана Шишкова: Парковете, по резпоредби следват ЗУТ, който е закон за строителството

Национална петиция за защита на зелените градски площи и дърветата в градска среда събира гражданска подкрепа за законодателна инициатива в тази посока. Събраните подписи до момента са над 1 300. Инициатори на петицията са млади хора, които в защита на „Бедечка”, градския парк на Стара Загора, протестираха и създадоха филм. Документалната лента..

публикувано на 04.08.21 в 15:08

Деца творят "Нашата Варна" в изложба

Изложба „Нашата Варна” ще бъде открита на 12 август от 19ч. в „Арт галерия Тереза Зиковска”. В изложбата ще бъдат включени както специално нарисувани на темата творби на Тереза Зиковска, така и картини на деца от Варна. Идеята е все повече деца да се докоснат до изкуството и да се опитат да рисуват по свой начин. Това каза за Радио Варна..

обновено на 04.08.21 в 09:28

Александър Петров от Добрич с голямата награда на фондация „Димитър Бербатов“

Александър Петров от Добрич е лауреат на Голямата награда за 2020-а година на Фондация „Димитър Бербатов“ от тринайстото издание на Годишните награди „Успелите деца на България“. 19-годишният младеж, който от години се занимава с пеене в Студио за поп-рок певци „Сарандев“ и пише поезия, спечели първото място в категория „Изкуства“. Само през..

публикувано на 03.08.21 в 09:59

За хората и конете

Мария Несторова е инструктор по езда в конната база във варненското село Кичево. За разлика от стандартните клубове по конна езда, в които развиват състезатели, целта на Мария и нейният съпруг Ивайло е да научат хората да яздят, но също така и да обичат, да разбират и да уважват конете. „Любов, език и лидерство в равни дози” – този..

публикувано на 02.08.21 в 09:12
Миролюба Бенатова

Миролюба Бенатова: От лекарите и специалистите зависи дали ще се противопоставят на това да има недофинансирани и "златни" клинични пътеки

„ Много странно е, че ние като пациенти се примиряваме с източването на нашите пари за здраве чрез различни схеми ”. Това каза за предаването на Радио Варна „Позиция” журналистът от TV1 Миролюба Бенатова. Думите са по повод разследването й, което получи гласност в началото на 2021-а година, касаещо мними хоспитализации в правителствена болница...

публикувано на 31.07.21 в 14:45

"Преводачът на света" от Теа Монева с искрена поезия

Премиера на книгата „ Преводачът на света “ от Теа Монева в Арт салона на Радио Варна. Първа поетична книга, в която лирическият глас на Теа излъчва крехкост, независимост, умна свобода. Съзерцание на голямото, съзерцание на малкото. *** понякога сме затворени в балончета, а те са запечатани в бутилка понякога ме хващаш..

публикувано на 31.07.21 в 13:17
Яни Янев

Адвокат Яни Янев: За да убедиш съда в житейската аргументация на твоето трактуване на правните норми, се изисква много богата обща култура

Известният варненски юрист и вицепрезидент на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" Яни Янев беше гост на предаването "Златното сечение" на Радио Варна на 8 юли с водеща Валерия Василева. Разговарът е за юридическото изкуство, за майсторството на юристите - в частност на адвокатите, да съблюдават правилата на правото и закона, но от друга..

публикувано на 30.07.21 в 09:30