Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички места по държавна поръчка в Икономически университет – Варна са запълнени

ИУ-Варна
Снимка: ИУ-Варна

Приключи записването на новоприетите студенти по държавна поръчка в Икономически университет – Варна. Кандидатстващите за учебната 2021/2022 година във висшето училище са значително повече от определените места. Засилен интерес към предлаганата образователна услуга е регистриран още по време на ранния прием, когато са заети 72% от квотата за държавна поръчка в образователно-квалификационна степен (ОКС)„бакалавър“.

Най-желаните специалности на ранен прием са: „Дигитални медии и ПР“, „Логистика“, „Счетоводство и финанси“, „Финанси“, „Маркетинг“ и „Стокознание и митническа дейност“. При основния прием сред най-желаните специалности са „Счетоводство и одит“, „Международни икономически отношения“, „Мениджмънт“, „Бизнес икономика“. В дистанционна форма на обучение най-търсени са специалностите „Индустриален бизнес и предприемачество“ и „Счетоводство и одит“. Сериозен интерес има и към специалностите с преподаване на английски език „Международен бизнес“ и „Бизнес и мениджмънт“.

За най-предпочитаните специалности се конкурираха по повече от 10 – 15 кандидат-студенти за едно място, като минималният бал е над 22 (при 24 максимален).

Ръководството на ИУ – Варна работи за максимално удовлетворяване на повишения интерес. Продължава кандидатстването и записването на кандидат-студенти за всички специалности в ОКС „бакалавър“ в платен прием, редовна и дистанционна форма на обучение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Наближава есенната кампания за събиране на опасни отпадъци

Традиционната кампания за разделно събиране на опасни отпадъци  от домакинствата  ще  проведе о бщина Варна през тази седмица.  Провеждането й е в изпълнение на ангажиментите по Закона за управление на отпадъците.  Гражданите ще могат да предават безвъзмездно следните видове отпадъци: -  Лакове и бояджийски материали (бои, лакове,..

публикувано на 23.09.24 в 12:36

Мицотакис ще се срещне с Ердоган на 24 септември

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис ще се срещне с турския президент Реджеп Тайип Ердоган тази седмица. Това е най-важната от няколко срещи, които гръцкият премиер и външният министър Георгиос Герапетритис ще проведат по време на годишното Общо събрание на ООН в Ню Йорк, съобщи „Катимерини“. Правителствени източници споделиха на..

публикувано на 23.09.24 в 11:57

Очаква се промяна в обвинението на младежа, който преби до смърт жена в Перник

Очаква се промяна в обвинението на младежа, който преби до смърт жена в Перник Очаква се промяна в обвинението на младежа, който на 30 юли преби брутално 56-годишна жена в Перник. В петък от лечебното заведение съобщиха, че жената е починала. Предстои да бъде извършена съдебно-медицинска експертиза. В случай, че се установи, че смъртта на жената е..

публикувано на 23.09.24 в 11:54

20 милиона лева ще вложи ТУ-Варна за ремонт на двете работещи студентски общежития

Близо 20 милиона лева предвижда да инвестира Техническият университет във Варна за ремонт и обновявяне на двете студентски общежития, които работят в момента – 13 и 18 блок – съответно по 10 милиона лева на сграда. Средствата ще бъдат отпуснати по Програмата за саниране на студентски общежития, по която вече има одобрение, каза за Радио Варна..

публикувано на 23.09.24 в 08:48

Слънчево и топло

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север, следобед по крайбрежието от изток. Максимални температури между 23° и 28°, за Варна около 26°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода около 23°. Изгрев на Слънцето за Варна в 6 часа и 57 минути, залез в 19 часа и 4 минути. Продължителност на..

публикувано на 23.09.24 в 05:54
Изгрев във Варна

Повече слънце в понеделник

През нощта облачността ще е променлива, по значителна по Южното крайбрежие, където не е изключено слабо да превали.  Утре над по-голямата част от района ще преобладава слънчево време, но около и след ще се развива купеста облачност. През нощта ще духа слаб северозападен вятър, който през деня ще се преориентира от североизточна четвърт...

публикувано на 22.09.24 в 15:21
Звук и светлина

Търново празнува

В 18:00 часа ще се извие голямото хоро.  Кулминацията на празничната програма на 22 септември е от 19:30 ч. на площад „Цар Асен I”, където ще се състоят изпълнения на строеви хватки от представителния блок на Националния военен университет „Васил Левски“.  След това ще започне и Тържествената заря проверка. В 20:15 ч. е прожекцията на..

публикувано на 22.09.24 в 15:18