Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Павел Христов: Липсата на свързаност е най-големият проблем за Варна

Павел Христов

Липсата на свързаност е най-големият проблем за Варна, който може да бъде решен чрез изграждането на магистралите „Хемус” и „Черно море”. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция” варненският депутат от коалицията „ГЕРБ-СДС” Павел Христов. Той подчерта, че за морската столица е изключително важно изграждането и на втори мост над Варненското езеро:

"Вторият Аспарухов мост не трябва да бъде направен като романтично начинание, просто, защото сме решили, че трябва да го има, а трябва да стъпи върху реални потребности, свързани с двете магистрали и икономическата зона. По времето на ГЕРБ започна проектирането на АМ "Черно море", но това изчезна от дневния ред на обществото. Икономическата зона на Варна също е една тема, почти реализирана и в един момент архивирана".

Преговорите за съставяне на правителство Павел Христов коментира с думите: "Тези преговори са една фасада на задкулисни процеси, които текат последните няколко месеца. в резултат на които, според мен, ще видим правителство, оформено около странни принципи и още по-странни коалиции".

За "ГЕРБ-СДС" една от приоритетните теми за държавата в момента е управлението на Ковид кризата, подчерта депутатът, според когото: "Четвъртата вълна вече чука на вратата, а държавата не е подготвена за нея". Павел Христов подчерта, че ще предстоят нови икономически предизвикателства, за които, според него, този парламент не е подготвен.

Чуйте как Павел Христов коментира парламентарните избори, работата на служебното правителство и темата за "изчегъртването":


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови правила за международните пътувания във Великобритания

Считано от 4 октомври 2021 г., Англия опростява системата за международни пътувания, свързана с пандемията от коронавирус, включително за български граждани, съобщиха от МВнР. По информация на посолството ни в Лондон властите премахват сегашната „светофарна система“ на оценяване на съответните държави, като тя ще бъде заменена с единен „червен“..

публикувано на 21.09.21 в 17:24
Ваксина

Едва 0,5% от децата и младежите в област Добрич са ваксинирани

Медицински център „Вива Феникс“ в Добрич и общопрактикуващият лекар от Каварна Евгени Чобанов получиха грамота от Министерството на здравеопазването за проявен висок професионален ангажимент и високо старание, постигнати резултати и съпричастност към имунизационната кампания в страната. Най-голяма активност във ваксинирането в област Добрич е имало през..

публикувано на 21.09.21 в 16:58

Цигарите и алкохолът с нови бандероли от Нова година

Тютюневите изделия и бутилираните алкохолни напитки ще се продават с нов бандерол от 1 януари 2022 година. Новите образци са утвърдени от министъра на финансите три месеца преди влизането им в сила, като заповедите за утвърждаване са публикувани в днешния брой на Държавен вестник. Единичните цени на бандеролите се запазват, като за тютюневи изделия е..

публикувано на 21.09.21 в 16:53
хотел вероника

Само един влиза в затвора за срутването на хотел "Вероника" и смъртта на четирима работници

Само собственикът и управител на фирмата подизпълнител получава ефективно наказание за срутването на хотел "Вероника" и причинената смърт на четирима работници на обекта. Апелативен съд – Варна потвърди изцяло присъдата на Варненския окръжен съд по делото, съобщават от пресслужбата на Апелативен съд- Варна. Подсъдимите Георги Г. и Пламен Н. са признати..

публикувано на 21.09.21 в 16:47
Жители на Айтос протестират отново

Камера за скорост и контрол с мобилен кантар за тировете в Айтос

След трагичния инцидент в Айтос поставят стационарна камера за контрол на скоростта и мобилни кантари, които ще мерят теглото на ТИР-овете, преминаващи през града. По основния път на тежките машини ще има и постоянно полицейско присъствие. Това съобщи пред жителите на Айтос днес зам.-директорът на ГДНП старши комисар Борислав Муеров. Заедно с него на..

публикувано на 21.09.21 в 15:57

Търси се собственикът на изгубен ключ от лек автомобил Шкода

Търси се собственикът на изгубен ключ от лек автомобил Шкода. Ключът е намерен в района на Морската градина, около сградата на Радио Варна. Може да се получи срещу съответно описание от собственика при охраната в Радио Варна.

публикувано на 21.09.21 в 15:40

Три лъва на оригиналния държавен герб от времето на цар Иван Шишман

Бронзова пластина, която се е носела като висулка, с щампован герб на Царство България, от 14 век, края на управлението на цар Иван Шишман, е открита в землището на община Аврен, Варненска област. На накита, който е възможно да е част от огърлица, са изобразени три лъва. Откритието оповести проф .Николай Овчаров, пластината беше предадена на Игор..

публикувано на 21.09.21 в 14:58