Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Италианският посланик Джузепина Дзара: България е скрито съкровище

| обновено на 30.07.21 в 09:32
Джузепина Дзара
Снимка: БГНЕС

„България е скрито съкровище, но е малко позната на италианските туристи. Трябва да бъде организирана стратегическа промоция на страната в сферата на туризма, защото тя има много какво да покаже“. Това каза в интервю за Радио Варна посланикът на Италия у нас Н.Пр. Джузепина Дзара.

По време на посещението си във Варна посланикът се срещна с кмета на града и с областния управител. „Основното което коментирахме е как може да се подобри инфрастуктурната свързност на Варна със столицата и с другите страни. Добрата инфраструктура е едно от най-важните неща, когато говорим за туризъм и тя може да спомогне за това България да бъде по-позната за хората в Италия“, каза още посланикът.

Помолена да коментира политическата ситуация у нас, която много напомня тази в Италия преди години, Джузепина Дзара заяви: „Това е демокрацията. Политически сили трябва да говорят помежду си за да успеят да съставят правителство“.

На въпрос: „На фона на немалко разногласия между страните-членки, знае ли всъщност ЕС каква е неговата цел сега и за в бъдеще?“, Джузепина Дзара отговори: „Европа това сме ние. Страните в Обединена Европа са нейните строители. Ние трябва да говорим и да обсъждаме, за да определим собствените си цели“.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Премиерът Стефан Янев

Стефан Янев: Финансовата помощ ще бъде 50 лв. на мегаватчас

През последните няколко месеца България има едни от най-ниските цени на електричество в ЕС. Високите цени се дължат на икономическия подем след пандемията от миналата година, на международни фактори, на които ние не можем да влияем пряко. Това заяви служебният премиер Стефан Янев, предаде БГНЕС. Благодарение на усилията на правителството успяваме да..

публикувано на 27.09.21 в 17:01

Варна очаква първи пътнически кораб след пандемията

Варна отново е на картата на круизния туризъм. След принудителната пауза, която наложи Covid-19 и геополитическите проблеми в Черно море, Варна ще посрещне първия си  к руизен кораб „SeaDream II” на едноименната компания SeaDream Yacht Club на Морска гара Варна в четвъртък - 30 септември. Единадесетдневното му пътуване започва на 21 септември от..

публикувано на 27.09.21 в 16:46

Освобождаването на кораба Vera SU е технически обезпечено (видео)

С втори кран, поставен на плаваща платформа, ще  се прехвърлят товарите от блокирания кораб Vera SU на баржа и ще се извозват.  Укрепват още кораба Vera SU, плаващият кран "Антей" пристигна (видео/обновена) Технически е обезпечена операцията по освобождаването на плавателния съд.  В изпълнение на заповед на министъра на транспорта,..

публикувано на 27.09.21 в 16:16

МОСВ: Има замърсяване на водата около заседналия кораб заради изтичане на товара

Резултатите от двете водни проби, взети от акваторията на Черно море - в близост до товарния кораб „Vera SU" , в посока открито море и пред носа на кораба, показват, че има индикации за замърсяване на морската вода от товара на кораба. Става дума за превишение на нитритен азот. В момента екип от експерти на Басейновата дирекция  и Регионалната..

публикувано на 27.09.21 в 15:51

Укрепват още кораба Vera SU, плаващият кран "Антей" пристигна (видео/обновена)

Към 15 часа плаващият кран "Антей", осигуряван от влекач, приближава заседналия товарен кораб Vera SU.  На борда на кораба се качи изпълнителният директор на ИА "Морска администрация" Живко Петров. Очаква се по-късно повече информация за операцията да бъде оповестена на брифинг в Морска администрация. Към 12 часа започна подготовката на..

обновено на 27.09.21 в 15:11

Близо 40 хиляди лева за модернизация на базата на Домашния социален патронаж в Балчик

Средствата са вложени в ново оборудване, което да подпомага работата на работниците и увеличи производителността, съобщи управителят на патронажа Нели Иванова. Службата осигурява ежедневно храна в делнични дни за повече от 230 потребители. По-рано тази година Общината кандидатства пред фонд "Социална закрила" и бе одобрена с проект за модернизация на..

публикувано на 27.09.21 в 13:54

В Световния ден на туризма във Варна започва туристическо изложение

Петото издание на Туризъм-експо-дестинация Варна" стартира в деня на туризма във Варна. Тази година  от 27 до 29 септември Варна е домакин на петото издание на туристическото изложение. Форумът тази година е посветен на 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град и се провежда с подкрепата на Община Варна . Мотото на изложението е „Варна –..

публикувано на 27.09.21 в 13:21