Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кой е Пламен Николов?

Снимка: pp-itn.bg

Предложението за премиер на "Има такъв народ" е Пламен Николов.  "За мен е изключителна чест и отговорност да бъда тук и да получа този мандат от вас. Ще направя всичко възможно всичко да бъде в установените законови срокове. Благодаря", каза той при получаването на мандата за съставяне на правителство.

Пламен Николов е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. 

Роден е през 1977 година в Горна Оряховица. Средното си образование получава през 1995 г. в Хуманитарна гимназия "Йоан Екзарх Български" – гр. Шумен с профил "История и археология". Образованието си продължава в СУ "Св. Климент Охридски", където завършва магистратура по Философия на науката. Специализира в Австрия със стипендия "Ернст Мах" в Университета на Клагенфурт. Преминал е и през Ръсел Уайз Академи в Сан Франциско, САЩ. 

Владее английски, немски и руски език. Беше депутат и от предишния парламент.

Има над 15-годишен опит в бизнес развитието и управлението на проекти. 
Преди да стане народен представител от групата на ИТН, Пламен Николов е оглавявал офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка, като е отговарял за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара с над 600 търговски В2В партньори.

Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Плувни федерации, Олимпийски национални комитети“. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отпада ограничението за престой до 3 дни в Румъния, за влизащите от България само с PCR тест

Румънските власти отново включиха България в списъка на държави от т.нар. жълта зона от 00:00 ч. на 19 септември 2021 г., с което отпада ограничението гражданите, представили само отрицателен резултат от PCR тест при влизане в страната, да пребивават максимум до 3 дни (72 часа), съобщиха от МВнР. Останалите изисквания остават без промяна: освен с PCR..

публикувано на 17.09.21 в 17:47
Министерски съвет

Трима заместник-министри са освободени от длъжност

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на икономиката са освободени Калина Константинова и Яна Балникова, съобщиха от правителствената пресслужба. От длъжността заместник-министър на туризма е освободена Даниела Стоева-Иванова. 

публикувано на 17.09.21 в 17:21

Галъп: При избори днес - ГЕРБ-СДС-22,5%; БСП-16,1%; ДБ–15,8%; ИТН-15,5%

Ако изборите за Народно събрание се провеждаха в първата половина на септември, резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС с електорална готовност при 22,5% от пълнолетните българи, БСП – при 16,1%. „Демократична България“ – 15,8%, „Има такъв народ“ – 15,5%, ДПС – 11,9%. Близо над бариерата изглежда „Изправи се, България! Ние идваме!“ с 4,8%. Под..

публикувано на 17.09.21 в 14:02

По-малко от 1% учители и ученици под карантина в началото на учебната година

По-малко от 1% учители са под карантина заради заболяване от COVID-19 или контакт със заразен в началото на учебната година. Те са 0,66 % от общия брой педагогически специалисти в страната. Най-висок е делът на карантинирани преподаватели в област Търговище - 1,42%, съобщиха от МОН. Малко над 1% са учителите в областите Видин и Ямбол, които не са в..

публикувано на 17.09.21 в 13:53

Преброителите започват обхода на 18 септември

Преброителите започват обхода в предварително определените участъци на 18 септември, и ще продължат до 3 октомври. Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден, включително в събота, неделя и празничните дни, съобщиха от НСИ. Задачата им е да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили..

публикувано на 17.09.21 в 12:46

Спрените безплатни почивки за ученици и учители продължават догодина

Безплатни пътувания на ученици и придружаващи ги учители ще могат да се организират и през предстоящата учебна година, реши кабинетът. Националната програма „Отново заедно“ се удължава до 14 септември 2022 г. Лагерите ще могат да се провеждат в периодите, когато епидемичната обстановка в страната позволява това, уточняват от МОН. Приемът на нови..

публикувано на 17.09.21 в 12:36

Продължават прегледите в ковид зоните в общинските ДКЦ-та във Варна

Продължават прегледите в ковид зоните в общинските ДКЦ-та във Варна, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“. Актуалното работно време е следното: ДКЦ I „Света Клементина“    От понеделник до петък – от 11 ч. до 19 ч.;   Събота и неделя – от 8 ч. до 16,30 часа Клиничната и рентгеновата лаборатории работят с пациенти с доказан ковид или с лица със..

публикувано на 17.09.21 в 12:02