Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С масов плувен празник ентусиасти загряха за Галата-Варна

Автор:

Невероятен коктейл от емоции – микс от плувни страсти, свежо настроение и неустоими награди, си подариха участниците в петото издание на най-атрактивното шоу събитие във Варна за лято 2021 – масовото плуване 1000 х 1000.
304 души – 140 от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и 164 почитатели на плувната магия, участваха в събитието, което няма състезателен характер. Плувният празник се проведе на Южния плаж във Варна, ден преди старта на 81-ия маратон Галата-Варна.
Идеята за спортното събитие без аналог в цяла България е на Филип Ромбаут,  председател на УС на плувния шампион на България ПСК „Черно море“ и изпълнителен директор на „Агрополихим“.
Вече 5 поредни години Ромбаут и Lucky Hunt Projects, ежегоден двигател и генерален спонсор на 1000 х 1000, подаряват на варненци и гостите на града тази фантастична емоция. И радват участниците с атрактивни изненади. Така бе и това лято – всички получиха маркови фланелки и шапки с логото на Lucky Hunt. А преди да се потопят в прекрасното варненско море, загряха с йога упражнения, под зоркото око на изваяна треньорка с божествени пропорции.
Организатори на 1000 х 1000 са ВМС на Република България, Община Варна и ПСК „Черно море“. Проявата се провежда с изключителното съдействие на концесионера на плажната ивица „Лазурен бряг 91“, „Агрополихим“, верига магазини Billa, доброволческа организация „Устрем“, ресторанти „Стария чинар“, Детски кът – Варна, Cherry by Mary, мидена ферма „Дълбока“, Сладкарска работилница „Сладки мечти“.
Две големи групи стартираха в проявата. В началото флотилен адмирал проф. Боян Медникаров даде старт за участниците от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, които с това плуване отбелязаха 140 г. от създаването на висшето училище. И им връчи стилно изработени възпоменателни медали, посветени на 140-ата годишнина от създаването на Морската Алма Матер. По-късно стартираха всички останали участници. Сред тях имаше много ентусиазирани семейства с малки деца, плувци и приятели на морето. Домакините от ПСК „Черно море“ участваха с 25 плувци, водени от своите треньори Борислав Георгиев, Доротея Славкова и Калоян Георгиев.
Специално за 1000 х 1000 от Англия пристигна семейство авантюристи – фенове на морските маратони. Очарователните представителки на фамилията – майката Ралица и дъщеричката Анабел бяха кадем за мъжкото съсловие – Живко и Рейн. „Стараем се да възпитаваме у нашите деца чувство на родолюбие и любов към морето! Всяка година се връщаме във Варна и с удоволствие участваме в 1000 х 1000 и в маратона Галата – Варна и дълго пазим хубавите спомени от лятото“, разказа Ралица Венкова.
Легендарният плувен треньор Борислав Георгиев окачестви проявата като „красив празник на младите“.
На финала настъпи кулминационният момент, в който всеки плувец участва в томболата с номера, с който се бе регистрирал. Печелившите отнесоха страхотни плажни аксесоари, подсигурени от Община Варна. Връчи им ги Георги Арнаудов от общинска дирекция „Спорт“. Част от другите късметлии бяха на върха на щастието, спечелвайки ваучери за атракциите в Детски кът-Варна, бутикови здравословни торти от Cherry by Mary, невероятни сладки изненади от Сладкарска работилница „Сладки мечти“ и изискани вечери в най-котиращото се заведение във Варна „Стария чинар“.
„1000 х 1000 е плуване за удоволствие и незабравим досег с морето. Фантастична емоция и начин да научим децата да заобичат морето, да ги спечелим за още едно прекрасно събитие, емблема за морската ни столица – маратонът Галата-Варна“, вълнува се председателят на УС на ПСК „Черно море“ Филип Ромбаут, двигател и генерален спонсор на 1000 х 1000.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Леонид Караваев за спорта иайдо и новата си книга

Леонид Караваев се занимава от дълги години с бойни спортове. Той е руснак, но от много години живее и работи във Варна. По-важното е, че пренася тук един много рядък спорт- иайдо. Много малко хора се занимават с него и познават тази дисциплина. Тя е доста специфична, но интерес към нея има. Леонид е апитан на българския национален отбор, а..

публикувано на 25.04.24 в 11:50

Лудокорец на крачка от финала за купата

Отборът на Лудогорец победи с 4:0 Хебър в първи полуфинал за Купата на България. Рик Джонатан отбеляза две попадения. Диниш Алмейда вкара трети гол в началото на втората част, а десетина минути преди края Спас Делев добави четвърто попадение.

публикувано на 25.04.24 в 10:24

Вики Томова отпадна рано

Виктория Томова отпадна драматично в първия кръг на силния турнир на клей WTA 1000 в испанската столица Мадрид с награден фонд 7.7 милиона евро.Първата ракета на България отстъпи със 7:5, 5:7, 4:6 на №42 в световната ранглиста Синю Уан от Китай. Срещата продължи 2 часа и 51 минути.Томова пропусна десет мачбола във втория сет и трябва много да..

публикувано на 25.04.24 в 10:22

В Спартак /Варна/ тренират с настроение

Футболистите на Спартак /Варна/  се подготвят под ръководството на Росен Кирилов за домакинството си на Монтана от 30-ия кръг на Втора лига фокусирани да запазят първото място в класирането. Спартаковци преследват 20-а победа за сезона и шеста поредна. Спортно-техническият щаб и футболистите ще опитат да запазят 100-процентовата ефективност на..

публикувано на 25.04.24 в 10:21

Турски треньор поема Марица

Шампионският волейболен тим на  Марица (Пловдив) ще бъде воден от нов треньор. Начело на отборазастава  младият специалист Ахметджан Ершимшек. Той е бил част от щаба на шампионите Вакъфбанк (Истанбул), както и на националния отбор на Турция.

публикувано на 25.04.24 в 10:20

ВИДЕО: Рея Кирчева и Габи Джолева донесоха сребърни медали във Варна

Две млади и чаровни дами от Варна спечелиха сребърни медали от държавното първенство по бадминтон. Шампионатът се проведе в Ст. Загора, а Рея Кирчева и Габриела Джолева станаха вицешампионки до 17 години на България. Щастливи и емоционални двете ни разказват за участието си. Габриела Джолева Рая Кирчева

публикувано на 24.04.24 в 11:50

Петър Колев пое Монтана

Петър Колев е новият старши треньор на ПФК Монтана. Договорът му с клуба е за година и половина. 49-годишният специалист заменя на поста Николай Митов, който разтрогна по взаимно съгласие. Дебютът на бившия наставник на Берое ще бъде в събота срещу лидера в класирането Спартак (Варна). .

публикувано на 24.04.24 в 10:36