Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Един от двама кандидати се яви на конкурса за началник на РУО-Варна

| обновено на 04.08.21 в 18:01

Само един от двама кандидати беше допуснат до участие в конкурса за началник на Регионалното управление на образованието - Варна, става ясно от официалната интернет страница на образователната институция във Варна. Документи за длъжността са подали Ирена Радева, която до сега изпълняваше временно длъжността началник на управлението и Илиян Карагьозов. Допусната до участие е Ирена Радева, която днес се яви на тест и интервю в Министерството на образованието.

Причината Илиян Карагьозов да не е допуснат е, че представените от него документи не удостоверяват изпълнението на изискванията за минимален професионален опит - 5 години опит на ръководна длъжност в институциите от системата на предучилищното и училищното образование или опит на ръководни или експертна длъжност в администрация, свързани с предучилищното и училищното образование или минимален ранг - II младши.

Според заповед на министъра на образованието от 01.07.2021 г. минималният размер на основната заплата, определен за длъжността, е 2400 лв. Основната месечна заплата се определя по нива и степени съгласно нормативните актове, определящи формирането на възнагражденията, като се отчита нивото на заеманата длъжност, квалификация и професионален опит.

Припомняме, че това е вторият конкурс за длъжността началник на РУО-Варна, който МОН провежда тази година. На първия нямаше кандидати.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бойко Борисов: Североизточна България е ощетена от служебното правителство заради спряното финансиране на АМ "Хемус"

Председателят на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов не пожела да съобщи кандидатурата на партията за президентските избори и посочи,че става дума за известен на всички човек,но има още време до изборите. Той коментира и резултатите от социологическото проучване, според което ГЕРБ е отново на първо място. Борисов, заедно с бившия финансов министър..

публикувано на 18.09.21 в 15:26

Билки и цветя засадиха еколози в кв.Чайка

Почистване и засаждане на цветя и билки на поляната пред бл.27 в кв.Чайка организира днес варненската Фондация Гея. Целта е запазване на добрия естетичен вид на района и предотвратяване на бъдещи замърсявания. Инициативата привлече деца и възрастни от квартала. За някои от тях това беше първо участие в подобна публична инициатива. Веднъж..

публикувано на 18.09.21 в 15:08
Павел Христов

Павел Христов: Следващият парламент трябва да върне нормалността и да излъчи кабинет

„46-ото Народно събрание успя буквално да счупи парламентаризма и следващите депутати ще бъдат изправени пред тежката задача да върнат нормалността за да успеят да излъчат правителство”. Това каза за Радио Варна Павел Христов от ГЕРБ-СДС. Според него, е малко вероятно да се стигне до управление на една партия и ще трябва да се търси консенсус за..

публикувано на 18.09.21 в 13:25
Филип Станев

Филип Станев: Хората ясно трябва да кажат кой искат да ги управлява

46-тото Народно събрание не успя да излъчи правителство не по вина на „Има такъв народ”, а заради странните движения в политическото пространство на т.нар. „партии на протеста”. Това коментира в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция” Филип Станев от „Има такъв народ” . "Хората много ясно трябва да кажат кой искат да ги управлява. Ако сме..

публикувано на 18.09.21 в 12:46

Почти 7 хил. дка свлачищни райони са картирани, извършено е геодезическо заснемане

Близо 7 000 дка свлачищни райони са картирани чрез геодезически заснемания на процесите в тях. Това са свлачища в гр. Обзор (община Несебър), с. Старо Оряхово (община Долни Чифлик, област Варна) , гр. Котел (област Сливен), с. Кобиляне (община Кърджали), с. Мламолово (община Бобов дол, област Кюстендил), с. Глогово (община Тетевен, област..

публикувано на 18.09.21 в 10:45

Преброителите тръгват по домовете от днес. Как да ги познаем?

От днес преброителите на Националния статистически институт започват обхода по домовете. Те трябва да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили онлайн или пък не искат да го направят електронно до 30-ти септември. Срокът на електронното преброяване беше удължен до края на..

публикувано на 18.09.21 в 09:56

Избират ново ръководство на БЛС

Днес в зала 1 на НДК ще се проведе 72-и Редовен отчетно-изборен Събор на БЛС. На Форума ще бъде избрано ръководство на Съсловната организация - председател на УС на БЛС, зам.-председатели, главен секретар и членове на Управителния съвет, председатели и членове на Контролната комисия и Комисията по професионална етика, както и членове на Висшия..

публикувано на 18.09.21 в 06:26