Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момчил Иванов се отказа да бъде правосъден министър

Момчил Иванов
Снимка: БГНЕС

Поради лични причини нашият кандидат за правосъден министър се отказа от позицията, тъй като всичко онова, което се наложи да преживее като изказвания и публикации в пресата просто не позволява на неговото достойнство да продължи с тази сага.

Това заяви кандидат-премиерът на „Има такъв народ“ Пламен Николова пред журналисти в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Отказът на юристът и депутат от партията Момчил Иванов идва броени часове, преди партията да върне изпълнен проучвателният мандат на държавния глава Румен Радев. Кой ще го замести все още не е ясно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как новите ERP системи помагат на логистиката?

Как новите ERP системи помагат на логистиката? Колкото повече се развива дигиталният свят, толкова повече онлайн търговията се разраства и стоки от цял свят достигат до входните врати на всеки краен потребител. Но това налага някои нови изисквания пред бизнеса – особено в сферата на логистиката. Тя се превръща във все по-важен фактор, който движи..

публикувано на 15.07.24 в 15:00
Снимката е илюстративна

Ограничиха движението в двете посоки по АМ "Хемус"

Магистрала "Хемус" отново е затворена в участъка до село Слънчево, където пожарът пак се е разгорял. Екипи на пожарната са на мястото. Няма опасност за населените места. Ограничено е движението в двете посоки по автомагистрала "Хемус" в участъка пътен възел "Слънчево"- пътен възел "Повеляново" между 407-и км и 412-и км в област Варна поради..

публикувано на 15.07.24 в 14:49

Заради жегите утре отново раздават вода и мерят кръвно на три места във Варна

Разкритите от Община Варна мобилни медицински пунктове във връзка с обявения оранжев код и очакваните високи температури ще работят и утре, 16 юли. От 12:30 ч. до 15:30 ч. на три локации в града ще се измерва безплатно кръвното налягане и ще се предоставя минерална вода през цялото време или до изчерпване на количествата, съобщават от общинския..

публикувано на 15.07.24 в 14:39
Полицейска кола

Временно затвориха пътя преди Белослав, посока Варна

Временно е ограничено движението по пътя преди Белослав, в посока Варна, поради аварирал тежкотоварен автомобил, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се пренасочва по обходен маршрут Варна - с. Езерово - общински път - I-2 или през ферибота град Белослав,  Девня - Повеляново по път I-2 или автомагистрала "Хемус".  Движението се регулира..

обновено на 15.07.24 в 14:06

Областният управител: В кметствата да се взимат превантивни мерки заради опасността от пожари

17 предписания издаде областният управител на Варна във връзка с пожарната безопасност в региона. Те са издадени в заповед към кметовете от областта и са насочени към органите по пожарна безопасност, към Териториалните поделения на Държавните горски стопанства и Държавните ловни стопанства. От Областна управа припомнят важните превантивни мерки,..

публикувано на 15.07.24 в 13:50

Годишната инфлация се ускорила до 2,5% през юни

Годишната инфлация се ускорила до 2,5% през юни при 2,3 на сто през май, сочат данните на Националния статистически институт, предаде БНР. За самия юни обаче е регистрирана дефлация от 0,2 % - точно толкова, колкото беше изменението на индекса месец по-рано. Регистриран е минимален ръст на цените при здравните услуги и услугите в сектора на..

публикувано на 15.07.24 в 13:30

Двама загинаха при тежки катастрофи в област Добрич

Тежки пътни инциденти през почивните дни в област Добрич отнеха живота на двама шофьори. Катастрофите са вследствие на загуба на контрол над автомобилите, информират от Областната дирекция на МВР Добрич. Първият инцидент е от 13 юли сутринта. Получено е съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие в град Тервел. На място е установено, че..

публикувано на 15.07.24 в 12:17