Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асоциацията на българската авиоиндустрия ще се присъедини към алианс „Българско Черноморие“

Автор:


Обединяването на фирмите от авиосектора с туристическите агенции би бил ключов фактор за положителното развитие на икономиката на страната и популяризирането на България като дестинация. Затова ние от Асоциацията на Българската Авиационна Индустрия (АБАИ) също възнамеряваме да се присъединим към алианс "Българско Черноморие". Това заяви днес, 9 август, председателят на Асоциацията на Българската Авиационна Индустрия (АБАИ) Тодор Иванджиков.
Припомняме, че алианс „Българско Черноморие“ беше официално учреден на 30 юли, като инициатор на събитието беше концесионерът на двете морски летища „Фрапорт Туинстар Еърпорт Мениджмънт“ АД, който също има интерес да стане член на АБАИ. В алианс „Българско Черноморие“ влязоха над 20 институции от частния и публичния сектор, в т.ч. и две авиокомпании, а именно GullivAir и „България Еър“. На учредителното събрание присъстваха министърът на икономиката Кирил Петков, представители на правителството и НПО, г-н Янко Иванов, представляващ авиокомпания GullivAir, както и представител на АБАИ. Поздравителни адреси с пожелания за успех бяха изпратени от Президента на Република България Румен Радев,  Министерството на туризма в лицето на служебен Министър Стела Балтова и Президента на авиокомпания Wizz Air Робърт Кери.  Превозът на участинците на мероприятието до к.к. Златни пясъци бе организиран от авиокомпания GullivAir с един от новите им самолети ATR-72-600. Г-н Иванов – представител на превозвача, коментира, че е от значение приносът и желанието на всеки към положителния резултат на общите каузи и изрази надежди, че чрез новата маркетингова стратегия светът ще научи повече за природата и културата на Бъгария.
Идеята на алианса e чрез обединение на всички участници в туристическия бранш, да се предприемат действия за развитие на бранда и имиджа на българското Черноморие с основният фокус на Алианса: „Проактивно, убедително и ефективно популяризиране на Българското Черноморие като водеща туристическа дестинация“. Основната цел на „Алианс Българско Черноморие“ е да обедини усилията на заинтересованите страни в сектора на транспорта и туризма, включително бизнеса, черноморските общини и Министерството на туризма, да започне незабавна работа по разработване и изграждане на силен туристически бранд и слоган на Българското Черноморие, да разработи и приложи маркетингова стратегия и кампания на основните туристически пазари – Русия, Германия, Великобритания, Полша, Чехия, Израел и др. Алиансът също така има за цел да подобри неефективната комуникация и липсата на силно сътрудничество между заинтересованите страни в сектора.
В тази връзка г-н Иванджиков каза още: 
„Заедно с туристическите агенции и летищата могат да направят по-добър синхрон за привличане на повече туристи по българското Черноморие. Можем да обобщим силите, за да минимизираме разходите и бюрокрацията и да се направят общи пакети за реклама.“
От страна на инициаторите г-н Франк Кванте - главен изпълнителен директор на Фрапорт България, коментира:
„Това е най-очевидно нужният проект за тази изключителна зона, обхващаща 350 км от бреговата линия“, каза в своето изявление душата и сърцето на проекта Д-р Франк Кванте. Функциите и стремежа на Българския Черноморски Алианс не целят да засенчат или отменят дейността на други НПО, работещи в туристическия сектор, а наистина да създадат силна марка – бранд и имидж на Черноморието, както и да го утвърдят и позиционират сред водещите европейски туристически дестинации. Нашата цел е заедно да утвърдим Черноморското крайбрежие като разпознаваем бранд, който лесно може да бъде идентифициран в топ 10 най-големи пазари за входящ туризъм, както и извън тях. Ние наистина мечтаем за това – да засилим маркетинговата и рекламната дейност, която насърчава развитието на българското Черноморие!“






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Парламентът отхвърли райският газ да бъде включен в списъците с наркотични вещества

Парламентът не прие проекта на решение за възлагане на Министерския съвет да включи диазотния оксид (райски газ) в списъците с наркотични вещества по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Предложението беше внесено от Корнелия Нинова от "БСП за България" и група народни представители, съобщава БНР.  Депутатите..

публикувано на 14.08.24 в 15:40
язовир

МОСВ: С необичайно за годината по-ниски нива са язовирите, захранващи Черноморието

С необичайно ниско запълване за това време на годината са язовирите, захранващи Черноморието и Североизточна България. Нивата на язовирите „Камчия“ (водоизточник за Варна, Бургас и др. населени места по Черноморието) , „Ясна поляна“ (водоизточник за Бургас и др. населени места и курорти от Южното Черноморско крайбрежие и Бургаска област), „Тича“..

обновено на 14.08.24 в 15:32

Психиатричната асоциация и Лекарският съюз със становища във връзка с пожара в Психиатрията във Варна

Със свое становище във връзка с инцидента в Първа психиатрична клиника към Университетската болница за активно лечение "Св. Марина" във Варна излязоха от Българската психиатрична асоциация (БПА) и Българския лекарски съюз (БЛС) у нас. Пожар в Психиатричната клиника във Варна отне човешки живот Редица нарушения в психиатричната клиника към..

публикувано на 14.08.24 в 15:30

Въпроси и отговори за вятърната енергия?

Вятърните турбини излъчват ли инфразвуци, които вредят на здравето? Шумни ли са? Излъчват ли вредни електромагнитни полета? Заплаха ли са за птиците? Вредят ли на климата, като променят въздушните течения? Създават ли много отпадъци, колко е кратък животът на турбините и рециклират ли се? Това зелена енергия ли е и изисква ли много ресурси? Скъпа ли е..

публикувано на 14.08.24 в 15:23

Лятно кино в парка на “Владиславово” от 17 до 19 август

Лятно кино и веселие очаква малки и големи в парка на “Владиславово” в периода от 17 до 19 август. Събитието е организирано по повод Деня на Варна съвместно с районната администрация. От 17.00 до 23.00 часа посетителите в парка ще могат да се насладят на атрактивна програма и разнообразни забавления. Освен обичайните за празника вечерни концерти,..

публикувано на 14.08.24 в 14:51

„Храна за размисъл“ гостува във Варна

Специален камион, в който ястията от кампанията "Храна за размисъл" се приготвят на място, ще паркира във Варна. Там той ще продължи да разказва историите на бежанците в България чрез универсалния език на храната. Варненци и гостите на празника на града ще могат да опитат ястия от Сирия, Афганистан и Украйна и да чуят историите на Халед, Сара и Саша...

публикувано на 14.08.24 в 14:42

Заради пожар затвориха в двете посоки пътя Бургас-Средец

Заради двоен пожар се затваря пътя Бургас-Средец в двете посока, информират от полицията. Единият е между с. Черни връх и кариерата, а другият е между Константиново и кариерата. Там има голямо задимяване, което намалява видимостта, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В гасенето на огъня участват шестима огнеборци с два пожарни автомобила...

публикувано на 14.08.24 в 14:26