Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филми от цял свят участват в Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми във Варна

| обновено на 16.09.21 в 17:43

19 издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми ще се проведе във Варна от 16 до 19 септември, обявиха организаторите.

Темата тази година е „Пандемия-Общество-Кино“ и отразява извънредното положение, в което светът се намира от близо две години. Фестивалът ще покаже на своята публика постиженията на хуманизма във времена на изпитания, причинени от здравни и хуманитарни кризи, природни бедствия и военни конфликти по света. Има  изключително голям интерес към това издание от филми от цял свят, каза за Радио Варна режисьорът Александър Николов.

За селекцията на предстоящото издание са предоставени над 1281 филма от 101 държави от всички континенти, като от тях в програмата са включени 68 заглавия от 18 държави.

И тази година ще има прожекции на открито – входа на Морската градина във Варна, както и на най-новото артистично място в града – РеБонкърс.

Програмата ще е достъпна и в онлайн формат, през сайта на БЧК, а събитията са с вход свободен.

На всяка прожекция ще има кутии за дарения, като събраните средства ще бъдат използвани за осигуряването на топъл обяд за деца в неравностойно положение. В продължение на 12 години БЧК-Варна осигурява топъл обяд на деца в нужда, а тази година усилията са насочени към децата на Дългопол.

Фестивалът ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в страната.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разработват туристическия маршрут "Черноморски път", свързващ Констанца, Варна, Бургас и Истанбул

Сдружение "Черноморски път" и Велоклуб "Устрем" във Варна, част от Туристическо дружество "Родни Балкани", разработват създаването на туристически продукт, основан върху създаването на туристически маршрут по Черноморското крайбрежие. Маршрутът е с работно наименование Туристически маршрут "Черноморски път". Върху идеята и нейното популяризиране..

публикувано на 30.07.24 в 15:35

Ден на отворените врати в център "Живот под дъгата"

Асоциация "Да съхраним жената", Комплекс за социални услуги, Център за социална рехабилитаци и интеграция на деца с увреждания/аутизъм "Живот под дъгата",  организират "Ден на отворените врати" на ул. "Петко Стайнов" 7, ет.2, крило-Б. До 16:00 ч. има свободен достъп до Центъра и разговор със специалистите. Каква е целта на тази проява?- с..

публикувано на 30.07.24 в 14:51

Варненец е част от основателите на онлайн риалити предаването "Диви и красиви"

"Диви и красиви". Така се казва на-новото онлайн риалити за запознанства у нас, а един от създаделите му е варненецът Михаил Недков. Той и Неделчо Богданов стоят зад предаването, чиито епизоди се радват на голям интерес в интернет пространството и имат десетки хиляди гледания.  Михаил Недков е завършил "Архитектура" в Париж, но решава  да се завърне в..

публикувано на 30.07.24 в 12:50

Джаз фестивалът "Варненско лято" започва днес и продължава до 1 август

Световноизвестни музиканти от България и от чужбина и тази година ще се включат в ежегодния Международен джаз фестивал “Варненско лято”. Неговото 33-о издание ще се проведе от 30 юли до 1 август, а сцената отново е английският двор на Археологическия музей във Варна. Организатори на събитието са Община Варна и Варненското джазово общество.  В..

публикувано на 30.07.24 в 07:00

Млади таланти представят свои графики в Градската художествена галерия във Варна

Възпитаници на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” ще покажат в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна свои произведения, сътворени в последните два месеца.  Т ворбите на младите таланти са създадени по мотиви от високи образци на българското графично изкуство, представени в новата постоянна експозиция “Графика и..

публикувано на 29.07.24 в 19:25

Български ученици с девет медала от олимпиадите по физика в Иран и Грузия

Български ученици спечелиха общо девет медала на Международната олимпиада по физика в Иран, а преди да заминат за престижното състезание завоюваха четири отличия на Европейското първенство в Грузия. Един сребърен и четири бронзови са медалите на нашите участници от надпреварата в иранския град Исфахан. В състезанието се включиха отбори от 46 държави,..

публикувано на 29.07.24 в 18:26

Продължава обработката против насекоми и кърлежи във Варна (график)

Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” и тази седмица продължава обработката против насекоми и кърлежи на общински обекти и площи в периода 29.07 - 02.08.2024 г. Против кърлежи ще се обработят тревните площи на парк "Младост". Срещу кърлежи и комари ще бъдат третирани и детските площадки в близост до Конфуто и на ул. „Дрян“ №3...

публикувано на 29.07.24 в 14:22