Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойка Кръстева обяви край на кариерата си

Автор:

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева обяви, че слага край на боксовата си кариера на ринга. Златната ни медалистка в категория до 51 килограма, която е носител на още две европейски титли, както и на два сребърни медала от световни първенство, взе решение да се отдаде на треньорска кариера.

„Събрахме се с целия екип и обсъдихме ситуацията. Взехме решение да прекратя кариерата си като състезател и да се отдам на треньорска дейност. Преценихме, че вече е късно да стартирам подготовка за световното първенство, което ще е през декември, защото вече трябваше да съм започнала тренировъчен процес и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това смятам да обърна по-голямо внимание на съпруга си и семейството си“, коментира решението си Стойка Кръстева.

35-годишната гордост на българския бокс вече води занимания с над 80 деца към боксов клуб „Локомотив“ София и спортното училище „Неофит Рилски“ в столицата. Тя и нейният личен треньор Борислав Георгиев са преподаватели там, като ще продължат работата си.

Българска федерация бокс благодари на Стойка Кръстева за всичко, което направи на ринга през годините. Сигурни сме, че тя ще продължи да носи радост и гордост за България, вече в ролята на треньор, като тепърва нейните кадри ще печелят медали за страната ни. БФ Бокс пожелава успех на Стойка в нейната бъдеща работа и ще продължи да я подкрепя, така, както го е правила и досега. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Па Конате подписа със Спартак /Варна/

Па Конате подписа със Спартак /Варна/ и ще изкара този сезон с екипа на "соколите". Той е ляв защитник, който умее да бележи голове.Интересни моменти от визитката му включват три мача в Шампионската лига за Малмьо и престой в италианския СПАЛ. Играл е за Ботев Пловдив, което предполага бърза климатизация към първенството. Именно там Па забива 7..

публикувано на 23.07.24 в 13:54

Александър Николаев: Сега гледам към Световната титла (ВИДЕО)

Един варненски боец се завърна със Световна купа по кик бокс от Унгария. Александър Николаев се пребори за златото на това престижно състезание в Будапеща, като стана първи в стил лоу кик на 67 кг. Владо Вълев отговаря за подготовката на този състезател. Сега голямата мечта на Александър за тази година е да спечели и Световната титла. Нека..

публикувано на 23.07.24 в 11:50

Нестеров влезе в основната схема

Пьотр Нестеров се класира за основната схема на турнира на клей кортове от сериите "Чалънджър" във Верона (Италия) с награден фонд с 120 950 евро.Нестеров направи обрат и победи в българско дерби Янаки Милев с 6:7(2), 6:3, 6:4. Срещата продължи 3 часа и 12 минути. Директно основната схема във Верона ще започне Адриан Андреев. В първия кръг Андреев..

публикувано на 23.07.24 в 08:06

Загубихме от Турция

България не успя да се противопостави на Турция на Балканиадата за жени под 20 години в Албания. В залата в Тирана нашите отстъпиха с 0:3 (20:25, 12.:25, 16:25). Това беше третият мач за водения от Борислав Крачанов отбор. В първите два победихме Албания с 3:0 и загубихме от Сърбия със същия резултат. Четвъртият мач на България е утре срещу..

публикувано на 23.07.24 в 08:05

"Спартак"-Варна с успех на старта

Спартак (Варна) победи като гост Хебър с 2:0 в мач от първия кръг на efbet Лига. Това бе първи успех като гост за “соколите” в родния елит от над 15 години насам. Ахмед Ахмедов (45+2’) и Антонио Вутов (90+3’) отбелязаха головете за варненци. В началото на мача Николай Николаев бе изгонен директен червен картон (18’).

публикувано на 23.07.24 в 08:05

Джоунс премина в Балкан

Бившият играч на БК Черно море Тича Къртис Джоунс подписа с тима на Балкан /Бтг/. 191-сантиметровият американец има средни показатели от 21,1 точки, 4,3 борби и 4,6 асистенции на мач. Джоунс направи много добър сезон с екипа на варненци, като беше с основен принос за успехите в някой мачове.

публикувано на 23.07.24 в 08:04

На среща с българските олимпийци

В рубриката посветена на българските участници на Олимпийските игри в Париж, днес ви срещаме със състезателите по лека атлетика. Габриела ПЕТРОВА Троен скок жени Роден: 29 юни 1992 г. в Хасково Професия: спортист Образование: Бакалавър, Социална педагогика Клуб: Спортен клуб “Локомотив” Пловдив Треньор: Атанас Атанасов Начало на..

публикувано на 22.07.24 в 16:17