Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Шефът на РЗИ-Варна за случая със затворения мобилен пункт: Ваксинацията у нас е доброволна, необяснима агресия

Директорът на РЗИ във Варна д-р Дочка Михайлова заяви, че ваксинацията у нас е доброволна и затова е необяснима словесната агресия, с която три жени и един мъж са отправили към медицинския екип в изнесения ваксинационен пункт на входа на Морската градина във Варна, вследствие на което ваксинацията е прекратена. 

Стана ясно, че четиримата души, предизвикали конфликта са подали жалба в полицията, тъй като са искали отговор дали ваксините са разрешени за прилагане у нас. Прокуратурата и полицията ще разследват детайлно инцидента. От РЗИ припомниха, че всички ваксини, които се прилагат у нас, са разрешени от Европейската агенция по лекарствата и разрешението важи за всички страни-членки. 

Информацията по този повод е общодостъпна и може да бъде намерена на сайтовете на Министерството на здравеопазването и Европейската агенция.ВИЖТЕ ОЩЕ

Всички ученици дистанционно във Варна и Белослав от 25 октомври

Всички ученици дистанционно във Варна и Белослав от 25 октомври. Мярката касае децата от 1-ви до 12-ви клас в училищата от община Варна и община Белослав. Това съобщи за Радио Варна Ирена Радева, директор на Регионалното управление по образование. В община Варна заболеваемостта е 885 на 100 хил. души, а в Белослав - 904 на 100 000...

публикувано на 24.10.21 в 16:14

Почти целият товар от кораба „Вера Су” е претоварен

Почти целият товар от кораба „Вера Су” е претоварен, съобщиха от Министерството на транспорта. Едната част е транспортирана до пристанище Варна-Изток, а другата - в цистерни е превозена с моторен кораб „Варна" до ферибота в Белослав. Даниела Стойнова разговаря с Росен Граматиков - офицер по сигурността на фериботния комплекс относно операцията...

публикувано на 24.10.21 в 13:04
Разтоварването на кораба „Вера Су“ край Камен бряг

Прекратяват акцията по претоварването на "Вера су"

Акцията по претоварването и изтеглянето на заседналия край Камен бряг кораб днес няма да продължи. През последните 40 часа от товара на кораба бяха прехвърлени на баржи около 1500 кубически метра товар и впоследствие прехвърлени на ферибота „Варна“. През цялата нощ влекачи се опитваха да изтеглят от скалите плавателния съд, който след..

публикувано на 24.10.21 в 09:39

Германия: България е високорискова държава по отношение на коронавируса

От неделя България и Хърватия стават част от групата държави от ЕС, обявени за високорискови ковид зони, реши германското правителство, съобщи агенция ДПА, позовавайки се на информация от института „Роберт Кох”. Всеки, който не е напълно ваксиниран или оздравял, който влиза на територията на Германия..

публикувано на 24.10.21 в 07:52

Ваксинираните заразяват по-малко, сочи ново проучване

Хората, които са напълно ваксинирани срещу COVID-19, са много по-малко заразни за другите с коронавирус, въпреки появата на Делта-варианта, който се счита за много по-заразен. Това показват нови няколко проучвания. Констатациите опровергава слуховете, че ваксините вече не помагат за предотвратяване на разпространението на вируса...

публикувано на 24.10.21 в 07:51

От днес нови правила за влизащите от България в Германия

Считано от 24 октомври 2021 г., неделя, Германия въвежда нови изисквания за пристигащите от България, след като страната ни бе класифицирана като високорисков регион заради COVID-19. Всички влизащи в Германия от България ще трябва да попълнят дигитална форма за предварителна регистрация и да..

публикувано на 24.10.21 в 05:54
Пластмасов макет на молекулата на Ковид-19.

3354 са новозаразените с Covid-19 у нас

3354 са новозаразените с коронавирус у нас, сочат данните на Единният информационен портал за борба с Covid-19. Това е със 1472 случая по-малко спрямо вчера. 87,81% от новозаразените не са ваксинирани. 58 души са починали за последното денонощие, като 94,83% от тях не са ваксинирани. Общо битката с вируса..

публикувано на 24.10.21 в 05:49