Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Варненец иска да опакова сградата на НС в кафяво

| обновено на 23.09.21 в 15:21

Сградата на Народното събрание да бъде опакована по подобие на Триумфалната арка, но с кафяв плат, иска варненец. Председателят на партията на българските мъже - Росен Марков, известен със своите провокативни акции, този път отново обръща внимание на работата на най-важната институция - парламента. Марков представи във видео, заснето пред сградата на Областна управа - Варна,  искането си, което адресира до министър-председателя Стефан Янев. По думите му целта на своеобразната арт инсталация е да привлече повече туристи.  Кафевият цвят е символичен, казва Марков. "Искаме парламент, а не калташки номера", посочи той.

Снимки: Румен Сарандев


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Северина, Ема, Елиф и Йоан

Деня на Черно море отбелязват с редица инициативи в ДГ "Дружба" във Варна

С редица еко инициативи Детска градина „Дружба” във Варна отбелязва Международения ден на Черно море – 31 октомври. Повече за проявите и защо е важно да пазим морето чисто, чуйте от репортажа в прикачения звуков файл: Риби в най-различни размери и форми, медузи, акули, дори и русалки са изпъстрили фоайето на варненската детска градина, която..

публикувано на 26.10.21 в 15:50
Наталия и Стелияна

Размяна на дрехи организират Академия за рециклиращо изкуство и "Бойна майка"

Размяна на детски дрехи организира за трети път варненската фондация „Академия за рециклиращо изкуство“. Проявата започва на 2 ноември и ще продължи до 7 ноември включително на ул. „Хаджи Стамат Сидеров“ №32 във Варна. Желаещите да се включат могат да занесат умалелите или износени дрехи на децата си, както и да вземат такива от каквито..

публикувано на 26.10.21 в 15:10

Нова икона от мозайка в храма „Св. Димитър” във "Владиславово" за празника

Нова икона от мозайка на свети Димитър Солунски посреща вярващите от камбанарията на храма „Св.Димитър” в квартал  „Владислав Варненчик”, който днес отбелязва храмовия си празник. Отец Георги Петков-престоятел на храма обясни, че тя е дарение от семейство иконографи Деян и Олка Димитрови.  Подробностите чуйте в репортажа на Даниела Стойнова:

публикувано на 26.10.21 в 10:40

40 години град Белослав

На Димитровден е празникът на град Белослав.   През 2021 година се навършват точно 40 години от обявяването на Белослав за град. Той получава този статут през 1981 година с Указ № 2190 на държавния съвет на Народна република България, публикуван в Държавен вестник.  Заради пандемичната обстановка в страната, част от събитията по повод празника на..

публикувано на 26.10.21 в 08:17

На Димитровден празнуват строителите

На Димитровден строителите отбелязват своя професионален празник. Сега ще ви срещнем с един от тях. Това е Гено Димитров Петров, който повече от 60 години работи в строителния бранш. Понастоящем живее в село Венчан, община Провадия. С него ни запознава Ваня Славова: Празникът на строителя честват архитекти, проектанти,..

обновено на 26.10.21 в 07:10

Адреси без ток на 26 октомври

На  26.10.2021 от 09:00 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - част от м-ст Долна трака – ул. 4-та, ул. 5-та . В периода  18.10.2021 - 29.10.2021 от 08:30 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни..

публикувано на 26.10.21 в 05:57

Лесна работа: Визионерите

Здравейте! Тази календарна година е изключително интересна за България. Месеци наред ведро отваряхме и затваряхме парламента.   Докато го правехме, раждахме шедьоври на военната стратегия и тактика. Съвсем естествено, без много да се напрягаме...  Да не се повтарям, но съм сигурна, че ако Сун Дзъ беше сред нас, почти всекидневно бихме го дарявали с..

публикувано на 25.10.21 в 17:22