Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Укрепиха кораба при скалите на Камен бряг, изтеглянето предстои (СНИМКИ/ВИДЕО)

| обновено на 24.09.21 в 10:17

Започна операцията по изваждане на заседналия край скалите на Камен бряг товарен кораб. Тази сутрин плавателният съд бе швартован. Припомняме, корабът Vera Su, плаващ под панамски флаг, се заклещи на 20 септември. Корабът превозва 3000 тона насипни торове. От Морска администрация увериха, че няма опасност от екокатастрофа - цистерната с корабно гориво е здрава, а товарът е защитен в трюмовете.

Към 9,30 часа, все още не  е започнала операцията по претоварването на кораба. Това съобщи капитан Живко Петров, изпълнителен директор на изпълнителна агенция "Морска администрация. Причината е, че турският корабособственик и застрахователите още не са постигнали споразумение по всички параметри на операцията за изтегляне на кораба, която не е спасителна., посочи капитан Петров.  Той коментира, че заради плитчината и каменистия терен,​ още не е ясно дали въобще там ще може да влезе друг кораб, за да се осъществи изтеглянето на заседналия кораб.


Снимки и видео: Румен Сарандев

Очаквайте подробности.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разследват схема за търговия с вот във Варна

Разследват купуване на гласове за определена политическа партия във Варна на изборите на 4 април т.г. Образувано е досъдебно производство по случая. Разкрита е престъпна група. Наркодилър е търгувал с вот.  Това съобщи комисар Цветан Пировски, началник на отдел "Криминална полиция" в Областната дирекция на МВР-Варна. 11 души са участвали в схемата,..

публикувано на 21.10.21 в 17:30

Няколко автобуса във Варна с променен маршрут заради ремонти

Някои автобуси във Варна ще се движат с променен маршрут заради строително-монтажни работи и затваряне за движение на ул. „ Петър Дертлиев“ и ул. „Проф. д-р Емил Станчев“ в  Кайсиева градина, съобщават на страницата на Градски транспорт-Варна.   Линия14 няма да обслужва спирки: „Общежитието“, „Кайсиева градина“, „Бл. 222“, „Бл. 221“, „Бл. 212“.След..

публикувано на 21.10.21 в 17:10

Лошото време отново отложи разтоварването на "Вера Су"

Разтоварната дейност на заседналия край Камен бряг кораб "Вера Су" ще започне при успокояване на времето. Всички подготвителни дейности са извършени, източено е и дизелово гориво от резервоара, който обслужва аварийния генератор. Областният координационен щаб днес е обсъдил нов план по разтоварването, след като вчера стана ясно, че една част от товара..

публикувано на 21.10.21 в 16:57
Радиопредавател

Планова профилактика на предавателя на УКВ за Бургас на честота 88.5 МНz

Планова техническа профилактика ще бъде извършена на 21 октомври от 9 до 17 часа на предавателя на УКВ за Бургас на честота 88.5 МНца.   В часовия диапазон от 9 до 17 часа ще има прекъсване на сигнала на програмата на Радио Варна.  Може да слушате програмата на  Радио Варна през интернет сайта  http://player.bnr.bg/

обновено на 21.10.21 в 16:32

Издават се по 15 хил. сертификата на час, има зловреден трафик, но не и пробив

По 15 хиляди сертификата за ваксинация се свалят на час от потребители Националната здравна информационна система (НЗИС). В първите часове след оповестяването на мерките на 20 октомври бяха издадени и свалени от системата рекорден брой зелени сертификати – над 106 000. До 15.00 днес са изтеглени над 64 000 сертификата. В момента системата издава над..

публикувано на 21.10.21 в 16:32

БХК: "Мерките са закъснели, недостатъчни и засягащи основно децата"

От Българският хелзинкски комитет определиха наложените антиковидни мерки като закъснели, недостатъчни и засягащи основно децата. Те настояват за пълно затваряне. Според Надежда Цекулова, експерт в Българския хелзинкски комитет, взетите мерки се предприемат ситуация на остра криза – страната ни е вече лидер в Европа по смъртност от COVID-19 на..

публикувано на 21.10.21 в 19:55
община Аврен

Повишен интерес към ваксините и в селата

Около една трета от жителите на селата Аврен, Садово и Здравец за ваксинирани. Информацията е на личния лекар Светлана Славова, която има практика там. Интересът към ваксините е отново висок, каза тя, след въвеждането на задължителния „Зелен сертификат”. Ваксинацията в Аврен, Садово и Здравец започва през март тази година, прави справка доктор..

публикувано на 21.10.21 в 15:41